Senaste teve-intervjun 2015

Här kan du se intervjun av SVT under bokmässan 2015 (Fotot ovanför är taget av Linda Lundquist)

fredag 4 maj 2012

De får inte sörja sin döda dotter!

Foto ur Expressens artikel 2012 05 04
Jimmy Fredriksson, hans fru Linda och dottern Ida, sörjer lilla Meja. Hon avled i cancer i oktober.

Så nu har det gått sju månader och det är dags att slå ihop klackarna och leva livet, eller?

Så tycks i alla fall Marlene Larsson handläggare på Försäkringskassan i Umeå resonera, som nu  utförsäkrat Jimmy. Han får minsann torka tårarna och glömma bort sorgen.

En gång i tiden, vilket känns som om det var hundra år sedan, var Försäkringskassan din vän, FK skulle ta vara på dina intressen gentemot arbetsgivare, därav namnet " Försäkring" som betyder att du är försäkrad och har rätten till ersättning. Precis som när du har försäkrat din bil, villa, lägenhet, juveler m.m.

Idag är Försäkringskassan din fiende, en "kassa" som inte längre ser till dina behov, utan regeringens krav. Alla ska arbeta! Jobb ger dig frihet att bestämma! Ja, man känner igen de flesta parollerna.

Men om du är under isen, har förlorat ett barn i en grym sjukdom, då är du inte en skönsjungande människa. Du är i behov av läkning och den tar tid. Men tid verkar det inte heller finnas i ett av världens rikaste länder med det bästa välfärdssystemet som finns enligt Anders Borg & Co...

Jag kräks över den behandling som människor får i Sverige i svåra stunder och samtidigt gnisslar jag tänder av ilska. Jag borde skicka "Hämnaren från Tjörn" till överdirektören på FK, men det kan ju uppfattas som ett hot... men jag har god lust...

Ramona
2 kommentarer:

Ann Helena Rudberg sa...

Skicka du din bok. Det tycker jag absolut att du ska göra. Vi har yttrandefrihet i det här landet och böcker är inga hot. Dock så tror jag att f-kassan är oskyldiga i det här fallet. Det verkar vara så att pappan är egenföretagare och anställd av sig själv, då har man inte samma rättigheter, som mamman nu har (som var anställd av annan arbetsgivare). Hon får fortfarande vara sjukskriven, men inte längre än ett år. Den gränsen gäller för alla. För egenföretagare gäller ett halvår, sedan måste man söka jobb hos andra arbetsgivare.

Ramona Fransson sa...

Hej Ann Helena!

Då är det faktiskt etter värre.

Egen företagare, finns det en miljon av i Sverige, och de i sin tur sätter minst ytterligare en person i arbete, vilket bevisligen gör att en miljon egen företagare sysselsätter två miljoner människor i landet som alla betalar skatt, sociala avgifter, pensioner och inte kan ta del av ett försäkringssystem de betalar till.

Det om något är diskriminering.