Senaste teve-intervjun 2015

Här kan du se intervjun av SVT under bokmässan 2015 (Fotot ovanför är taget av Linda Lundquist)

söndag 3 april 2011

Soffliggare? Glöm det! Miljömedveten.

Visst ser den inbjudande ut? Och den är helt underbar att sitta och ligga i.

Men den är inte ny, utan begagnad! Jag har precis som många andra insett det vansinniga i att köpa nytt.

En ny bil som rullar ut, har så fort den lämnat butiken förlorat flera hundratusen i värde.

Båtar har ett betydligt bättre andrahansdvärde.

Guld och smycken, ska man definitivt köpa på auktion,  (Bukowskis till exempel) det är superbilligt om man jämför mot att handla hos juvelerare! Andra hands klädbutiker finns det hundratals utav, och där har jag handlat sedan 70-talet. Bra kvalitet, fina märken och nästan gratis om man jämför med att köpa kläder i boutiquer med nytt.

Visst när det gäller möbler får du själv fixa transport och bärhjälp, men det är det värt! Dessutom sparar vi in på miljön om vi återanvänder och inte "bara" shop til you drop!

Jag är supernöjd med soffan, den gamla var tyvärr inte det skicket att den gick att sälja. Full med hundhår, och trasig på vissa ställen, så den baxades iväg till Heås, som är återvinningstället på Tjörn.

Ha en skön söndag!
Ramona


"Grattis, du ska bli pappa" är ute nu!  Adlibris    Bokus  CDON

Dyrbar kärlek, Iskall hämnd, Mord i Skärhamn, Lyckohjulet  och också Mord under Tjörn Runt, finns nu som ljudböcker och i samtliga är jag uppläsare.

Alla böckerna finns också som e-böcker för dig med läsplatta eller Ipod, dator m.m.

Naturligtvis kan du också låna dem via biblioteket!

Adlibris
Bokus
Bokia
Muntligt 
Load2hear.
Mobook

3 kommentarer:

Birgitta sa...

Grattis till fyndet min miljömedvetna vän! Jag har nästan en likadan soffgrupp, men min är grå. Den har jag haft i 27 år och den är fortfarande fin. Koppla av och njut i soffan! Kram!

Ramona Fransson sa...

Hej Birgitta!

Tackar! Visst är den fin och den är helt underbar att sitta och ligga i.
Kram!

boksnoken sa...

Konsumtionssamhället vi lever i är egentligen alldeles förfärligt.

Vi köpte vårt köksbord och -stolar (plus kökslampan) på loppis för ett antal år sen, billigt och rejält och det spelar inte så stor roll om ungarna repar bordet. Kökssoffan fick vi gratis, mycket bekväm och passar perfekt i vårt kök.
Cyklar, skidor etc köper vi av grannen som har en dotter som är nåt år äldre än vår äldsta, och sen får våra ungar ärva av varann. Lite rost på cykeln, vad gör det? Köper vi en sprillans ny så blir den ändå rostig/repig efter ett tag.
Bilen har självklart ett antal år på nacken. Min man skulle inte vilja ha en sprillans ny bil även om han fick en gratis, för nya bilar har bara en massa elektronik i sej och då kan man inte skruva i dem själv när nåt går sönder, och lämna in på verkstad är dyrt.
Bebisgrejor köpte vi begagnat (spjälsäng, barnvagn etc) och sålde sen vidare igen på loppis när de inte behövdes längre. Fick kanske inte så mycket pengar för dem, men vi blev i alla fall av med dem istället för att de skulle stå härhemma och ta plats, och nån annan fick nytta av dem för en billig peng :-).
Kläder köper vi nytt, men istället får barnen ärva av varann (praktiskt med tre ungar av samma kön :-) ). Än så länge är de i den åldern att de är nöjda att ärva, men det kanske blir annorlunda när de blir äldre...
Jag måste dock erkänna att jag köper en massa nya böcker... (men även på loppis!).