Senaste teve-intervjun 2015

Här kan du se intervjun av SVT under bokmässan 2015 (Fotot ovanför är taget av Linda Lundquist)

onsdag 10 juni 2009

En jävligt gnällig bonde! Ställ dig i båset och stanna där!Nu har det startats debatt om detta på Aftonbladet gör din röst hörd!

Nu har en gnällig bonde smitit ur ladan! Ordföranden Per Andersson för organisationen Sveriges mjölkbönder med c:a 1000 medlemmar är ute och skyfflar hö med spade.

Han anser att korna inte ska ut ur sina bås överhuvudtaget. De producerar mindre mjölk och det är dyrt att ha dem på bete. Gnäll, gnäll!!

Som länsveterinären uttryckte så begåvat, man ska inte skaffa sig fler kor än vad man har bete till! Görenkelt!

Per Andersson vill ha mer betalt för mjölken! Ja, och vem vill inte ha mer betalt för sina varor. Nämn en person! PA anser att eftersom han har byggt en jätteanläggning med temperaturreglering mår korna bättre av att stå inne året om än att de ska uthärda sol och regn i en blandad kompott! Jag tycker att PA ska flytta in i sin nya anläggning och inte komma ut alls!

Så här ska kossorna stå året om enligt PA! Snacka om girighet som övergår mitt förstånd!


Läs mer om det här
Mina deckare är djurvänliga och om du vill veta mera om mina böcker klickar du här.


Böckerna kan lånas på bibliotek och finns även som talböcker. Även hos bokhandlare och hos

näthandlarna.


Adlibris


Bokus


Bokia.se


Europapocket (böcker från hela Europa)


CDON


Ha de gott och klappa en ko nära dig!
Ramona

10 kommentarer:

Linda sa...

Men Ramona. Har du inte sett de nya ladugårdarna? De är stora som tusan och kossorna går fritt runt. ;-) De är faktiskt kanonfina.

Nu tycker ju inte jag att kor ska vara inne året om så klart men jag förstår bönderna. Vet du att de förlora mellan 25 000 och upp emot 50 000 kr i månaden för att det betalas så dåligt för mjölken. De kan inte konkurrera med tex de danska bönderna där kossorna får stå inne året om och därför ger mer mjölk. Men det kommer ju att bli så att vi inte har några svenska mjölkbönder kvar till sist och då tvingas ni ändå dricka mjölk från kor som står inne...
Vem vet? Det gör du kanske redan eftersom det kommer mycket dansk mjölk hit.
Ha det bra./ Linda

Ramona Fransson sa...

Aldrig att jag skulle köpa dansk mjölk så länge det finns svensk.

Däremot tycker jag att bönderna ska sparka ARLA i baken! Starta egna cooperativa mejerier i en stad nära dig.

Då slapp vi långa transporter av mjölken till mejerierna och ARLA:s direktörslöner skulle krympa till böndernas fördel.

Tänket som vi haft de senaste trettio åren STORSKALIGT är BRA!
Måste omförhandlas omedelbart. Storskaligt är åt helvete!

Småskaligt är kanske dyrare i början men betalar sig i längden med bättre miljö för alla äen djuren.

Anonym sa...

Varför dricka komjölk när det finns soja/ris/havremjölk? Det är just detta som händer när profiten får styra över djurens väl och ve.

Ramona Fransson sa...

Jag vill att kossor ska beta, ska ge mjölk, få kalvar och ha det bra under sin livstid. De är en del av vårt eko system. Precis som alla andra djur.

Helena Palena sa...

Du har helt rätt! Jag har skrivit ett inlägg och skickat till AB. Får se om dom tar in det. Plus till Land Lantbruk och till tidningarna i mitt område. Slänger in det på bloggen också snart. Jävla gnällbonde! Han är lat!

Ramona Fransson sa...

Hej Helena Palena

Bra gjort!

Lat på kornas bekostnad.

Helena Palena sa...

Ramona: Land Lantbruk tar in den. Men man får bara skriva 2 400 tecken med mellanslag. Sidorna är mallade. Jag får dra ner. Hade skrivit nästan 5 000 tecken. Har inte hör något från AB Debatt. Dom har ju så stort tryck får man till autosvar. Och har man inte hört något på några dygn blir det inget. Fy fan vilken tur att man har sin blogg säger jag.

Philippe Ohlund sa...

Självklart kan jag hålla med om att korna borde få gå ute några timmar under de få sommarmånaderna.

Men böndernas frustration kan jag gott och väl förstå.

Det är tuffa ekonomiska tider nu, eftersom vi inte har Euron och det gäller alla samhällsgrupper.

Vi får hoppas att våra politiker har vett att införa Euron så fort som möjligt så att vi får fart på ekonomin i Sverige.

1000 Euro är liksom ingenting, men 10.000 kronor låter som om det är väldigt mycket, fast det mer eller mindre är leksakspengar.

Ramona Fransson sa...

Hej Helena!

När den är inne på LL kan du väl skicka mig länken så att jag kan lägga den till bloggen. Javisst är det tur att man kan skriva av sig bloggen!

Hej Philippe,

Självklart är böndernas inkomster viktig lika viktig som alla andras inkomster men jag är övertygad om att om de startade egna mejerier i liten skala skulle det gynna inte bara dem själva utan hela befolkningen i längden. Arla har vuxit sig och oss över huvudet.

Philippe Ohlund sa...

Du har säkert rätt, Ramona.

Lyckligtvis har Sverige en hyfsat liten befolkning i förhållande till ytan.

När det gäller resten av Europa börjar jag faktiskt bli orolig för hur man på sikt skall kunna föda denna enorma befolkning.