Senaste teve-intervjun 2015

Här kan du se intervjun av SVT under bokmässan 2015 (Fotot ovanför är taget av Linda Lundquist)

måndag 22 juli 2013

Gamla, rynkiga och gråhåriga kvinnor på tv? Glöm det!

Idag står att läsa i Expressen att Stina Dabrowski, en gång vald till århundradets journalist och programledare, inte längre får jobb i tv-rutan.

Orsak? För gammal, säger Stina, som är 63 år ung.

Jag säger istället, att om Stina Dabrowski gjort som Amelia Adamo och Unni Drougge med flera andra kvinnor, som passerat 50 strecket, och sökt plastikkirurgers hjälp, hade Stina säkerligen fått jobb. Det är nämligen så att inom all tv, oavsett public service eller inte, vill de ogärna ha rynkiga, gråhåriga och naturligt vackra kvinnor över femtio år.

Det ska bli intressant om Malou von Siwers kommer att besöka plastikkirurgen eller tvingas se sig om efter ett nytt jobb...

Däremot får gubbsen se ut hur som helst. Feta, slabbiga, skalliga, rynkiga, gråhåriga och med flertalet dubbelhakor gör dessa gubbs program och är programledare. Då kallas det charmigt!

Ramona

3 kommentarer:

Monica Antonsson sa...

Du har god iakttagelseförmåga, Ramona. Gubbarnas utseende är det aldrig någon som bryr sig om.

Förlåt för övrigt att jag har låtit så mycket komma emellan. Jag bättrar mig...

Verutschkow sa...

Män som åldras blir ofta till stiliga äldre herrar ...

Anonym sa...

Jag minns en viss kommentar från Lennie Norman, jag.

Vid nått tillfälle intervjuades Mikael Wiehe, och den kvinnliga journalisten, som tydligen inte höll med om vad han sa, kläckte ur sig 'Neeeej, Mikael...det där säger du bara för att du blivit gammal och fått lite gubbmage.' och sedan körde hon fingret i sagda mage.
Detta var tydligen helt ok.

För att kontrastera så nämnde Lennie de hypotetiska situationen att han skulle intervjua Maria-Pia Boëthius, och säga att 'Neeeeej, Maria-Pia...det där säger du bara för att du blivit gammal och fått lite hängfläpp.' och sedan klappa henne på bysten...
Undrar hur länge Lennie skulle jobbat som intervjuare då?

Att det inte ska spela nån roll hur man ser ut, det är ganska självklart. Men, borde det inte vara så att OM man noterar hur nån ser ut, ska det vara precis likadant för det? Att kalla en man för gammal med gubbmage, det är ok. Men en kvinna med 'hängfläpp', det är javulen inte acceptabelt!

Detta naturligtvis överdrivet...men SÅ väldigt mycket mer synd om kvinnorna än männen, det är det nog inte till syvende og sist.