Senaste teve-intervjun 2015

Här kan du se intervjun av SVT under bokmässan 2015 (Fotot ovanför är taget av Linda Lundquist)

onsdag 14 mars 2012

Förbjuda rökning på uteserveringar! Nu får det vara nog!

Folkhälsoinstitutet har uppenbarligen alldeles för lite att göra!

Nu vill de lägga ett lagförslag att förbjuda rökning på uteserveringar. I vårt avlånga kalla land har vi tre månader som vi kan sitta ute och äta och röka!

Tre futtiga månader av sol och värme, ja det kan diskuteras, men för det mesta är det i alla fall en dag hit och dit, som bjuder på härligt uteväder.

I Sverige dräller det av lätt deprimerade och djupt deprimerade människor, vad gör Folkhälsoinstitutet åt det? Inte ett skit! Där är de nämligen helt kass! Alltså måste de hitta på något som visar att de "GÖR" något... så vad hittar man på: Förbjud rökning utomhus!

Se här Folkhälsoinstitutet vad människor i detta land pysslar med, som verkligen är ett hälsoproblem för hundratusentals människor i Sverige!:

Knark är ett gigantiskt problem och då ska vi inte glömma alla lagliga missbrukare, med livslånga problem.

Här är nästa stora problem i Sverige, olagliga vapen, och lägg därtill våldtäkter, misshandel, gäng kriminalitet o.s.v...

Men vad är Folkhälsoinstitutets största problem?

Jo, att vi fikar eller tar en lunch på en uteservering och avslutar det hela med att ta en cigg. Finns det fler än jag som vill packa ner hela Folkhälsoinstitutet och skicka dem till Pakistan eller Indien eller något annat land där människorna verkligen har problem med hälsan på grund av miljögifter, knark och fattigdom! Där skulle Folkhälsoinstitutet möjligen göra någon nytta!

Ramona

Ps. Om man vill kan man redan nu förboka "Hämnaren från Tjörn" hos en bokhandlare nära dig. Adlibris, Bokus, BokiaCDON, eller annan.Ds.

Grattis, du ska bli pappa!

Adlibris
Bokus
CDON
Bokia internethandel


"När mardrömmen blev sann" av Glenn Forrestgate på Adlibris

"Grattis, du ska bli pappa" Adlibris Bokus CDON (planering pågår inför andra upplagan, första börjar ta slut! Kallas succé!)

Dyrbar kärlek, Iskall hämnd, Mord i Skärhamn, Lyckohjulet och också Mord under Tjörn Runt, finns nu som ljudböcker och i samtliga är jag uppläsare. (Gillar du inte göteborsk dialekt ska du inte lyssna!)

Alla böckerna finns också som e-böcker för dig med läsplatta eller Ipod, dator m.m.
Naturligtvis kan du också låna dem via biblioteket!

Adlibris
Bokborgen
Bokus
Bokia
Dito
Muntligt
Load2hear.
Mobook7 kommentarer:

Iktoro sa...

Själv tycker jag att det är dåligt att röka, men jag tycker absolut att man ska låta folk få röka på uteserveringar. Det finns ju mycket viktigare saker (som du skrev) att ta hand om, som knark t ex. Jag förstår varför du är sur!

Anonym sa...

Å andra sidan kan jag känna att det skulle vara skönt att kunna sitta på en uteservering utan att få rök på mig. Kanske kunde man göra en variant och kanske dela upp uteserveringen i "rökdel" och icke rökdel.
Jag har valt att inte röka, dock är passiv rökning oundvikligt idag. På uteserveringar, busskurer, balkonger i hyreshus etc. Så jag tycker absolut att det är ett alternativ att se över. Sen visst finns det andra problem i vårt samhälle, men både aktiv och passiv rökning skördar många liv i detta land.

FL sa...

Ja men så är ju knark och vapen förbjudet enligt lag i Sverige. Så varför inte då förbjuda rökningen också? Själv hatar jag rök och vill kunna sitta på en uteservering utan att få rök på mig. Jag har valt att inte röka eftersom det är skadligt. Rökning är självvalt och destruktivt och borde därför ske där det inte kan utsätta andra. Rökning är ingen rättighet, det är ett skadligt beroende. Låt oss med friska lungor som inte kommer att kosta samhället pengar i framtiden (kol, lungcancer etc) få andas frisk luft.

Ramona Fransson sa...

Hej bäste FL!

Om du tror att enbart för att du skulle vistas i en rökfri miljö kommer du inte att få lungcancer är du ute och cyklar på fel stigar.

Visst är det så att rökning kan ge upphov till cancer, likaväl såsom för fet mat, ( förbjuda den?) avgaser från bilar, ( förbjuda bilar?) och andra diverse partiklar som vi dagligen sätter i oss eller andas in.

Men att förbjuda rökning på uteserveringar är så dumt att klockorna stannar. Cigaretter är en laglig produkt som inbringar miljoner till statskassan och om du vill slippa cigarettrök på uteserveringar får du väl antingen be någon restaurangägare att han/hon ska förbjuda det eller så får du stanna hemma!

Anonym sa...

l

Anonym sa...

Bäste Ramona. Jag skiter fullständigt i om folk röker, men jag vill inte bli påverkad av skiten. Oftast kan jag välja att flytta mig ifrån en rökare, men på en uteservering är det liiite svårt att flytta på sig. Alternativt att gå in och sätta mig, men då säger jag som du, det är sommar 3 månader om året och då vill jag kunna sitta ute och njuta av sol och värme, men då går inte det för att någon tänder en vidrig cigarett bredvid mig och så tänder en till och en till. Det tar 5 minuter att gå åt sidan och röka sin cigg, att äta en måltid tar 1 timme eller mer. Sen finns det ju de som är allergiska oxå, jag har en bekant vars barn måste åka in på sjukhuset och få hjälp när hon utsatts för tobaksrök, hon har blivit tvungen att flytta från sin lägenhet för att grannen envisas med att stå utanför deras dörr vid friskluftsintaget och röka. Vart ska de kunna gå och äta? Ska vi kanske öppna speciella allergirestauranger för dessa? Herregud, jag är så trött på dessa barnsliga och tjuriga ursäkter. Visst livet är i allmänhet farligt och det finns gifter och skit överallt. Men KAN man undvika ett gift så bör man väl ändå göra det.

Ramona Fransson sa...

Som sagt du får väl göra ditt för att påverka någon restaurangägare att förbjuda rökning på sin uteservering, men någon jävla lag vill jag inte se... är så förbannat trött på allt gnäll om allergier om ditten och datten... Jag är också allergisk mot allergiker... De flesta är inte allergiker mot parfym, hundhår, choklad eller vad det nu kan vara...i Tyskland tar du med dig hunden in på nästan alla restauranger och ingen har dött av det mig veterligen. Majoriteten gäller i ett demokratiskt land och så länge inte majoriteten är emot eller allergisk mot den lagliga tobaken är jag väldigt lycklig att jag de få gångerna jag är ute på sommaren på en uteservering, kan tända min cigg efter maten!