Senaste teve-intervjun 2015

Här kan du se intervjun av SVT under bokmässan 2015 (Fotot ovanför är taget av Linda Lundquist)

torsdag 29 december 2011

Pensionärer blir åter myndiga den 1 maj 2012. Grattis!

Är det inte fantastiskt? Jodå, du läser rätt! Om du som pensionär av olika anledningar bott på ett äldreboende har du varit förbjuden att dricka ett glas vin till maten.

I Sverige har alkohol alltid ansetts som något fult! Tills för bara några år sedan skulle det ha varit otänkbart att ha vinprovning i teve. Alla som någon gång klev in på systembolaget skulle skämmas!

Så var den svenska mentaliteten. Fick vi mindre alkoholister av det? Tror knappast det! Istället borde vi fått lära oss att dricka förnuftigt.

Det värsta övergreppet från staten har varit att frånta pensionärer sin bestämmanderätt enbart för att man av olika orsaker flyttat till ett äldreboende.

Nästa år den 1 maj, på socialisternas dag, träder den nya lagen i kraft. Den som ger en pensionär på ett äldreboende inte bara rätten att vifta med en röd flagga, utan också att skåla med ett glas rött!

GRATTIS!


RamonaFörlaget har sänkt priset på samtliga Mp3 böcker!
Grattis du ska bli pappa!

Adlibris
Bokus
CDON
Bokia internethandel


Adlibris: Ändhållplats Sverige


"När mardrömmen blev sann" av Glenn Forrestgate på Adlibris

"Grattis, du ska bli pappa" Adlibris Bokus CDON (planering pågår inför andra upplagan, första börjar ta slut! Kallas succé!)

Dyrbar kärlek, Iskall hämnd, Mord i Skärhamn, Lyckohjulet och också Mord under Tjörn Runt, finns nu som ljudböcker och i samtliga är jag uppläsare. (Gillar du inte göteborsk dialekt ska du inte lyssna!)

Alla böckerna finns också som e-böcker för dig med läsplatta eller Ipod, dator m.m.
Naturligtvis kan du också låna dem via biblioteket!

Adlibris
Bokus
Bokia
Muntligt
Load2hear.
Mobook
Storytel

5 kommentarer:

Mia sa...

Det kanske var andra regler som gällde för sisådär en 25 år... Arbetade då i köket på ett hem och där fick de dricka alkohol ...

Ramona Fransson sa...

Då kanske de ska vara glada att det inte anmäldes:)
När jag jobbade som sjukvårdsbiträde på Vasa Sjukhus och hade jul och nyårskiftet (natten)bjöd även vi patienter på öl och skumpa, men ingen sa nåt då heller. Fast vi berättade inte nåt!

Gunnar sa...

Det gläder jag mig särskilt åt eftersom jag både är pensionär och förtjust i vin.

Gott slut på 2011 och Gott Nytt År 2012!

Anonym sa...

Det är klart att senildementa skall tillåtas hälla i sig alkohol. Fast de behöver ju inte dricka för att glömma, så som många andra gör ...

Anonym sa...

Och så har vi ju Hasse Alfredssons gamla monolog om gubben på hemmet, där man låst in honom och hans sprit fast på olika ställen. Så visst konsumeras det alldeles för lite alkohol på somliga platser ...