Senaste teve-intervjun 2015

Här kan du se intervjun av SVT under bokmässan 2015 (Fotot ovanför är taget av Linda Lundquist)

onsdag 6 maj 2009

Baby Thors pappa vill också berätta sin historia!


De flesta har säkert hört talas om baby Thor. Mamman har i alla fall kommit till tals i både media och på Facebook. Som vanligt utan att tänka en enda tanke skrev jag på uppropet för baby Thors mamma.


Varför skrev jag på? Jag kollade inte mammans story, jag tog den förgiven. Men jag borde ha lärt mig av Gömda och Asyl historien där Liza Marklund ljög alla oss läsare blåa i synen. Liza Marklund hade inga skrupler. Nu efter att vi fått bevis på att Gömda och Asyl var påhittade, förvrängda och gav ett resultat där två barn for illa, borde jag har varit mera kritisk. Men icke då! Nu skäms jag över mitt aningslösa beteende.


Alla barn har rätt till sina föräldrar, förutom om den ene föräldern eller även båda inte är lämpliga. Men detta kan inte den ene föräldern avgöra. Detta måste bevisas! Idag vet jag ju att kvinnor är lika lögnaktiga, svinaktiga och även barnamisshandlare. Det är inte bara män som har dessa egenskaper.


Därför är det av största vikt att baby Thors pappa får samma chans att berätta sin historia.


I en rättegång hörs båda parter. Varför inte i vårdnadstvister?
Sugen på en pocket i sommar? Mina senaste deckare och självbiografi Älskling, vi blir... som handlar om kampen att bli gravid, finns i en bokhandlare nära dig eller på nätet. Min senaste deckare Lyckohjulet är inbunden.Ha det gott!


Ramona
6 kommentarer:

Katharina sa...

I det andra fallet med Australiensiska pappan så var argumentet att han fått vårdnaden tilldelad via domstol och att det var FEL av mamman att kidnappa barnen.

Nu har en mamma fått vårdnaden tilldömd va domstol och pappan KIDNAPPADE barnet och då ska man se till att det kan finnas andra omständigheter???

Sanslöst...

Ramona Fransson sa...

Hej Katharina,

Ingen är skyldig innan motsatsen är bevisad. Alla ska ha samma rättigheter och skyldigheter.

Speciellt i fall där barnen är inblandade. I vårdnadstvister tycker jag att det är märkligt att inte båda får en advokat som betalas av samhället.

I längden skulle kostnaden för rättshjälp till bråkande föräldrar garanterat spara miljarder, som idag går till behandlingshem för barn som far illa.

Män och kvinnor ska behandlas jämlika.

Katharina sa...

Ramona: Jag håller med dig fullständigt. Men det var inte riktigt vad jag skrev.

Det intressanta var att förra fallet handlade om hur dum mamman var som tagit två söner från pappan trots att han hade tilldelats vårdnaden. Det fanns inga som helst sympatier för att mamman ansåg sig sydda barnen.

Nu är det omvänt. Mamman har tilldelats vårdnaden av domstol och pappan kidnappar faktiskt barnet och för barnet utomlands (samma som mamman i föregående fall). Nu handlar det helt plötsligt om att pappan har goda skäl till detta. Kan mammor handla rätt i något fall? Varför får inte denna mamma samma stöd som pappan med de två sönerna fick? Då skulle du väl resonera jämställt?

Vi kan anse vad vi vill om rättsystemen i Australien, Sverige och USA men vi har att rätta oss efter dem. Pappan i det här fallet begick samma FEL som de två pojkarnas mamma. Men du behandlar dem olika i ditt resonemang, DET finner jag underligt.

Ramona Fransson sa...

Hej Katharina,

Jag har lika lite insider info från pappan som hade vårdnaden i det fallet där mamman kidnappade dem, som jag har i fallet Baby Thor.

Det enda jag anser och ALLTID kommer att tycka är att kvinnor och män har SAMMA rätt till sina barn om de inte bevisligen är olämpliga.

Det jag alltid har trott innan jag fått ta del av hur det egentligen ser ut, är att mammor alltid är ärligast. Nu vet jag så är inte fallet.

Det ska inte per automatik ges vårdnaden till mamman. Bevisen ska vara stenhårda, lika stenhårda som i vilket annat mål som helst.

Kan man inte bevisa att ett rån ägt rum, eller vem som bar skulden till misshandeln, kan man inte bura in folk enbart för att man TROR.

Samma skall gälla vem som ska ta hand om barnet/en.Bevis och åter bevis. Jag lägger inte mig inte vem, det är inte min sak. Jag bara efterfrågar rättvisa.

Gealach sa...

Ja, det är intressant hur snabbt och ofta helt okritiskt man tar mammans parti i sådana här frågor. Nu har jag inte läst pappans version (ska göra det när jag skrivit klart kommentaren), men tanken slår mig i alla fall...

Ramona Fransson sa...

Hej Geleach,

Ja och jag är inget undantag dessvärre. Men i rättvisans namn borde alltid bådas version finnas vid en bedömning.