Senaste teve-intervjun 2015

Här kan du se intervjun av SVT under bokmässan 2015 (Fotot ovanför är taget av Linda Lundquist)

måndag 4 oktober 2010

Provrörspappan Robert Edwards får Nobelpriset i medicin. STORT GRATTIS!

Jag ( Thommy) har äran att ha fått provat provrörstekniken, två gånger.

Fler gånger orkade vi inte, trots att vi hade ytterligare ett försök.

Orsakerna till att vi tackade nej var psykisk och fysisk utmattning.

Då hade jag försökt bli gravid sedan 1976 och (Thommy och jag ) gav upp 1993.

Om detta har jag berättat i min självbiografi "Älskling, vi blir inte med barn" som jag tycker att alla ska läsa, oavsett om man har fått barn på egen hand, vill ha barn och inte kan få, eller om man funderar på att inte vilja vill ha barn.

Den boken, är mig veterligen, den enda boken i Sverige som beskriver hur det en gång började med provrörsbarn i Sverige. Det första provrörsbarnet i Sverige föddes 1982 på Sahlgrenska Sjukhuset och då var det Lars Hamberger som var bland de första gynekologerna i Sverige som provade och lyckades.

Idag är det Lars Nilsson och han var min läkare sedan början av 1980-talet. Vi var med om mikroinjektionens födelse och om allt detta berättar jag i min bok.

Även om vi inte lyckades vill jag rikta ett STORT GRATTIS, för hade vi inte fått vara ett av de par som fått lov att försöka hade jag aldrig klarat av ett liv utan att få barn. Nu gick det mycket lättare.RamonaanomaR Förlags specialerbjudanden som du bara inte inte vill missa!  Betala direkt! Enkelt och säkert!

Nu kan du köpa Glenn Forrestgates självbiografi "När mardrömmen blev sann" till rabatteras pris. Enbart 99:- i Webshopen! Här kan du köpa/låna boken som e-bok.
Adlibris
Bokia
Bokus
CDON

Här kan du låna/köpa beställa mina böcker som e-böcker. Elib

Här kan du köpa mina redan utgivna titlar på nätet.
Adlibris
Bokia
Bokus
CDON

2 kommentarer:

Blondies blogg sa...

När jag i morse hörde att Robert Edwards var den hetaste kandidaten till Nobelpriset i medicin tänkte jag direkt på Dig Ramona.
Efter att ha läst Din underbara bok "Älskling, vi blir inte med barn" visste jag om Dina våndor, Din längtan och Era fruktlösa försöka att bli föräldrar. Det fordras styrka för att kunna skriva en sådan bok. Och jag vet vilken sorg och smärta både Du och Thommy fick genomlida innan Ni gav upp.
Tack för att Du orkade - och tack för att Du också orkar sprida värme till Dina medmänniskor. Inte minst till Dina vänner! Men det är väl sådana här saker som gor en människa stark - om man inte går under.
Kram

Ramona Fransson sa...

Hej Birgitta,

ja det är märkligt att mannen som skapade liv genom provrör också räddade mitt liv, utan att ens veta om det. Och detta trots att jag inte blev mamma.

Visst är det tufft att gå igenom IVF och inte få barn, men det är ännu tuffare att inte ens få prova IVF och bli utan barn. Därför har jag Robert Edwards att tacka för mitt liv, även om det inte blev barn.

Kramar
Ramona