Senaste teve-intervjun 2015

Här kan du se intervjun av SVT under bokmässan 2015 (Fotot ovanför är taget av Linda Lundquist)

onsdag 27 juni 2012

Assange är rädd för svensk rättvisa. Ja, vem är inte det?

Julian Assange är anklagad för sexuella övergrepp mot två kvinnor i Sverige.

Första gången blev det inget åtal. Enligt chefsåklagare Eva Finné räckte inte bevisen... men sen hände nåt... och nu vill Claes Borgström att Assange bums ställs inför skranket.

Assange har all rätt i världen att frukta svensk rättsväsende. Det finns alltför många bevis på att svensk rättvisa inte är vad den borde vara... nämligen rättvis.

Det finns alltför många klåpare inom systemet ( Kapten Klänning) och det har haft som följd att människor blivit förstörda för livet, utan att ha fått ett öre som kompensation.( Staten betalar inte en spänn för de som tilldöms skadestånd, bara så du vet)  Thomas Quick, egyptierna, ( där avlidna Anna Lindh skylldes för brottet) det finns rad efter rad där så kallad svensk rättvisa har krackelerat. Pappan och hans granne som beskylldes för bestiala våldtäkter av dottern som senare visade sig vara svårt psykisk sjuk, men både pappan och grannen hann sitta inne i flera år, innan Hannes Råstam räddade deras liv.

Om man systematiskt går igenom alla falska våldtäktsanklagelser blir man inte glad. Varje falsk angivelse blir än mer negativ för varje kvinna som på riktigt upplever en våldtäkt. Det borde varje kvinna som ljuger bli medveten om.

När det gäller anklagelserna mot Assange är inte jag vare sig advokat, polis, jury, åklagare eller domare, men att Assange känner rädsla för att det svenska rättssystemet inte fungerar tillfredsställande, där är jag med honom hela vägen!


Ramona

2 kommentarer:

Verutschkow sa...

Polisen fungerar oftast inte speciellt bra, beroende på att man kanske varken kan eller vill utreda brott. Det man framför allt är intresserad av är att lagföra människor och då underlättar det om utredningen inte på minsta vis tar någon hänsyn till vad den misstänkte säger och om man inte heller kontrollerar några som helst uppgifter utan bara s a s expedierar den s k målsägandens beställning. När det hela sedan hamnar i domstol är allt upplagt för en fällande dom och att ändra på en sådan är inte det enklaste.

Sedan är det på sätt och vis ännu mera skrämmande med åklagare som inte förmår läsa innantill och domare som begår tjänstefel genom att fullt medvetet avkunna en felaktig dom.

Men det går alltså att befordras till brottsutredare inom polisen utan att ha några andra meriter än att man själv begått smärre brott och dömts för dessa i 2 instanser. Fast då måste en alldeles speciell form av mångfaldstänkande till.

Anonym sa...

Kanske borde du också lägga till hur staten tar och plundrar ett välskött elföretag.Kronofogden tog t.ex bokföringen och då bolaget därför inte kunde deklarera i tid fälldes det i Svensk domstol. Man försökte samma manöveri Finsk domstol. Och fälldes i tingsrätten i Torneå Men hovrätten i Finland som satt längre bort från tvillingstaden Haparand menade att det var orimligt att kräva att företaget skulle deklarera
då den svenska kronofogden satt på materialet och vägrade lämna ut det. kolla länken nedan. och läs igenom de olika bloggsposterna.
http://mikaelstyrman.blogspot.se/

An-o-nym