Senaste teve-intervjun 2015

Här kan du se intervjun av SVT under bokmässan 2015 (Fotot ovanför är taget av Linda Lundquist)

tisdag 16 augusti 2011

Det finns ett livsavgörande val för barn, som barn aldrig kan ta del av. Valet av föräldrar!

Detta är ett av de påståenden jag kommer att berätta om på mitt seminarium.
Jag vill också påpeka att jag är väl medveten om att familjer har olika konstellationer och det är inga problem för mig.

Det viktigaste, som jag ser det, är inte om ett barn har två mammor, två pappor, en pappa eller en mamma, utan att barnet/barnen blir älskade, respekterade och får känna trygghet.

Att "skaffa" barn kan vilken idiot som helst, finns det de som säger, men det är inte heller sant. Vad som däremot är sant, är att de som "skaffar" barn högst troligt gör det av olika skäl. En del barn är planerade andra inte. Men ett barn har aldrig bett om att få komma till den här världen och därför är det de vuxnas ansvar att göra tillvaron för barnet så bra som möjligt.

I västvärlden borde det inte ens finnas aborter med tanke på att det finns utmärkta preventiv medel, men olyckor händer. Vad jag däremot aldrig kommer att acceptera är när vuxna slåss om barnen som om de vore prylar!

Om barn verkligen hade kunnat välja sina föräldrar finns det nog få barn som skulle välja kriminella, våldsverkare eller misshandlare. De flesta skulle garanterat föredra välutbildade, ekonomiskt oberoende, självsäkra och djupt älskande föräldrar. Men som sagt, barnen kan aldrig välja de som bestämmer resten av deras liv. Så vem ska skydda barnen? Ja, inte är det socialnämnderna, det har jag begripit, så vad kvarstår?

Ramona

Om du har tänkt dig att gå på Bok & Biblioteks mässan föreläser jag om min fakta- och självbiografiska bok "Ändhållplats Sverige" på fredagen den 22 klockan 14.30!


Här kan du provläsa "Ändhållplats Sverige" som släpps den 22 september i inbunden form, Mp3 direktnedladdning och som e-bok.

"När mardrömmen blev sann" av Glenn Forrestgate på Adlibris

"Grattis, du ska bli pappa" Adlibris Bokus CDON (planering pågår inför andra upplagan, första börjar ta slut! Kallas succé!)
Dyrbar kärlek, Iskall hämnd, Mord i Skärhamn, Lyckohjulet och också Mord under Tjörn Runt, finns nu som ljudböcker och i samtliga är jag uppläsare. (Gillar du inte göteborsk dialekt ska du inte lyssna!)


Alla böckerna finns också som e-böcker för dig med läsplatta eller Ipod, dator m.m.
Naturligtvis kan du också låna dem via biblioteket!

Adlibris
Bokus
Bokia
Muntligt
Load2hear.
Mobook
Storytel

3 kommentarer:

Anonym sa...

Jag vill tacka för en läsupplevelse utöver det vanliga. På många sätt berörde boken "Ändhållplats Sverige" mig mycket djup... Stort tack för att Du har delat med dig av Din och inte minst din mammas historia och livsöde. En bok som jag varmt rekommenderar.!KRAM Ann-Marie

Ramona Fransson sa...

Hej Ann-Marie!

Tusen tack!
Kram
Ramona

Gunnar Deckare sa...

Färäldraransvaret är livslångt. Som Du skriver kan inte barnen själva välja så som förälder har man det fulla ansvaret att barnen får ett så bra liv som det nånsin går. Framförallt med ovillkorlig kärlek.