Senaste teve-intervjun 2015

Här kan du se intervjun av SVT under bokmässan 2015 (Fotot ovanför är taget av Linda Lundquist)

tisdag 19 maj 2009

Expressen/GT/KvällsPosten rättar?


Kvällstidningarna Expressen/ GT / KvällsPosten har alla samma kolumn i tidningen. Den heter Expressen rättar /GT rättar eller KvällsPosten rättar.


Vad rättar de? Oftast är det felstavningar men också att det uppgivits fel efternamn, förnamn, årtal eller ortsnamn.
Även Liza Marklund blev rättad. Men då gällde det inte att hon hängde ut frikända personer som skyldiga, utan den gången gällde det att hon skrev om musiker varav en var kompis till henne, vilket hon också påpekade i krönikan. Liza Marklund påstod att hennes kompisars nyaste skiva hade laddats ned 80 000 gånger på nätet.


Men de som var mer insatta skrev på sina bloggar att det inte kunde vara möjligt eftersom skivan 1. Inte ens fanns ute i handeln! 2. Torrenten var falsk och därmed var fiaskot glasklart för Liza Marklund. Läs mer i Ekkes blogg om Liza har taskiga källor.


Nu inleder Liza Marklund sin krönika med orden " Fem gånger under hösten 2007, och nu senast i julas, skrev jag om en liten pojke som blivit våldtagen av sin pappa."


Redan i inledningen av krönikan är övertrampet grovt. Ordet "blivit" säger att brottet redan har begåtts. Läsare som inte har tillgång till nätet och kan läsa pappans kommentar på Monica Antonssons blogg har inte fått den objektivitet som krävs för en nyhetstidning.


Ponera nu att det finns ett kriminellt gäng som vill utkräva rättvisa? Att dessa kriminella personerna enbart har ett straff för pedofiler. Detta straff är döden.


De dödar pappan som Liza Marlund pekat ut, för precis som i Gömda där en hel stad visste vem Mia är finns det många som vet vem pappan är. Och efter att de mördat pappan framkommer det att pappan aldrig rört sin son. Mamman hittade på för att få ensam vårdnad. Vem är skyldig då?


Nu tänker kanske någon: Ja, men det var ju inte mamman som anmälde från början det var ju dagispersonalen som upptäckte att något inte stämde. Jaha, men tänk om mamman redan innan pratat med någon person inom dagiset om pappan och det påstådda urusla förhållandet?


Jag anser att det finns alldeles för många om i det här fallet och likaså i många andra vårdnadstvister som vi inte läser om. Kartan måste skrivas om och det nu! Framförallt måste det bli ett slut på Liza Marklunds häxliknande förföljelser av pappor i sina krönikor.Skriv om museér istället!

Fotografiet är taget i Skärhamn när Götheborg kom hem från sin Kina resa.

Sugen på en deckare i pocket? Dyrbar kärlek, Iskall hämnd, Mord i Skärhamn och självbiografin Älskling, vi blir... finns i en bokhandel nära dig eller också på nätet från 39:-
Ha en skön tisdag.
Ramona

6 kommentarer:

ann helena rudberg sa...

Hej Ramona!
Det verkar nästan som om Expressen delar din uppfattning eftersom den senaste krönikan Liza Marklund har skrivit är den från 3 maj. Den från 17 maj är borttagen om man går in på rubriken "krönikörer".

Ramona Fransson sa...

Hej Ann Helena,

Kanske gjorde mitt försök till insändare något gott då.

Leroy sa...

Alltid trevligt att se ett skepp komma hem igen. Familjer får återförenas.

Tycker det är skrämmande om det nu är så att någon organiserad variant skickar ut personer att angripa personer som påståtts vara pedofiler. Så klart skall sanningar kunna justeras och parter se varandra i ögonen inte drivas av hat och förakt. Det är allt för destruktivt.

Låt i stället barnen få så länge skutan kan gå och man kan inse fördelarna av att kunna bytas av vid rodret.

Leroy

Ekke sa...

Jag får ta och tacka så innerligt över din länkning till mitt blogginlägg om den här mycket underliga kvinnan Liza Marklund som gång på gång blandar ihop fakta med påhitt och sedan utger det för att vara fakta.

Ramona Fransson sa...

Hej Ekke,

Ja du gör en utmärkt analys och den vill jag unna alla.

Freja sa...

"Jag anser att det finns alldeles för många om i det här fallet och likaså i många andra vårdnadstvister som vi inte läser om."

Är det jag som missuppfattat något eller är det du?
Det rör sig väl inte om en vårdnadstvit i det här fallet.