Senaste teve-intervjun 2015

Här kan du se intervjun av SVT under bokmässan 2015 (Fotot ovanför är taget av Linda Lundquist)

onsdag 12 oktober 2011

Pär Johansson, Glada Hudik, din girige fa-an!

Du hade en dröm! Du ville bli fotbollsproffs, bli kändis och tjäna miljoner. Du hamnade som du själv uttrycker det: På vedbacken.

Du tog hand om ett gäng utvecklingstörda människor, förverkligade din dröm och gav dem ett rejält självförtroende och jag och hundratusentals människor i Sverige kände hopp och stolhet över att vara just människor. Det fanns hopp om mänskligheten. DU visade det genom ditt engagemang och medmänsklighet.
Så här glad visas bilden av dig på din hemsida. Var det när du såg de första miljonerna rulla in på ditt företag? Du skrev avtal med dina skådespelare, de som gör hela showen, de som gör att dina miljoner rullar in. Avtalet du skrev ger dem 920 kronor per föreställning. Inte ett korvöre för alla repetitionerna, inte ens en krona i traktamente när de reser på turné från Hudiksvall.

Vad tjänar du själv? Du åker land och rike runt och föreläser om framgångsagan. Sveriges elit inom PR hyllar dig. Känns det bra? Samtidigt roffar du åt dig vad du kan. Hittills har ditt företag håvat in 15 miljoner? När ska du dela med dig till din ensemble? Ska de nöja sig med en hink blåbär medan du baxar hem en container med fransk tryffel?

Jag hoppas att du får dig en läxa! Jag hoppas dina "vänner" överger dig och att du får behålla din mobil, med den kan du ringa till arbetsförmedlingen och se dig om efter ett nytt jobb.

Fa-an vad besviken jag blivit ännu en gång på det jag trodde var medmänsklighet och äkta kärlek till människor. Det visar sig än en gång enbart vara en täckmantel för att tjäna pengar på andra, och i det här fallet människor med funktionshinder helt i händerna på en ockrare och det är du Pär Johansson, som är ockraren. Varför i helvete kunde du inte delat pengarna med dem? Varför ska det vara så jävla svårt att dela med sig?

Se Uppdrag Granskning!

Ramona"När mardrömmen blev sann" av Glenn Forrestgate på Adlibris

"Grattis, du ska bli pappa" Adlibris Bokus CDON (planering pågår inför andra upplagan, första börjar ta slut! Kallas succé!)

Dyrbar kärlek, Iskall hämnd, Mord i Skärhamn, Lyckohjulet och också Mord under Tjörn Runt, finns nu som ljudböcker och i samtliga är jag uppläsare. (Gillar du inte göteborsk dialekt ska du inte lyssna!)

Alla böckerna finns också som e-böcker för dig med läsplatta eller Ipod, dator m.m.
Naturligtvis kan du också låna dem via biblioteket!

Adlibris
Bokus
Bokia
Muntligt
Load2hear.
Mobook
Storytel&

8 kommentarer:

Gunnar sa...

Detta var väl ändå inte helt genomtänkt, du e lika korkad som programledarna o dom föräldrar som gnällt.
Anser du och föräldrarna att dom utvecklingsstörda är arbetsföra ?
Bra då kan vi ta bort sjukförsäkringen för dom utvecklingsstörda o enbart ge dom samma ersättning som dom normalstörda arbetande ? För dom är arbetsföra eller ?

Ramona Fransson sa...

Hej Gunnar!

Nej, jag är inte korkad! Varför skulle inte de utvecklingstörda ha rätt till miljonerna? Varför ska de inte ha rätt till samma lön som andra skådespelare? Anser du att bara för att man är utvecklingstörd och gör ett skådespelarjobb, som andra, ska man inte få lika mcyket betalt? Fråga ICA om de ger reklamkillen, den utvecklingstörde, mindre pengar än någon annan med samma jobb.

Att de har sjukförsäkring och tjänar pengar gör ingen skillnad. Under tiden de tjänar pengar på ett tillfälligt arbete, dras ersättningen in. Detta till skillnad från de politiker som håvar in pensionspengar samtidigt som de har andra uppdrag.

Anonym sa...

Du ser glada hudiks teatern som ett jobb för de utvecklings störda men sanningen är att det är mer utav en fritids aktivitet. De är med i en förening som råkat bli väldigt framgångsrik. Likt ett fotbollslag som säljer salami så gör de det för att fortsätta kunna spela fotboll eller för att åka på en resa. Glada hudik teatern fick åka till USA för 4 miljoner, det är inte alla som får göra det.

Anonym sa...

Du ser glada hudiks teatern som ett jobb för de utvecklings störda men sanningen är att det är mer utav en fritids aktivitet. De är med i en förening som råkat bli väldigt framgångsrik. Likt ett fotbollslag som säljer salami så gör de det för att fortsätta kunna spela fotboll eller för att åka på en resa. Glada hudik teatern fick åka till USA för 4 miljoner, det är inte alla som får göra det.

Ramona Fransson sa...

Hej anomym!

Ja du har sannerligen humor! Sälja salami... ska de vara tacksamma för att de fick åka till USA för 4 miljoner? Är inte den resan avdragsgill tror du? Jag säger bara en sak: Pär Johansson kunde ha delat med sig om han velat. Han ville inte. Och han är inte ensam i den lådan...

Uno Hansson sa...

Ramona, det handlar om att så många av oss - via de små beslutens tyrranni - är blida för att vi lever i västdemokratiska samhällen som mer och mer och mer utvecklas mot socialistiskt kontaminerad fascism.

Att Pär "gör en Juholtare" med devisen "går det så går det" är väl inte så konstigt i den här brun-röda röran!
http://www.mises.se/2011/10/12/det-fascistiska-hotet/

Anonym sa...

Instämmer med vad du skriver... Bra reportage av UG som vanligt! Tyvärr finns det många människor som är som de "3 aporna" Länk till bilden: (http://1.bp.blogspot.com/-NJwBdYDNNpM/TZ3mmyLWJMI/AAAAAAAAAvE/q9-uqmZPeeY/s1600/tre_apor.gif)

Han saknar empati, respekt, ödmjukhet, moral och etik!

Han är en girig jävel...

Han borde SKÄMMAS!


Mvh Tommy Olausson

Anonym sa...

Falsk, Synisk, Manipulativ, Pengakåt, Olycklig, Enveten, Självisk, utnyttjande.... jag vet inte om jag är mest arg på honom eller på kommunen som satsar allt på ett kort. Glada Hudik är i grunden ett epitet som kommer sig ur Alkoholkonsumtionen på Hudiksvalls stadshotell. Att vara Glad sytas på Full och drycken..

Att ha alla ägg i samma korg har aldrig vart klokt. Att Pär inte längre är bosatt i Hudiksvall talar sitt tydliga språk. Han har ingen empati för nåt annat än sig själv. Är han gift? det skulle förvåna mej..