Senaste teve-intervjun 2015

Här kan du se intervjun av SVT under bokmässan 2015 (Fotot ovanför är taget av Linda Lundquist)

onsdag 24 augusti 2011

Intervjun är klar och nu kan du lyssna på den om du vill!

Nu är intervjun avklarad! Och här kan du lyssna på den om du vill.
Först är det nyheter, musik och sedan börjar intervjun!

Ramona

Eller också kan du lyssna direkt nedanför fotot på Lena!
Lyssna: 10.00 - 10.30 onsdag 24 aug 2011

Jag är inbjuden till SR/Göteborg av Lena Rångeby (bilden) att prata om min senaste bok: "Ändhållplats Sverige".

Förutom journalist i radion är Lena Rångeby också domare i "Vi i femman".

Vi har träffats förr, men då har jag pratat om mina deckare och den här gången är ämnet, för mig, så mycket allvarligare. Därför känner jag hur fjärilarna fladdrar i magen...

Intervjun är direktsändning, börjar efter nyheterna klockan 10.00 i morgon onsdagen den 24 och avslutas klockan 10.30. Intervjun går naturligtvis att höra i efterhand. SR lägger ut länken!

RamonaOm du har tänkt dig att gå på Bok & Biblioteks mässan föreläser jag om min fakta- och självbiografiska bok "Ändhållplats Sverige" på fredagen den 22 klockan 14.30!


Här kan du provläsa "Ändhållplats Sverige" som släpps den 22 september i inbunden form, Mp3 direktnedladdning och som e-bok."När mardrömmen blev sann" av Glenn Forrestgate på Adlibris

"Grattis, du ska bli pappa" Adlibris Bokus CDON (planering pågår inför andra upplagan, första börjar ta slut! Kallas succé!)


Dyrbar kärlek, Iskall hämnd, Mord i Skärhamn, Lyckohjulet och också Mord under Tjörn Runt, finns nu som ljudböcker och i samtliga är jag uppläsare. (Gillar du inte göteborsk dialekt ska du inte lyssna!)


Alla böckerna finns också som e-böcker för dig med läsplatta eller Ipod, dator m.m.
Naturligtvis kan du också låna dem via biblioteket!

Adlibris
Bokus
Bokia
Muntligt
Load2hear.
Mobook
Storytel&

4 kommentarer:

Ann Helena Rudberg sa...

Bra berättat! Det jag undrar är om du har förlåtit din pappa, som var av en så hemsk sort för dig. Även om det fanns orsaker eller omständigheter, som min äldste sons ryska fru så snällt brukar kalla dem.

Eller har du aldrig hatat honom? Är du av en sån sort? Älskade du din pappa som barn? Som alla barn gör?

Så bra att din mamma fick uppleva ett bra äktenskap också. Och så fint att du har kunnat bearbeta detta. Men att din rygg inte orkade är inte så märkligt, den var ju krossad redan av din far. Så ser jag det psykologiskt. Kroppen visar symptom som stämmer med det man har upplevt. Och det hjälper nog att som du bearbeta det på olika sätt.

Är du klar med din familj nu? Det finns många böcker du kan skriva om dem vad jag förstår.

Birgitta sa...

Ramona, Du var helt fantastisk i radionintervjun! Förstår inte hur Du kunde vara så lugn och nyanserad, själv satt jag och hoppade på stolen - och jag frös och svettades om vartannat.
Jag räknar dagarna tills jag får läsa Ändhållplats Sverige och höra Dig på seminariet på Bokmässan. Din underbara göteborgska kommer att förstärka upplevelssen. Och som jag sagt tidigare kommer jag att ladda upp med pappersnäsdukar - och kanske en flaska champagne.
För det kommer att bli en dag som är värd att fira!
Kramar!

Ramona Fransson sa...

Hej Ann Helena!

Nej, jag har inte kunnat glömma och därför inte heller förlåtit. Jag har förståelse att han var krigskadad, men inte för att han betedde sig som han gjorde...

Som det känns just nu skulle jag inte orka skriva mer om familjen eller om mig! Två självbiografiska böcker får räcka:)

Ramona Fransson sa...

Hej Birgitta!

Tusen tack! Jag ser fram emot mässan!
Kramar