Senaste teve-intervjun 2015

Här kan du se intervjun av SVT under bokmässan 2015 (Fotot ovanför är taget av Linda Lundquist)

lördag 21 maj 2011

Är Jan Scherman och TV4 ute efter att störta monarkin?

Varför känner jag det som om Jan Scherman och TV4 försöker avsätta kungen eller kanske helst stoppa monarkin i malpåse?

Det började med "Kalla Fakta" och att drottning Silvias pappa var i samröre med nazisterna.

Därefter lade Jan Scherman ut ett privat brev från drottning Silvia i Expressen/GT/ Kvällsposten.

Jan Scherman jämförde också vid något tillfälle drottning Silvias beteende eller henne själv med Adolf Eichmann   Magstarkt och makabert tycker jag!

Nu har drottning Silvia startat en egen undersökning om hennes fars förehavanden och genast går gamarna ut och ylar om det kommer bara ställa herr Sommerlath i god dager. Vad fan vet gamarna om att ha en far som ljuger för sina barn? Eller för den delen även en mor?

Ja, vad kom då nu efter "Den motvillige monarken"? Jo, en bok om "Sveriges Gudfader" Milan Sevo kallas så i gangstervärlden. Han ska i sin ägo, enligt eget påstående, ha bilder av kungen och hans vänner ( vilka vänner förresten?) i störande situationer.

Enligt mina källor har både Aftonbladet och Expressen redan på 1970 och 1980 i sin ägo haft pinsamma bilder av vår kung, men då var han kronprins. Någon gång i slutet av 70- eller i början av 80-talet kom en känd prostituerad kvinna upp på nattredaktionen på Aftonbladet och ville sälja dessa sexbilder på en vild ung naken kronsprins jagande andra nakna kvinnor. Nattredaktören tackade nej och när kvinnan lämnat honom ringde han sin kollega på Expressen, som tog emot kvinnan, bilderna, kopierade dem och återvände med orden "nej tack". Men kopior på bilderna bör finnas på Expressen, såvida ingen tagit dem.

Än idag hyllas Olof Palme för sina politiska stordåd, sällan eller aldrig talas om den gången när Olof Palme stod i talarstolen och ljög hela svenska folket i ansiktet: Lennart Geijer, justitieminister på 1970-talet, hade INTE varit på porrklubb! Minns du Bill Clinton?

I vilket fall var det inte ovanligt och är säkerligen fortfarande inte ovanligt att män med makt och pengar inte bara nyttjar den utan också utnyttjar den.

Kungen har säkert gjort en mängd dumma saker, men vilka män i upphöjda ställningar har INTE gjort det? Jag är ganska övertygad om att om en kvällstidning skulle skriva om de män som inte köpt sex, som inte sett på porrfilm som inte haft "kaffeflickor" vid middagsbjudningar, skulle det räcka med kort notis.

Så länge det finns män och kvinnor som köper sex, eller på annat sätt genom sina maktpositioner vill omge sig med sexiga snygga män/kvinnor, kommer dessa unga sexiga snygga män/ kvinnor också ställa upp, för många vill bli kända och leva lyxliv. eller har andra problem som gör att de faller in i den världen.

Jag skiter faktiskt i kungens privata göranden och jag vill miljarder hellre ha ett kungahus med historia än en president med historier. Hur någon kan påstå att en president är ett val av folket begriper jag inte. Det är politiker som tillsätter vad de anser passar partiet och det är också en liten klick som bestämmer och enbart medlemmar. Nej, sluta gnäll över kungahuset och se till att tillsätta en utomstående granskningskommission som granskar hur Sveriges journalister brukar/missbrukar sin makt! Det vore något att fylla tidningarna med i åratal. Men den enda tidning som skulle trycka det vore väl tidningen Dagen!

Ramona"När mardrömmen blev sann" av Glenn Forrestgate till specialpris på Adlibris


"Grattis, du ska bli pappa"  Adlibris    Bokus  CDON

Dyrbar kärlek, Iskall hämnd, Mord i Skärhamn, Lyckohjulet  och också Mord under Tjörn Runt, finns nu som ljudböcker och i samtliga är jag uppläsare.

Alla böckerna finns också som e-böcker för dig med läsplatta eller Ipod, dator m.m.

Naturligtvis kan du också låna dem via biblioteket!

Adlibris
Bokus
Bokia
Muntligt 
Load2hear.
Mobook
Storytel

7 kommentarer:

Sune E. sa...

Jag håller med dig i allt men våra åsikter skiljer sig på en punkt. Jag vill avskaffa kungahuset. Inte pga skandaler. Utan för att kungafamiljen inte på något sätt representerar folket och för att kungamakt är förlegat.

För övrigt kan jag meddela att ranne med lyckan, min debutbok, kommer att finnas att köpa på en bokhandel nära dig från den 15 juni.

Varning! Boken är dödskallemärkt. Inget för känsliga personer.

Anonym sa...

I needed to thank you for this great read!! I positively having fun with every little bit of it I have you bookmarked to take a look at new stuff you put up

Ramona Fransson sa...

Hej Sune E.

Kungahuset har ingen formell makt. Kungahuset har inte ens rösträtt! OCh jag håller inte med dig om att inte kungahuset representerar folket, tvärtom, vi är alla lika kungahuset, vi älskar flärd, vackra kläder, kändiskap och skvaller, alldeles hysteriskt!:)

Lycka till med din bok!

Ramona Fransson sa...

Hallo Anonym!

Thank´s I hope you will like it...

Birgitta sa...

God morgon Ramona!
Du skriver alltid briljanta inlägg - men nu har Du banne mig överträffat Dig själv. Lysande!
Håller med Dig om allt Du skriver och jag tror att vi är många som har samma åsikter. Men det är inte många som har förmågan att framföra dem på det sätt som Du gör. Hoppas att Ditt inlägg får stor spridning och helst skulle jag vilja se det publicerat på Newsmill - om det inte redan finns där.
Ha en bra dag!

valens sa...

Jag vet inte om det är Jan Scherman och TV4 eller några andra som vill avsätta kungen eller kanske helst stoppa monarkin i malpåse.
Men det är klart och tydligt att det är målet. Det finns alldeles för många miljarder i potten som några andra vill komma åt…

Jag håller med dig Ramona:
Jag skiter faktiskt i kungens privata göranden och jag vill ha ett kungahus med historia än en president med historier.

Anonym sa...

Hej Ramona!

Jag håller också med dig på vissa punkter, men säger dock också att jag önskar monarkin skrotad. jag bor förvisso i Danmark, här anser jag det ännu mer angeläget att monarkin får ett stopp nu.

Däremot kan jag bara skaka på huvudet när folk genast börjar yla upp, typ "vill vi hellre ha president då?!" Käraste nån...vi HAR redan en statsminister, en människa med yttersta makten, både i Sverige och Danmark. Skriv om grundlagen så att det blir just statsministern som blir statsöverhuvud. Vi behöver ingen president!
Systemet med statsminister fungerar andra ställen, så borde det fungera här med :-)