Senaste teve-intervjun 2015

Här kan du se intervjun av SVT under bokmässan 2015 (Fotot ovanför är taget av Linda Lundquist)

torsdag 20 oktober 2011

"Power tends to corrupt; absolute power corrupts absolutely"

Makt korrumperar, absolut makt korrumperar absolut, är ett bevingat citat av Lord John Dalberg Acton, historiker och politiker.

Ja, vem skulle inte hålla med om det?

Nu har den röda mattan för alltid ryckts bort för Kaddafi. Samma politiker, som en gång rullade ut den för diktatorn, kommer att rulla ut den för revolutionens riddare, den nya ledaren från Libyen.

Varför får jag samma feelings om det som pågått och pågår i arabvärlden som med Kuba och Fidel Castro?

En förtryckare byts ut mot en ny? En mördare till en annan? En sak vet jag med 100 procents säkerhet och det är att "pengar" har ingen adress. Varifrån de kommer skiter mer eller mindre alla i, bara de kommer! Den som säger annat är antingen miljonär eller journalist.

Demokrati byggs inte över en natt, inte över ett decennium, det tar flera hundra år! Se bara på Greklands problem med utbredd korruption. Italien, Spanien och Portugal, samma problem. Till och med Sverige som ändå är känt som ett demokratiskt och jämställt land har utbredd korruption, få stora företag med alldeles för mycket makt och vad händer? Inget! De röda mattorna fortsätter att rullas ut... money...money... money makes the world go round, the klinking klanking sound... money...

Ramona

"När mardrömmen blev sann" av Glenn Forrestgate på Adlibris

"Grattis, du ska bli pappa" Adlibris Bokus CDON (planering pågår inför andra upplagan, första börjar ta slut! Kallas succé!)

Dyrbar kärlek, Iskall hämnd, Mord i Skärhamn, Lyckohjulet och också Mord under Tjörn Runt, finns nu som ljudböcker och i samtliga är jag uppläsare. (Gillar du inte göteborsk dialekt ska du inte lyssna!)

Alla böckerna finns också som e-böcker för dig med läsplatta eller Ipod, dator m.m.
Naturligtvis kan du också låna dem via biblioteket!

Adlibris
Bokus
Bokia
Muntligt
Load2hear.
Mobook
Storytel&

Inga kommentarer: