Senaste teve-intervjun 2015

Här kan du se intervjun av SVT under bokmässan 2015 (Fotot ovanför är taget av Linda Lundquist)

onsdag 20 maj 2009

Franska ostar och viner? Nej, inte nu längre!


Jag har äntligen fått svar på min fråga angående de huvudlösa, kostsamma och miljökatastrofala EU parlaments transporterna mellan Strasbourg och Bryssel, vilket görs en gång i månaden. Trots allt tjat från samtliga svenska politiker om hur otroligt viktig miljöfrågan är, har bara en av dem nämligen Cecilia Malmström Folkpartiet försökt göra något åt detta.Cecilia Malmström samlade ihop de antal röster som krävdes för att ta upp frågan i EU. Nu kommer det roliga: Det är ett enda land som konstant sätter sig emot att sluta upp med dessa fånigheter och det är? Ja, naturligtvis är det Frankrike!

Man kunde kanske haft förhoppningen att det nya Lissabonfördraget, om det nu går igenom, skulle ha förändrat den här frågan, men så är inte fallet. Det nya fördraget kommer enbart underlätta för simplare frågor mellan de 27 länderna. För enklare avgöranden ska det inte behövas 100 procent enighet, utan en majoritet duger gott.

Men inte när det gäller de reglerande lagarna, då gäller fortfarande principen att samtliga länder måste vara överens. Därför kommer x-antal långtradare lastas varje månad i Bryssel för vidare transport till Strasbourg och sedan tillbaka igen.

Varför känns inte EU ett skit trovärdigt i klimatfrågan så länge detta inte blir löst? Varför känns det återigen som att man blir blåst av politikernas fagra tal? Varför bryr jag mig överhuvudtaget? Jag gillar ju inte ens franska ostar!


Äh, idag ska jag skriva av mig min ilska på min nya deckare och glömma att det finns ett land som heter Frankrike. Det blir i alla fall inga inköp av franska viner så länge detta vansinne pågår. Så det så!


Du som vill läsa något av mina tidigare deckare, kan nu få dem i pocket från 39:-. Den första deckaren Dyrbar kärlek, Iskall hämnd, Mord i Skärhamn och en självbiografi, Älskling, vi blir..., min senaste deckare Lyckohjulet finns enbart inbunden.Besök din bokhandlare eller näthandlara:


Adlibris

Bokus

Bokia.se

CDON

Ha de gott!

Ramona

4 kommentarer:

Helena Palena sa...

Den dagen dom slutar frakta allt var tredje vecka ska jag bli lite vänligare inställd till EU. Det är dårskap och idioti! Löjlig maktkamp egentligen. Det är ju barnsligt. Men en mycket dyr sandlåda. Undrar vad det kostar?

Ramona Fransson sa...

Hej Helena,'

siffran som nämst är 20 miljoner, om det i månaden, förtäljer inte storyn, men jag hade inte blivit förvånad. X antal ledamöter, tjänstemän, plus ton med papper, det kostar en slant!

Philippe Ohlund sa...

Förmodligen är fransmännen rädda för en prestigeförlust.

Svensk hårdost är faktiskt riktigt god.

Det är något som jag saknat i Belgien.

Ramona Fransson sa...

Hej Philippe,

Ja, men jag tror det gäller det äldre gardet, inte det yngre. Det äldre var med om kriget och minns säkert fasorna och anser att Tyskarna inte ska ha parlamentet.

Jag skulle inte säga nej till en röstning i medlemsländerna om vilket land vi föredrar! Men att det ska vara ETT land är vi nog alla överens om.

Jag har lagt din blogg till min lista för jag vill att du ska skriva om hur vardagslivet ser ut i Belgien. Vi som bor i Sverige har nästan ingen nyhetsrapportering från EU, det mesta är Afrika och USA, och det känns inte direkt nästgårds.

Lite om hur tandvården fungerar och kostar, läkarvård, skolan, m.m.
Hoppas du vill och orkar.