Senaste teve-intervjun 2015

Här kan du se intervjun av SVT under bokmässan 2015 (Fotot ovanför är taget av Linda Lundquist)

måndag 30 april 2012

Blås skattebetalarna och få betalt!

I Sverige pratas det ofta om "Rättvisa". Det ska vara rättvist. Hmm...

En av alla regler att få litteraturstöd är att förlaget gett ut kvalitetsböcker. Kanske kan man översätta det med, att har förlaget haft äran (turen)  att ge ut en nobelpristagare kan förlaget eventuellt få kulturstöd för vilken skit som helst.

Förlaget Korpen Koloni förlag har gett ut "Trafikmaktsordningen" av Planka.nu och med det erhållit skattepengar 28 070 kronor. Tja, det är ingen förmögenhet i sammanhanget, men ger signaler att det är helt okej att skita i regler och förordningar så länge de inte passar.

Man ska inte betala för att åka kollektivt, man ska åka gratis! Det är inte rättvist, är ett av argumenten...

Sen när fan blev livet rättvist? Planka.nu borde växa upp och se sig omkring i världen... hur jävla rättvist är det att barn svälter ihjäl? Att barn säljs som slavar? Nä, just det! Men i Sverige, ett av världens rikaste länder ska minsann folk få åka kollektivtrafik gratis och får de inte det ska de skita i att betala. Det får någon " annan" göra istället! Eller hur? Nu har Planka.nu fått ut sitt budskap i form av en bok och boken är delvis finansierad av skattepengar. Rättvist? Ja, det tycker säkert Planka.nu, men inte jag... nej just det... livet är inte rättvist. Kanske dags för Planka.nu att lära sig just detta: Livet är inte rättvist!

Ramona
4 kommentarer:

Anonym sa...

Tycka vad man vill om planka.nu som organisation och de metoder de använder. Men boken Trafikmaktordningen som är den som fått kulturstöd (alltså förlaget, inte planka.nu) är en debattbok om hur trafiken i staden (stockholm främst) ska se ut. Ska pengarna satsat på vägar eller tunnelbana. Hur ska tunnelbanan utformas, etc.

Själva diskussionen om kollektivtrafiken ska finansieras via avgifter (som nu) eller via skatten (som planka förespråkar) är inte konstigare än annat vi finansierar gemensamt. som skolor och sjukvård. Det är upp till oss hur vi vill utforma samhället vi lever i. Om man alltid resonerade som så att det är sämre någon annanstans skulle inget utvecklas. (Ska vi förkorta vårdköerna? nej, i vissa länder får inte människor sjukvård överhuvudtaget)

Vakna Upp sa...

Håller med Anonym. Läs boken först så får du se vad den handlar om. Det nämns inte heller i boken om uppmaning till plankning.

Ramona Fransson sa...

Undrar vad Planka.nu kan tänkas betyda? Betyder att gå ut på en planka på en båt? Hmmm... kanske betyder det att man ska helt enkelt balansera på en...Hm...

Oavsett vad boken "Trafikmaktsordningen" skriver om är det få som INTE vet vad meningen är med orden "planka.nu"

Och om man inte tycker att man vill betala för att resa kollektiv så får man faktiskt finna sig i det som en majorietet beslutat.

Alla tycker säkert inte att de vill betala för att gå till doktorn, tandläkaren osv... men det funkar inte om alla bara glider ut genom dörren med orden: Tack ska du ha!

Någon måste betala!

Jag har inga barn, aldrig haft några, ska jag då kräva att jag vill minsann inte betala för andras barns skolgång, förskola, osv... självklart inte. Jag vill vara med och vara en solidarisk person och betala med mina skattepengar så att de flesta kan ha ett drägligt liv om än inte lyxigt.

Men att mina skattepengar går till en bok där identiteten bakom är en förening som uppmanar till brott är återigen helt åt helvete!

Och förresten vem vet hur dealen har varit mellan förlaget och Planka.nu? Den kanske har varit den att Planka.nu stått för kostnaden och om förlaget eventuellt skulle få kulturstöd går pengarna tillbaka till Planka.nu fickor!

Recke sa...

Ramona, du måste finna dig i det DEMOKRATISKA BESLUTET att dina skattepengar ska gå till bokförlaget som gett ut boken som är skriven av planka.nu.

Vet inte om jag tycker det jag skrev själv några rader här ovanför men du måste inse dubbelmoralen i att säga att planka.nu ska acceptera beslutet att kollektivtrafiken ska vara avgiftsbelagd samtidigt som du själv inte accepterar beslutet att ge boken stöd av myndigheten Kulturrådet.