Senaste teve-intervjun 2015

Här kan du se intervjun av SVT under bokmässan 2015 (Fotot ovanför är taget av Linda Lundquist)

lördag 15 januari 2011

Människor som Inga-Britt Ahlenius behövs det många fler av!

Bilden på Inga-Britt Ahlenius kommer från Aftonbladets artikel, där det bland annat berättas om hennes tio år som generaldirektör på Riksrevisionen.

Jag vill påstå att Inga-Britt Ahlenius är en av de ytterst få generaldirektörer som uträttat något av betydelse. Jag glömmer aldrig när Bosse Ringholm, socialdemokrat, blev fullständigt nedsablad av Inga-Britt Ahlenius.
Sverige var det enda demokratiska landet i världen,
där regeringen hade makten över riksrevisionen! Vilket jävla vansinne! Och Inga-Britt Ahlenius var den första människan med makt i Sverige som ansåg att det måste ändras.Med på detta inlägg från Youtube finns inte bara inslaget med Bosse Ringholms katastrofala presskonferens, utan också den miserabla misslyckade dragningen av Lotto med Monica Dominic som en av programledarna, fantombildsförväxlingen av Olof Palmes tilltänkta mördare och lite annat smått och gott! Riktigt kul faktiskt!  

Nu har hon skrivit en bok om FN:s chef Ban Ki-moon, som beskriver honom som en lallande omogen sjätteklassare. Det kommer garanterat ta hus i helvete i maktens toppskikt. De är till 90 procent män och inte vana vid att granskas och kritiseras öppet. Men Inga-Britt Ahlenius räds inte maktens uppblåsta pajaser.

Det ska bli mig ett nöje att läsa den här boken Ms Fearless & Mr Chance och jag skulle vilja ha hundratusentals fler av människor som Inga-Britt Ahlenius, som trots sin höga position vågar berätta om vilka som går vilse i maktens korridorer.

Ramona

Dyrbar kärlek, Iskall hämnd, Mord i Skärhamn, Lyckohjulet  och också Mord under Tjörn Runt, finns nu som ljudböcker och i samtliga är jag uppläsare.

Alla böckerna finns också som e-böcker för dig med läsplatta eller Ipod, dator m.m.

Naturligtvis kan du också låna dem via biblioteket!

Adlibris
Bokus
Bokia
Muntligt 
Load2hear.
Mobook

Inga kommentarer: