Senaste teve-intervjun 2015

Här kan du se intervjun av SVT under bokmässan 2015 (Fotot ovanför är taget av Linda Lundquist)

måndag 27 juni 2011

Kärleken, den kärleken!

Att ha hund är som att ha barn finns det en del som säger. Jag kan inte jämföra, men jag vet att Lina, som på bilden bara var tre månader och söt som en karamell, luktade välling och var full av bus, numera är en schäfertik på närmare trettio kilo!

Det märks om inte annat när jag går med henne i koppel och det från ingenstans poppar upp en katt eller ett rådjur. Det blir ett ryck i kopplet som nästan får mig att trilla omkull samtidigt som jag vrålar ett "NEJ", vilket mirakulöst får Lina att stanna, och med sina bruna bedjande ögon titta på mig med en blick som undrar vilket djur bitit mig i rumpan.

Ibland blir jag jättesur på Lina, särskilt när vi är ute och åker bil i stan. Hon skäller som en galning på allt och alla som rör sig, även om det är flera hundra meter från bilen. Jag har fått höra att det är rasen som sådan och att det inte hjälper om jag kastar tomma Petflaskor på henne samtidigt som jag skriker "TYST". Och jag är benägen att hålla med. Därför kastar jag inga Petflaskor längre:) Jag gör inget alls, jag låtsats som om jag inte vare sig hör eller ser henne. Det hjälper inte heller, men hjälper i alla fall mina stämband från att falla samman.

Men när hon ligger vid mina fötter i sängen och kurar ihop sig då älskar jag henne!

Ramona

"När mardrömmen blev sann" av Glenn Forrestgate till specialpris på Adlibris


"Grattis, du ska bli pappa"  Adlibris    Bokus  CDON

Dyrbar kärlek, Iskall hämnd, Mord i Skärhamn, Lyckohjulet  och också Mord under Tjörn Runt, finns nu som ljudböcker och i samtliga är jag uppläsare.

Alla böckerna finns också som e-böcker för dig med läsplatta eller Ipod, dator m.m.

Naturligtvis kan du också låna dem via biblioteket!

Adlibris
Bokus
Bokia
Muntligt 
Load2hear.
Mobook
Storytel

4 kommentarer:

Ann Helena Rudberg sa...

Jo att ha hund är som att ha ett litet barn... och det som får tyst på dom är att ge dom godis och få dom att fatta att det inte är en belöning för skällandet utan för att dom håller tyst... vår Lukas jack-russel-terrier är 13 år nu. Vi fattade inte det där med godiset när han var liten så vi missade tåget. Jag trodde det skulle gå med klappar... som belöning. Visst inte med den hunden. Men han sover ofta vid mina fötter och visst är det mysigt!

Ramona Fransson sa...

Hej Ann Helena!

Tro mig vi försökte det också, alltså med godis, men det funkar inte heller, hahaha... får väl inse att Lina är en vakthund av rang:)

Catrin, Borlänge sa...

Visst är det härligt att ha hund. Visserligen blir det en del skällande på både det ena o det andra, nån som går för nära brevlådan (konstigt nog så skäller hon inte på postbilen) utan alla andra, eller när någon kommer o hälsar på då blir hon så glad att hon inte vet vart hon ska ta vägen. Så det finns väl en liten vakthund i vår tax/jack russel oxå. Men ingen blir väl så glad när man kommer hem. Viftar på svansen och ålar och kråmar sig så nära hon kan, och många pussar blir det.
Det värmer i ♥ och man blir så glad!!
Kram

Ramona Fransson sa...

Hej Catrin!

En av mina favorithundar är just Jack Russel, om man bortser från schäfer såklart! Lina skäller inte heller på postbilen eller på grannar hon känner igen lukten på och hon river fullkomligt ner de som kommer och hälsar på:))) Min första hund som jag passade som barn och som följde mig likt en skugga, var en korthårig tax, som lystrade till namnet Bellman. Härlig liten vovve!