Senaste teve-intervjun 2015

Här kan du se intervjun av SVT under bokmässan 2015 (Fotot ovanför är taget av Linda Lundquist)

tisdag 9 augusti 2011

Fadime Sahindal blir staty och friskolor med religiös inriktning fortsätter att växa. Strålande!

Fadime ville leva som en fri kvinna och ha ett jämställt liv. Ha rätten att menstruera, utan att tvingas berätta för sina klasskamrater och lärare att hon var oren under sin menstruella period. Dessutom hade Fadime mage att älska en västerländsk fritänkande ung kille och han omkom i en singelolycka kort tid efter att Fadime mördats.

Jag ringde personligen upp kommissarien och undrade om det verkligen var en singelolycka och inte ett arrangerat mord och han berättade att de sökte efter ledtrådar, men inte funnit några.

Och som den misstänksamma människa jag är och deckarförfattare ser jag framför mig hur någon förföljer Fadimes pojkvän, ger klarsignal till andra inblandade, att de ska rulla ut ett hjul på vägen när han kommer körande, vilket får honom att instinktivt vrida ratten och därmed blir det en singelolycka som inte kan bevisas.  ( Se filmen "När mörkret faller" och du begriper hur jag tänker)

Nu ska Fadime få en minnesplats i Uppsala! Samtidigt som Fadime får en minnesplats har vi religiösa friskolor i Sverige och en av dem har fått skarp kritik. Ja, du läste rätt, skarp kritik, men sedan händer inte smack. I den islamiska friskolan i Göteborg som heter Römosseskolan tvingas flickor berätta när de har mens! Detta för att de enligt islam är orena under menstruationen och inte får röra koranen eller be böner!

Är detta okej? Nej, inte i mina ögon! Jag hatar när religionen lägger sig i hur människor ska leva och samtliga världsreligioner förtrycker framförallt kvinnor. Varför ska kvinnor anses orena när de menstruerar? Om inte kvinnor fanns blev det inga barn. Sedan när blev en livmoder något smutsigt? Mannen ( Shariaförespråkaren och den moderate riksdagsledamoten Abdirizak Waberis tidigare rektorn för den muslimska friskola Römosseskolan i Göteborg) sitter i styrelsen för Römosseskolan. Att jag inte spyr! Inte nog att våra surt förvärvade skattepengar går till att finansiera en skola där unga flickor kränks å de grövsta, utan våra surt förvärvade skattepengar går åt att arvodera en man som tycker att detta är helt okej!

Vad är det med våra politiker i Sverige? Är de en samling fega surfjärtar? När ska de våga ta tag i det som verkligen betyder något? Fadime Sahindal blir staty, och samtidigt lider tusentals unga flickor varje dag i Sverige på grund av kulturella vansinnigheter. Jamen, då är väl allt bra då, eller hur?

Ramona


Här kan du provläsa "Ändhållplats Sverige" som släpps den 22 september i inbunden form, Mp3 direktnedladdning och som e-bok.


"När mardrömmen blev sann" av Glenn Forrestgate till specialpris på Adlibris


"Grattis, du ska bli pappa" Adlibris Bokus CDON


Dyrbar kärlek, Iskall hämnd, Mord i Skärhamn, Lyckohjulet och också Mord under Tjörn Runt, finns nu som ljudböcker och i samtliga är jag uppläsare.  (Gillar du inte göteborsk dialekt ska du inte lyssna!)

Alla böckerna finns också som e-böcker för dig med läsplatta eller Ipod, dator m.m.
Naturligtvis kan du också låna dem via biblioteket!

Adlibris
Bokus
Bokia
Muntligt
Load2hear.
Mobook
Storytel

2 kommentarer:

Birgitta sa...

God morgon Ramona! Ursäkta att jag svär, men SATAN vilket bra inlägg! Det osar av svavel och ilska - och frågan är om det inte är då Du är arg som Du skriver som allra bäst. Din ilska är verkligen berättigad
och jag är glad över att Du lyfter fram det som vi alla borde reagera på. Varför inte försöka få det publicerat i GP? Och ska Du verkligen inte satsa på att själv bli politiker? Din röst och Ditt engagemang skulle behövas bland alla sega surfjärtar!
Ha en fin dag!

Ramona Fransson sa...

Hej Birgitta!

Jag har redan varit i den politiska sfären och en mer falskklingande tillvaro får man nog leta efter:) De som sitter med hörntänderna i bordet släpper ogärna taget, utan vill gärna hugga sig fast än hårdare.

De är inte där för att uträtta goda ting för oss vanliga människor, de sitter på sina höga stolar enbart för att tillfredställa sina egon och förhoppningsvis klättra uppåt i partiet. Ju fler de trampar ner på sin väg upp desto fler utmärkelser får de.

Hahaha... javisst är det skönt att få ut sin ilska!
Kramar
Ramona