Boken kommer ut redan idag! |
Det intressanta med ämnet "Hur mår egentligen våra barn?", förutom att boken är en mycket intressant läsning, är varför inte någon politiker hittills eller för den delen journalist vågat ta upp detta brännheta ämne, att barn ibland tvingas in på dagis mot både barnen och föräldrarnas egen vilja.
Men att barnen mår allt sämre och sämre skylls allt oftare på: Stressen av att inte få en plats i förskolan eller att vara i en för stor grupp, att inte skolan räcker till och att droger och alkohol finns omkring våra barn.
Behövs det kanske bara ett helt enkelt ett nytt tankesätt som kommer att få våra barn att må bra? Är det kanske, att sluta med att ge "vårdnadsbidrag" som låter som någon som parasiterar, och i stället kalla det för: En föräldrarlön? En riktig lön som det går att leva på med pensionspoäng och SGI och allt vad det innebär med ett avlönat jobb.
Jamen, säger någon: Ska man ha lön för att ta hand om sina barn, man har ju själv valt att skaffa barn?
Just det här och mycket annat får man svar på om man läser boken och tänk om det är så enkelt att om Sveriges riksdag lägger om kursen blir Sverige inte bara rikare, utan våra barn kanske också kommer att må mycket bättre.
(Hur mår egentligen våra barn? Finns också som e-bok.)
Föräldrarskap på entreprenad - vem ansvarar egentligen för barnen? Haro seminarium i Almedalen
Arrangör:
Riksorganisationen Haro
Dag:
7/7 2012 13:00 - 15:00
Typ av evenemang:
Seminarium
Ämnesområde:
Barn/ungdom
Ämnesområde 2
Vård och omsorg
Språk
Svenska
Platsbeskrivning:
E31
BeskrivningUnder de sista 30 åren i Sverige har vi kraftigt lejt ut barns omsorg från föräldrar och släkt, till institutioner som dagis och förskolor. Under samma period har vi sett den psykiska ohälsan öka, såväl den självskattade som den diagnosticerade, trots vår materiella välfärd och att den fysiska hälsan hos våra unga ligger i världstopp. Vi måste fråga oss om det finns ett samband och i så fall vad vi kan göra åt det. Modern neurobiologi talar i starka ordalag om sambandet mellan psykiska hälsa och nära relationer och har i hög grad bekräftat tidigare års anknytningsteori. Att leja ut föräldraskapet har inte blivit bättre av ständigt större barngrupperna och höga sjukskrivningstal hos förskolepersonal. Vi har kommit till en punkt när vi inte längre har råd med den kvalitet på våra förskolor som minst skulle krävas. Barnministern, Maria Larsson, medverkar tillsammans med två experter, Louise Hallin och Christian Sörlie Ekström, för att diskutera hur vi kan vända utvecklingen.
Medverkande:
Maria Larsson, Barn- och äldreminister, Regeringen. Christian Sörlie Ekström, Författare. Louise Hallin, Psykoterapeut.
Kontaktperson 1
Ingvild Segersam, Ordförande, Riksorganisationen Haro, 0703379597, Ingvild.segersam@haro.se
Teckentolkas
Nej
Hörselslinga finns
Nej
Direktsänds på internet
Nej
Förtäring
Nej
Taggar:
Barn, barnfamiljer, Barnfattigdom, barns rättigheter, Civilsamhälle, Förskola, förälder, Föräldraskap, Minister för vård av äldre och barn och unga, Psykisk hälsa, Psykisk ohälsa, Ungas ohälsa, Valfrihet
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar