Senaste teve-intervjun 2015

Här kan du se intervjun av SVT under bokmässan 2015 (Fotot ovanför är taget av Linda Lundquist)

söndag 17 februari 2013

Adjö Mellanläggspapper! Jag kommer att sakna dig!

I alla år har detta papper funnits, men nu har det utgått ur ICA:s sortiment. I andra mataffärer tror jag inte ens att det finns, eller?

Hur någon väljer att ta bort den här varan och tänker, begriper inte jag.

På Almö Livs på Tjörn säljs varje dag färskt bröd och till detta har de en helt suverän brödskivarmaskin. Med denna fiffiga maskin köper jag tre till fyra bröd, ( jag älskar ett speciellt surdegsbröd fyllt med aprikos, russin och äpple). Jag lägger brödet i maskinen och vips får jag perfekt uppskurna skivor.

När jag kommer hem, har jag bakplåtspapper och mellan varje skiva lägger jag Mellanläggspapper. In i frysen! Detta förfarande gör att jag varje dag har färskt och färdigskivat bröd. Ja, jag vet, Pååls har också färdigskurna limpor och dylikt. Men fabrikstillverkat bröd är inte detsamma som från ett litet bageri. Inte för mig i alla fall.

Därför är det med sorg i blicken jag säger farväl till dessa små pappersunderverk. Nu får jag istället köpa bakplåtspapper och klippa rutor. Mycket besvärligare för mina händer. Och är det någon som vet mer i detta ärende skriv och berätta!

Tack för kommentarer! Jag har löst problemet med att köpa bakpapper, det bruna som glider så ini helvete, och klipper det i i bitar som passar! ♫♪♫♪

Ramona

11 kommentarer:

Karina sa...

De finns! Bara inte toppits som producent...

Annars får du säga till, så skall jag gärna skicka dig härifrån Danmark, där barnen fortfarande skall ha med sig egen mat i skola och mellanläggspapper är en absolut növändighet :-)

Ramona Fransson sa...

Hej Karina!

Det var gulligt att du vill skicka mig dem. Men kan du inte hellre berätta vilka det är som producerar dem, så kan jag se till att de köps in!

Mvh
Ramona

Anonym sa...

Ja men de var ju toppen att ha mellan smörgåsarna
Mia

Karina sa...

På paketet står bara:
producerat i Holland för Supergros

Jag tror anledningen till att Ica slutar sälja dem, är för att svenskarna inte längre tar med sig smörgåsar till jobbet m.m. Nu är det lunchlådor med gårdagens rester, lunchställen o.likn.

Här i dk däremot...danskarna är oerhört politisk korrekta när det gäller deras lunch: barnen skall ha med sig grovt bröd med hälsosamt pålägg (ungarna äter i deras klasslokaler, och där finns inga mikrougnar), grönsaker och frugt. Mellanläggspapper är essentiellt när det gäller att hålla mackan med makrill separerad från mackan med kalkon!
Svenskarna har ju med förtjusning tagit till sig folier av alla de slags, medan man blir sedd ned på här om man skickar med mackor inpackade i folie...att producera folie, speciellt metallsådan, är oerhört energikrävande och absolut inte bra för miljön...

Du får säga till! :-)

Ramona Fransson sa...

Tack Karina!
Jag ska vidarebefordra denna information. Märkligt att i Sverige så tjatar Miljöpartiet om miljön så de blir blåa i ansiktet, men gör de något vettigt: Nä -:)

Ha en skön kväll!
Ramona

Anonym sa...

Hej!

Såg igår att Coop har ett eget märke Mellanläggspapper, så det finns allt kvar.

//Eva

Ramona Fransson sa...

Hej Eva!

Tusen tack! Då vet jag vart jag ska köpa det!

♥-hälsningar
Ramona

Anonym sa...

Mellanläggspapper finns på marknader oxå.:)

Mia sa...

Jag saknar också dessa papper då jag använder dem att slå in julkolan. Klipper av större ark numera, men inte så behändigt! Tack för alla tips! Jag ska leta på Coop eller googla vidare...

Ingolf Christiansen sa...

Ja väldigt tråkigt att dessa mellanläggspapper inte finns att uppbringa mer köppte på mig ett lager för ett bra tag sen men nu är dom snart slut men är det någon som hittar så skriv gärna adressen här var dom kan köpas. MVH. Ingolf Ingolf_christiansen@yahoo.se

Ingolf sa...

Här kan du beställa mellanläggspapper 15 kr för 500 ark finns 2 storlekar, gå in under bakpapper och scrolla ner så der du. http://www.brero.se/bakp.asp