Senaste teve-intervjun 2015

Här kan du se intervjun av SVT under bokmässan 2015 (Fotot ovanför är taget av Linda Lundquist)

torsdag 9 juni 2011

"Frivilliga bidrag" av föräldrarna för barnens skolresor! Vilket vansinne!

I skolan är det enda stället där barnen borde få känna sig lika. Men där är det nästan värst!

Det tävlas med märkeskläder, arrangeras dyra skolresor och utflykter, där 220 000 barn, som ligger på fattigdomsstrecket, inte kan delta.

Först och främst vore det på sin plats att införliva en slags skoluniform. Det borde ha gjorts för länge sedan! Alla familjer skall också ges råd att införskaffa densamma!

Därefter skall det inte ordnas ett jävla dugg i skolan om inte alla barnen, utan egen kostnad, kan följa med! I världens rikaste land, Sverige sägs vara detta, borde det finnas utrymme för att alla barn ska få en skolgång värd namnet.

Nu verkar det komma förslag från politiker, vilka gör att jag inte vet om jag ska skratta eller förbanna. Föräldrar ska kunna ge frivilliga bidrag till arrangemang som skapas av skolan. Vad är detta för nonsens?  Visserligen finns det rika föräldrar som på Carlssons friskola i Stockholm, där de får in cirka tre miljoner kronor om året av generösa föräldrar. Men är detta lagligt? Och vad skickar detta för signaler, om alla barn ska vara lika värda! I vilken jävla fantasivärld bor egentligen politiker?

Ramona


"När mardrömmen blev sann" av Glenn Forrestgate till specialpris på Adlibris


"Grattis, du ska bli pappa"  Adlibris    Bokus  CDON

Dyrbar kärlek, Iskall hämnd, Mord i Skärhamn, Lyckohjulet  och också Mord under Tjörn Runt, finns nu som ljudböcker och i samtliga är jag uppläsare.

Alla böckerna finns också som e-böcker för dig med läsplatta eller Ipod, dator m.m.

Naturligtvis kan du också låna dem via biblioteket!

Adlibris
Bokus
Bokia
Muntligt 
Load2hear.
Mobook
Storytel

Inga kommentarer: