Senaste teve-intervjun 2015

Här kan du se intervjun av SVT under bokmässan 2015 (Fotot ovanför är taget av Linda Lundquist)

tisdag 2 november 2010

Har skäggiga pappor oftare sjuka barn?

Anledningen till att jag ställer frågan är att min mor under 80-talet arbetade på öron-näsa-hals. En av patienterna var ett barn med en skäggig pappa.

Barnet hade återkommande öron-och halsinfektioner. Till slut föreslog min mor att det kunde vara idé att ta en odling på pappans skägg. Med hans tillåtelse utfördes detta.

Svaret blev att skägget fullkomligt kryllade av bakterier!

Personligen kan jag lätt säga att jag är ingen skägg-älskare. Visst, en del karlar passar i det, men många har spretiga, getbockliknande strån, som ser larvigt ut.

Men frågan kvarstår: Har skäggiga pappor oftare sjuka barn?

Ramona


Nedan hittar du mina ljudböcker. Inte klokt hur många det är som säljer ljudböcker och då har jag bara med en bråkdel av alla näthandlare av ljudböcker. Hade jag ingen aning om!

Naturligtvis kan du också låna dem via biblioteket!

Adlibris

Bokus

Bokia

Muntligt 

Load2hear.

Mobook

6 kommentarer:

Ann Helena Rudberg sa...

Nä det där stämmer inte. Det var nog en ovanligt skitig och utsatt familj om barnet var så sjukt (nedsatt immunförsvar). Själv har jag legat på sjukhus en gång i min barndom för halsfluss. Min pappa var alltid slätrakad och denna sjukhusvistelse kom sig nog av att mamma och pappa skulle skiljas, vilket de inte pratade med oss barn om (det skulle man inte göra på den tiden), men det påverkade alldeles säkert psyko-somatiskt.

Blondies blogg sa...

Hallå mitt hjärta!
Oj, vad pampigt det var på Förläggardagen! Tråkigt bara att det finns en och annan nippertippa som sätter sig på sina höga hästar. Du är för bra för att ta åt Dig, ett sådant beteende faller bara tillbaka på dem själva.
Efter att ha läst Ditt senaste inlägg så svor jag dyrt och heligt att aldrig kyssa en skäggprydd man!
Men desto fler kramar och pussar till Dig!

Helena Palena sa...

Gud så äckligt. Tänk om det är så.
Basklusker i skägg.

Angående snorkiga människor på förläggardagen så är det typiskt att en del sätter näsan i vädret. Löjligt! Går omkring och tror att dom är något. Små skitar är vad dom är. Man ska vara trevlig mot alla. Ropen skalla!

Ramona Fransson sa...

Hej Ann Helena.

Kanske inte så att familjen var skitig, kanske var det så att pappan inte var jättenoga med sin hygien.

Ramona Fransson sa...

Hej Birgitta,

Förläggaredagen var riktigt rolig upplevelse. Alltid härligt med nya upplevelser som man kan dra lärdom av. Nje, jag tycker bara att det är ett trist uppförande. Men vissa vill gärna vara förmer än andra, vilket brukar straffa sig i längden.

Kram till dig också!

Ramona Fransson sa...

Helena Palena,

Det är ju känt att skägg drar till sig basilusker, men tvättas det ordentligt varje dag kanske det inte blir en bakteriehärd.

Snorkiga personer borde utrustas med snorkel!