Senaste teve-intervjun 2015

Här kan du se intervjun av SVT under bokmässan 2015 (Fotot ovanför är taget av Linda Lundquist)

fredag 5 juni 2009

Hypnotisören av pseudonymen Lars Kepler.


"Nu står det klart vilka som gömmer sig bakom deckarpseudonymen Lars Kepler - författarparet Alexander och Alexandra Coelho Ahndoril. De har skrivit boken Hypnositören." Expressen 2009-08-11

Bra kupp av Bonniers och de flesta inom media gjorde som de brukade, ramlade frivilligt i fällan.
Eller var det Bonniers som höll i rodret?


Förresten om ni ändå är här och läser... säg till era chefer att det är dags att släpa fram Liza Marklund ur grottan!
Dessutom är det jävligt underligt att Liza Marklund har egen domstol. Mannen som hon hänger ut med jämna mellanrum i sin krönika är FAKTISKT FRIAD i hovrätten. I Sverige har vi lagar som ska följas, om inte hovrättsdomen passar Liza Marklund kan hon väl för helvete överklaga som alla andra!
Advokaten i ärendet heter Jan Kyrö.
Media verkar intresserade om jag vet vem som skrivit Hypnotisören men jag kan redan nu säga som Leif GW Persson, inte jag i allafall!


Jag har inte läst den och vet inte om de är bra eller dålig. Bara att mina böcker är populära!Det är Bonniers som har utgivningsrätten till den förmodade storsäljaren "Hypnotisören" som påstås vara författad av pseudonymen Lars Kepler. Boken som ska slå Stieg Larssons böcker med hästlängder.

Det påstås enligt tidningen Svensk bokhandel att denne Lars Kepler mejlade sitt deckarmanus den 25 mars till Jonas Axelsson litterär chef på Albert Bonniers förlag och Susanne Widén, agent på Bonniers Group Agency. Dagen efter var det i praktiken antaget.

Tre veckor senare, två dagar före Londonmässan fanns 70 sidor översatta och när mässan var över hade fyra auktioner avslutats. Buden började komma in redan innan mässan. Idag har boken sålts till 20 länder och två budgivningar pågår." Allt detta står att läsa i Svensk bokhandel.

Enligt engelska tidningar som hamrat på stort i detta ämne ska det vara Mankell som ligger bakom pseudonymen Lars Kepler.
Personligen har jag svårt att tro att det inte redan är en etablerad författare bakom Hypnotisören, annars är ett pseudonym onödigt. Vilken "debutant" skulle inte vilja stå för ett bra och berömt manus som inte ens hunnit bli en bok?Om det är Mankell kanske det beror på att han är delägare i Leopard och inte vill medge sin medverkan samtidigt som det kanske är så att Mankell vill skriva en ny thriller men den här gången en med inslag av science fiction, för det tror jag att det är med tanke på det tagna efternamnet. Johannes Kepler var ju lite av en mystiker :


http://sv.wikipedia.org/wiki/Johannes_Kepler Supernova= eploderande stjärna kanske är tanken bakom?

I vilket fall som helst är Bonnier jävligt duktiga på PR, för jag har kolossalt svårt att tro på att detta inte är en redan väl etablerad författare. Har du email adressen till ovanstående personer från Bonniers? Eller de kanske går att få fram genom att slå en signal?

För mig låter hela den här historien som något noga planlagt och välregisserat. Bravo!


Boken ska gå i en serie på tre eller fyra böcker och starta med att en hel familj mördas men att sonen överlever.

Snart kommer det att stå i varenda tidning om det här och talas om i radion och TV, var så säker. Bonniers vet i vilka trådar de ska dra och vem som sitter fast i andra änden av tråden och sprattlar. Framförallt vet Bonniers hur trådarna angörs från första början.

Som sagt det ska bli intressant att följa fortsättningen. Bara det är ju en thriller...
Under tiden som du väntar kan du alltid pröva mina thrillers som nu finns i pocket från 39:-


De finns ute nu! Dyrbar kärlek, Iskall hämnd, Mord i Skärhamn, Lyckohjulet och min självbiografi som handlar om kampen att få barn, Älskling, vi blir...

Adlibris

Bokus

Bokia.se

CDON

Ha en skön helg!

Ramona

8 kommentarer:

ann helena rudberg sa...

