Senaste teve-intervjun 2015

torsdag 11 augusti 2011

Äger Bonniers ditt val av böcker, tidningar, film och TV?

Geld regiert die Welt, sa alltid min mamma och det hade hon rätt i.

Jag vet inte hur många som är bekanta med vilket förlag som ger ut vad de läser, vem som äger SF, alltså det som är allmänt bekant som "Svensk FIlmindustri" vem som äger "Hus och hem" Expressen, DN, GT, Kvällsposten, Canal+ TV4, och andra TV4:a kanaler.

Om du vill veta ska du läsa det här! Men som sagt DN där artikeln är skriven ägs av Bonniers.

Eller kanske också det här! Men som sagt, Newsmill ägs också av Bonniers.

Vad det handlar om? Jo, pengar. Intet annat alls faktiskt! Här är Bonniers historia!

Ramona



Om du har tänkt att gå på Bok & Biblioteks mässan föreläser jag om "Ändhållplats Sverige" på fredagen den 22 klockan 14.30!


Här kan du provläsa "Ändhållplats Sverige" som släpps den 22 september i inbunden form, Mp3 direktnedladdning och som e-bok.

"När mardrömmen blev sann" av Glenn Forrestgate till specialpris på Adlibris

"Grattis, du ska bli pappa" Adlibris Bokus CDON

Dyrbar kärlek, Iskall hämnd, Mord i Skärhamn, Lyckohjulet och också Mord under Tjörn Runt, finns nu som ljudböcker och i samtliga är jag uppläsare. (Gillar du inte göteborsk dialekt ska du inte lyssna!)


Alla böckerna finns också som e-böcker för dig med läsplatta eller Ipod, dator m.m.
Naturligtvis kan du också låna dem via biblioteket!

Adlibris
Bokus
Bokia
Muntligt
Load2hear.
Mobook
Storytel


2 kommentarer:

Ann Helena Rudberg sa...

Ja jag är part i målet eftersom jag har haft de flesta löner som journalist från just Bonnierkoncernen. De är ju judar och jag kan förstå varför de har velat ha kontroll över media.

För Hitler och co uppfann ju propagandan, som gjorde att filmen särskilt kunde användas i nazismens tjänst. Min upplevelse av Bonnierkoncernen är att de är bra människor, faktiskt.

Men det är klart att det är aldrig bra med för stor ägarkoncentration. Och numera tycker jag inte att DN är en särskilt bra tidning. För mycket nedskärningar.

Men när jag började där 1974 så var den bäst! Då hade företaget aldrig gått med förlust, men så hittade de på att ta vinsten och föra över den till andra bolag... och så blev det pengarna som styrde mer än innehållet. Det hade din mamma rätt i!

Gunnar Deckare sa...

Jag har läst DN ni igen några dar efter ett långt uppehåll. Inte imponerad!