Senaste teve-intervjun 2015

Här kan du se intervjun av SVT under bokmässan 2015 (Fotot ovanför är taget av Linda Lundquist)

onsdag 22 december 2010

One-coms webbhotell angreps och min företagssida www.anomar-forlag.se blev ansedd som osäker webbplats! Nu är allt okej igen!

Tack Nicklas och Mia! (Mia är förlagets webbansvarige)

Ja, någon hade medvetet hackat in sig på One-coms webbhotell och lagt in en kod på mitt förlags hemsida. Varför? Ingen aning!

Men nu är koden borttagen!

Undrar just varför inte en del människor kan vara normala och sjysta, utan att förstöra för andra?

God Jul


Idag på morgonen ringde jag Microsofts kundtjänst, som inte visste hur det här hade gått till, men de har hört talas om att det hänt tidigare.

Jag har lämnat mina uppgifter via mejl och inväntar nu att det röda fälet och varningsskylten går upp i cyberspace!


Har Microsoft tomtar på loftet eller vill de tjäna pengar på oseriös marknadsföring?

De säljer något de kallar "Smartscreen filter" bara support kostar drygt 600 kronor i timmen!

Om man söker på "Google" på osäker webbplats kommer det upp olika förslag på vad det kan betyda, och i mitt fall är det en rosa skylt som framträder på förlagets hemsida, där det står att detta är en osäker webbplats!

Klickar du på frågan: Vad innebär det att en webbplats är blockerad och rödflaggad som en rapporterad och osäker webbplats?
Här kommer svaret:
En rapporterad osäker webbplats har blivit bekräftad av pålitliga källor som bedräglig eller innehållande länkar till skadlig programvara och rapporterad till Microsoft. Microsoft rekommenderar att du inte tillhandahåller någon information till sådana webbplatser.Lägg märke till ordet som är markerat! "Pålitliga källor" Då kan jag upplysa ansvariga på Microsoft att deras så kallade pålitliga källor verkar vara lika pålitliga som att tro att tomten verkligen existerar!

Frågan är om jag kan anmäla Microsoft för olaga intrång på en webbplats som ägs av One-com och som jag betalar för. Ska fundera på det! Kanske kan få skadestånd?

Alla som går in på http://www.anomar-forlag.se/ ska veta att det finns inget med den sidan, som jag har gjort, som gör den opålitlig! Det enda opålitliga i det här sammanhanget är Microsofts agerande.Ps. Visserligen finns det en person som inte tycks gilla mina böcker och mig, men jag har svårt att tro att denne någon till och med engagerar sig så till den milda grad att han/hon vill sabba för mitt förlag genom att anmäla förlagets webbsida. Fast man vet aldrig i dagens läge Ds. 

Ramona

Dyrbar kärlek, Iskall hämnd, Mord i Skärhamn, Lyckohjulet  och också Mord under Tjörn Runt, finns nu som ljudböcker och i samtliga är jag uppläsare.

Alla böckerna finns också som e-böcker för dig med läsplatta eller Ipod, dator m.m.

Naturligtvis kan du också låna dem via biblioteket!

Adlibris
Bokus
Bokia
Muntligt 
Load2hear.
Mobook

9 kommentarer:

Nicklas sa...

Se mina postningar på twitter. www.anomar-forlag.se länkar tyvärr till en malwaresida ifrån första sidan.

Ramona Fransson sa...

Hej Nicklas!

Begriper inte vad du menar? När jag går in på twitter och klickar på mitt förlags länk kommer jag till förlagets webbsida, men alla gör inte det utan får upp den röda skylten.

Och vad är en malwaresida?

Blondies blogg sa...

God morgon min Vän!
Nu förstår jag att Du är förbannad! Förstår inte riktigt vad Du drabbats av, men det verkar vara ett riktigt sabotage. Delar Din ilska!
Men jag blev lite gladare då jag såg bilden på de vackra blommarna. Hoppas att Du också kan reda ut problemet och bli lite glad.
Julkramar!
Biba

Nicklas sa...

Högerklicka utanför bilden på hemsidans första sida. Sedan väljer du "Visa sidans kod" eller vad det kan tänkas heta på svenska. Där ser man en länk till disreco.com i en såkallad iframe.

Nu verkar denna länk vara inaktiv som tur är annars så skulle besökare till sidan automatiskt i bakgrunden ansluta till denna länk och t.ex råka smittas av ett virus.

Hur länken hamnat på din sida kan jag inte säga. Den som skapat och laddat upp sidan kan ha haft ett virus på sin dator och fått hemsidefilen modifierad. Webhotellet kanske har råkat ut för ett virusangrepp. Eller något script som används på sidan har någon välkänd bugg som använts för att lägga dit länken.

Problemet är iallafall i denna länk. Så tyvärr har Microsofts Smartscreen filter rätt.

Du bör alltså gå igenom alla hemsidefiler och se till att inga dolda iframe-länkar till okända domäner finns och sedan rapportera siten som säker ifrån smartscreen varningssidan.

Nicklas sa...

Här finns en liten förklaring på svenska om malware och beskriver just den varianten som finns på din sida nu.

http://foks.se/2010/12/virusinstallation-i-praktiken/

Ramona Fransson sa...

Hej Nicklas!

Tack för hjälpen! Jag har skickat informationen till webb-ansvarig.

Hur skyddar jag mig från sådana angrepp? Och vad tjänar någon på att sätta in ett virus av denna sort på en sida?

Leroy sa...

God Jul och Gott Nytt År Ramona.

Nicklas sa...

Jag är absolut ingen expert på sådanthär. Men att via virus och andra "automatiserade" metoder gömma viruslänkar på sidor är inget ovanligt tyvärr. Det är med största sannolikhet inte riktat mot din sida eller ditt förlag.

Vem tjänar på såntdär. Ja du.. i slutänden är det någon som tjänar pengar. T.ex så kan viruset som laddas ner gömmas helt i bakgrunden på offrets dator utan att det märks. Sedan kan viruset t.ex vara med i skräpmailutskick (så kallat spam) eller posta reklamlänkar i kommentarsfält på olika bloggar t.ex.. osv osv..

Bästa sättet att skydda sig är att antingen byta till en virusfri plattform så som Mac eller se till att man har antivirusprogram installerat och som är uppdaterat.

Jag tittade på din sida och ser att länken är borta nu. Får hoppas att du snabbt försvinner ifrån svartlistningen.

God Jul!

/Nicklas

Ramona Fransson sa...

God Jul till Dig också Nicklas och till Dig Leroy