Senaste teve-intervjun 2015

Här kan du se intervjun av SVT under bokmässan 2015 (Fotot ovanför är taget av Linda Lundquist)

torsdag 4 oktober 2012

Världens billigaste och bästa hudkräm!

Ja, du läser rätt! Jag är så innerligt trött på all reklam som proklamerar: Ålderstecken! Ja, rynkor är ett ålderstecken och dessutom märkligt nog fullkomligt normalt!

Vi kan inte se ut som barnrumpor hela livet. Det är ju absurt!

Idag finns det krämer som lovar runt och håller väldigt väldigt tunt.

Det finns inte ett enda vetenskapligt bevis på att tusenkronorsdropparna, som tusentals kvinnor köper, bevarar din hy rynkfri. Det är ett köpargument som bedrar.

Min kära mor, tyvärr bortgången alldeles för tidigt, hade vid 77 års ålder en fantastisk hy. Hur lyckades hon med det? Jo, varje morgon borstade hon sin hy med olika borstar och detta började mamma att göra i tidig ålder. Redan som 20 åring började hon med borstar och därefter smorde hon in sig. Krämen hon använde var en typisk Niveakräm. Eftersom mamma var tyska köpte hon gärna tyska krämer, men de var inte särskilt dyra. Mamma arbetade också på Hudkliniken 113 på Sahlgrenska Universitetssjukhuset fram tills att hon var 64 år och där fanns en professor, en härlig sådan, som förutom att han bestämt avrådde mig från solarium berättade, att om jag ville ha en mjuk hy kunde jag lika gärna använda smör.


Här var min kära mamma femtiofem år, två år yngre än vad jag är idag och hennes hy var fantastisk, men hon slutade röka och det har inte jag gjort. 

Ungdom är underbart och ljuvligt, men den har ett slut och detta verkar inte gå in i vissa människor, män som kvinnor. Och med plastikoperationer för att spänna huden som ballonger, blåsa upp läppar, som ser ut som de gått in i en dörr är inte vackert, bara groteskt.

Media har sin skuld, de säljer gärna annonser som lovar att du blir av med celluliter med speciella "jävligt dyra" behandlingar och att den här hårfärgen sköter om håret och allt det gråa försvinner, dina rynkor dras ihop med blixtlås i nacken osv...

Att bli gammal, rynkig, slapp i huden är faktiskt en del av livet och att inte acceptera det är som att förneka livet i sig, vilket jag finner mycket egendomligt. Men som alltid är det pengar bakom ett budskap. Är du inte ung, vacker och slät är du inget för oss, ( läs reklamsäljare) och som alltid är det konsumtionen som räknas.

Men jag vägrar! Jag har varit ung och det var kul, men också jobbigt på många sätt. Nu är jag gammal, snart 57 år, och livet är fortfarande roligt och jobbigt. Det positiva med att bli äldre är för mig att jag blivit säkrare och vågar mer. Jag säger vad jag tycker och vet att jag inte är älskad av alla och har inte heller behov av att bli det. Det känns som en styrka. Som ung var jag osäker och ville vara till lags för alla. Så kära ungdom, lev och njut, men inse att livet är en engångsföreteelse, åtminstone så vitt vi vet, och acceptera att ålderdomen också har charm. Jaga inte tid som flytt, det är bara tröttande. Köp ett paket smör det är gott, billigt och nyttigt!

Ramona

4 kommentarer:

Anna-karin Karlsson sa...

Så sant som det sagt.Och du!! Du år inte alls gammal<3kram

Mia sa...

Mycket bra skrivet!
Jag tror att mycket av den skiten vi stoppar i oss idag i form av halvfabrikat med diverse E-ämnen, för mycket salt, för mycket socker, transfetter, hormoner och annan skit, får våra kroppar att inflammeras och åldras alldeles för fort.
Min farmor levde mest på vad naturen hade att ge, hon tog sig en snaps varje morgon, rökte inte och hade inte heller en rynka i ansiktet förrän i 60-årsåldern.

Verutschkow sa...

Min egen moder hade inte ens långt upp i åren rynkor så det störde. Men idogt spegeltittande gav ändå en hel del att bekymra sig för, mestadels i onödan. Själv undviker jag oftast speglar.Helena Palena sa...

Mycket bra skriver säger jag också! Absolut rätt. Det går lika bra med smör. Jag håller på med örter och oljor och gör produkter av bara blommor, olja och bivax. Går hur bra som helst och helt ofarligt. Du skulle bara veta vad mycket skit det är i LdB t ex. Ska blogga om det snart. Huvaligen vad lurade vi är. Och vad bolagen tjänar pengar på människors dyrkan efter evig ungdom. Snacka lurade fårskallar!