Senaste teve-intervjun 2015

Här kan du se intervjun av SVT under bokmässan 2015 (Fotot ovanför är taget av Linda Lundquist)

tisdag 21 december 2010

Birgitta Grundén, journalist på Sveriges Radio Väst, upptäckte mig först!

Idag var jag och signerade böcker på Hasses bokhandel (Bokia) i Lysekil.

Och vem träffade jag där om inte Birgitta Grundén. Hon arbetade som journalist på Sveriges Radio Väst fram till sin pension och var en av de första journalister som ringde och ville intervjua mig.

Birgitta hade läst Dyrbar kärlek, första upplagan, (som inte var särskilt korrekturläst) men Birgitta gillade mitt sätt att berätta en historia och mitt under sin sändning säger Birgitta i etern: Om du hör detta Ramona, kan du väl ringa mig!

Hur snabbt slängde jag mig inte på luren tror du?  Det var fem och ett halvt år sedan!

Idag hade Radio Väst också en intressant intervju med deckarförfattare Peter Gissy, som skrev sin första deckare och fick den utgiven 1996, sedan dess har Peter skrivit 25 böcker, varav 10 är vuxendeckare, 7 barndeckare och 8 ungdomsdeckare. Camilla Läckberg var en av Peters elever. Peter Gissy är journalist och skriver medicinartiklar.

Om du är intresserad av att skriva eller för den delen bli utgiven av ett förlag tycker jag att du ska lyssna på intervjun. Du klickar här för komma till aktuell dag 21 december och klickar på sändningen som var mellan 15.30-16-00. Peter berättar öppenhjärtligt om svårigheterna med att leva av sitt författarskap, trots att man är poplulär bland många läsare.

Ha nu en skön tisdagskväll!
Själv slänger mig alldeles strax i soffan och pustar ut efter en hektisk men härlig dag!

Ramona

Nätföretaget Muntligt.se har just nu en kampanj med mina ljudböcker och till kanonbra priser!

Muntligt.se är väl värt ett besök!Dyrbar kärlek, Iskall hämnd, Mord i Skärhamn, Lyckohjulet  och också Mord under Tjörn Runt, finns nu som ljudböcker och i samtliga är jag uppläsare.

Alla böckerna finns också som e-böcker för dig med läsplatta eller Ipod, dator m.m.

Naturligtvis kan du också låna dem via biblioteket!

Adlibris
Bokus
Bokia
Muntligt 
Load2hear.
Mobook

1 kommentar:

Blondies blogg sa...

God morgon!
Måste ge Birgitta Grundén en kram och ett erkännande för att hon upptäckte Dig redan för drygt fem år sedan. Önskar att fler hade hennes vassa insikter om vad som kännetecknar en bra deckarförfattare.
Dessutom är Du fantastisk som människa. Om fler hade Dina egenskaper och Ditt rättspatos skulle världen med säkerhet vara lättare att leva i.
Med en vän som Dig blir livet dessutom roligare och soligare!
Ha en fin dag!
Biba