Senaste teve-intervjun 2015

Här kan du se intervjun av SVT under bokmässan 2015 (Fotot ovanför är taget av Linda Lundquist)

måndag 13 december 2010

Skicka sprängmedlet till Mossad i Israel!

Att utpeka Taimour Abdulwahab som en ensam galning, är som att tro på tomten.

Taimour hade bombbälte, bomb i ryggsäcken och "tryckkokar" bomb, dessutom sprängdes bilen som han köpt. Han hade lägenhet i Luton, hustru och tre barn, och lägenhet i Tranås.

Hade Taimour vunnit på Lotto?

Och var han även sprängexpert till yrket?

Jag föreslår att SKL omedelbart skickar sprängmedlet som tagits tillvara från Taimour till Mossads högkvarter. Där kommer SKL att få adressen varifrån sprängmedlen kommer.

Är det något som Israel vet, är varifrån självmordsbombarna får sitt sprängmedel. De har tyvärr haft vanan inne vad det gäller självmordsbombare och så även Indien och Pakistan.

Och på frågan om Taimour var en ensam galning skulle jag med 99 % säkerhet säga, nej han har inte köpt in sprängmedlet, konstruerat bomberna och planerat dådet ensam.

Ramona

Nedan hittar du mina ljudböcker. Inte klokt hur många det är som säljer ljudböcker och då har jag bara med en bråkdel av alla näthandlare av ljudböcker. Hade jag ingen aning om!

Böckerna finns också att ladda ner som e-böcker för dig med läsplatta eller Ipod, dator m.m.

Naturligtvis kan du också låna dem via biblioteket!

Adlibris
Bokus
Bokia
Muntligt 
Load2hear.
Mobook

3 kommentarer:

Ingrid sa...

Jag håller ed dig, Ramona. Den här "det var väl inte så farligt-kampanjen" som satt igång nu är helt ansvarslös och antagligen direkt skadlig för vårt samhälle. Vi får sluta vara så naiva och öppna ögonen för det som pågår runt omkring oss. Och allvarligt ifrågasätta vad det är i denna religion som får folk att vilja döda oskyldiga och sig själva.

Hur fanatisk en buddhist blir, vill han eller hon aldrig döda andra. Det ÄR faktiskt skillnad på religionerna …

Ramona Fransson sa...

Hej Ingrid,

jag får känslan av att jag är en idiot när jag hör "vissa" experter uttala sig.

Man behöver inte ens vara en särskilt konspiratorisk deckarförfattare :)) för att begripa att detta inte är one mans job.

Alla religioner har HAFT dårar som präster som brände kvinnor på bål, påven som inte är frisk ännu ,men har påbörjat ett tillfrisknande med att ge tillåtelse till kondomer vid risk för sjukdom. Men vissa grenar av islam är helt klart kvar i stenåldern.

Ann Helena Rudberg sa...

Journalister och andra är livrädda för att skärpa motsättningarna i samhället ännu mer. Journalister ingår i psykförsvaret och ska inte bidra till eländet. Dessutom vågade de inte säga något i det här fallet för att de kunde bli anmälda till DO och få betala saftiga skadestånd, om de uttalade sig om etniska grupper på ett ofördelaktigt sätt.

De var också rädda. Typexemplet är TV4:as Ted Lundgren, som stod på Bryggargatan på söndagsmorgonen, som om han befann sig i Bagdad. Han sade: Vi får tack Gu... de goda stjärnorna för att det inte blev värre.

Han vågade inte ens nämna Gud. Vad skulle ha hänt då? Skulle Allah ha skickat en hämnare? Skulle blixten ha slagit ned?

Bakom honom såg alla att det var en vanlig affärsgata i Stockholm. En dog nämligen självmordsbombaren själv. Jag skriver om den gröne ängeln Khidr, som ibland dödar vackra unga män, för att de inte ska göra orätta saker. Står i koranen artonde boken.

Den panik som DN hade på första sidan och som vi inte skulle gripas av, enligt dem, var deras egen panik. Det blir lätt så när en världsbild (deras inte min) rämnar och förvirring inträder.

Klart att han är en ensam galning, men också att han har haft grupper att vända sig till för att få veta hur han skulle gå till väga. Han har ju själv berättat det.