Senaste teve-intervjun 2015

Här kan du se intervjun av SVT under bokmässan 2015 (Fotot ovanför är taget av Linda Lundquist)

onsdag 11 maj 2011

75 sökande till en tjänst som restaurangbiträde!

Är samtliga Sveriges politiker idioter eller gillar de helt enkelt att ljuga sig fram i maktens korridorer?

I Stockholm, var vet jag inte, var det 75 sökande till en tjänst som restaurangbiträde. Ett arbete som mig veterligen inte bör kräva en högskoleexamen.

Alla seriösa arbetsgivare vet vilket otroligt ansvar det är anställa en person idag. Varje öre som kommer in i företaget måste noga granskas. Att ge ut en lön på 20 000 brutto betyder att företaget måste få in minst 45 000 netto.

Om den fast anställde blir sjuk måste genast en extra inkallas, dyrt och dubbelt löneuttag. Och så hör jag en moderat politiker, Reinfeldt, uttrycka sig på ungefärligt sätt: Vi "kan" komma att få 400 000 nya arbeten fram till 2014.

Inte visste jag att Reinfeldt eller för den delen Juholt var magiker! Idag finns inga arbeten med hyfsad lön till den som inte har en högskoleutbildning och även med en dylik har du inga garantier att få jobb.

Vad ska vi göra med den dryga halva miljonen människor, varav en del inte kan prata god svenska, inte har utbildning och som ändå måste leva ett drägligt liv? Vad ska vi göra för att alla äldre ska känna trygghet i att bli ännu äldre och så småningom hamna på ett äldreboende? Hur ska vi tro på att sjukvården kommer att fungera i framtiden. Den gör ju inte det idag!

Är det meningen att politikerna ska ringa Joe Labero?


Ramona"När mardrömmen blev sann" av Glenn Forrestgate till specialpris på Adlibris


"Grattis, du ska bli pappa"  Adlibris    Bokus  CDON

Dyrbar kärlek, Iskall hämnd, Mord i Skärhamn, Lyckohjulet  och också Mord under Tjörn Runt, finns nu som ljudböcker och i samtliga är jag uppläsare.

Alla böckerna finns också som e-böcker för dig med läsplatta eller Ipod, dator m.m.

Naturligtvis kan du också låna dem via biblioteket!

Adlibris
Bokus
Bokia
Muntligt 
Load2hear.
Mobook
Storytel

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hade denna tjänst annonserats ut någon annastans i landet hade det säkert varit flera 100 sökande. Jag sökte jobb på ÖoB som ska starta en ny butik i örebro till hösten de hade fått in 1050 sökande via databasen och när de hade rekryteringsträff på AF kom ytterligare mellan 3 och 4 hundra personer.//Susanna Svensson

Ramona Fransson sa...

Hej Susanna!

Allt detta är en oerhörd tragedi som våra politiker alldeles uppenbart vill fjärma sig ifrån och som alltid tar de till floskler!