Intressant hur ett bokförlag hugger direkt när de känner igen ett recept... du har säkert rätt... jonasaxelsson@abforlag.bonnier.se och susannewiden@bonniergroupacency.se lär funka...

Ramona Fransson sa...

Ja, det är bara att applådera Bonniers som gjort en grymt bra PR-kupp!

Önskar att det varit jag!

Charlotte.R. sa...

Undra sa flundra hur den här boken är. Det är ju inte alltid man tycker det är bra när det haussats så här.

Ramona Fransson sa...

Hej Charlotte,

Nej, men tänk så här:

SVT recenserar den och ger den 5 stjärnor, Sveriges Radio pratar om den, samtliga rikstidningar skriver om den.Boken står frontad hos samtliga bokhandlare och andra affärer som säljer böcker, vilket är många och som slutkläm är den med på varje första sida hos nätbokhandlarna.

Boken kommer oavsett om den är bra eller inte sälja som smör. Det kallas flockmentalitet och vi går på det "nästan" varje gång!

Jag har i alla fall gått i reklam fällan många gånger. "Alla pratar om detta! Då måste jag kolla vad alla snackar om!"

Anonym sa...

Jag tror inte på att Pseudonymen var ett PR-trick, jag tror på att författarna ville vara hemliga, att de inte ville att de olika författarskapen skulle blandas ihop. Jan Guillou är den enda myndigheten i Sverige där man kan ansöka om tillstånd och giltigt skäl för att använda pseudonym. Jag har läst Hypnotisören och den är läcker! Jan G vill bara stoppa vanliga läsare som jag från att upptäcka att Hypnotisören är så mycket mer spännande och välskriven än allt Jan G gjort och och ger ut på sitt eget förlag. Piratförlaget är ju det förlag som har den mest aggressiva marknadsföringen vi mött i detta land. Få glömmer de obehagliga planscherna på busshållsplatserna. Nej, Hypnotisören verkar få sina framgångar för att läsarna gillar den, pratar med varandra, diskuterar gåtorna och de spännande personerna.

Eva R

Ramona Fransson sa...

Hej Eva R,

Jan Guillou är nog stockkonservativ utan att han märkte förvandlingen. Men visst är Bonniers förklaring till hur Hypnotisören kom till svinnande lik en efterhandsförklaring.


Dessa tidningar har redan recenserat Hypnotisören:

Hypnotisören
Kepler, Lars

Webfinanser DN Blekinge Läns Tidning Helsingborgs Dagblad Västerbottens-Kuriren Arbetarbladet Expressen Sveriges Radio Sydsvenskan NT Sundsvalls Tidning GP Kristianstadsbladet Ystads Allehanda Borås Tidning SvD Skånska Dagbladet Östersunds-Posten Sundsvalls Tidning Smålandsposten

Nedan uttalandet av Martin på Albert Bonniers

Han pekar på marknadsföringen som varit relativt lågprofilerad.

– Vi har egentligen inte gjort så mycket. Vi har varit frikostiga med läsexemplar och satsat på butiksmaterial. Men vi har lagt mindre pengar på Hypnotisören jämfört med Mari Jungstedt till exempel. Vi har inte haft en enda annons.

Trots det räknar man med rekordförsäljning av Hypnotisören.

Jonas Axelsson:

– Med tanke på att boken är placerad stort i bokklubbar i höst så tror jag att vi kan nå över 100 000 exemplar.

På Albert Bonniers förlag är Hypnotisören, tillsammans med Mari Jungstedts Den dubbla tystnaden, sommarens storsäljare så här långt.

Mitt inlägg:
Vad som menas med "mindre pengar" vet ju bara Bonniers.( Min anm.)

Att AB är duktiga på PR är ju inte något som är fel. Det folk tycks glömma är hur STORT deras mediala tentakelnät sträcker sig. Vore jag i samma kläder hade det inte varit svårt att få bra produkter. Allt som behövs för att köpa en första klass biljett är pengar.

Men det är bara att önska författarparet och Bonniers lycka till!

Anonym sa...

Jag tycker att det här en mycket spännande bok och jämför jag den med Stieg Larssons böcker (det är ju många som gör det), så tycket jag att Keplers bok är bättre. Ser verkligen fram emot att få läsa fler böcker av samma författare.

Ramona Fransson sa...

Hej Anonym,

Ja det är bara att hålla tummarna att det blir fler.