Senaste teve-intervjun 2015

Här kan du se intervjun av SVT under bokmässan 2015 (Fotot ovanför är taget av Linda Lundquist)

tisdag 2 juni 2009

Och hur vill du ha det då min lelle vän? Jo jag vill ha ett...


Vilka fantastiska visioner de har våra etablerade partiers EU kandidater. Nu ska jag säga några fraser som hoppat ur deras munnar de senaste dagarna och du ska gissa vilket parti frasen tillhör.


Jag vill ha ett friare Europa! Jag vill ha ett bättre klimat! Jag vill ha öppenhet! Jag vill bli miljonär! Äh, vänta lite... sista frasen hör inte hit...tror jag... eller så gör den det!


Vem fa-an vill inte ha ett bättre klimat? Vem vill ha ett slutet Europa? Ahja, okej det finns nog några stoppskallar som inte fattar bättre och då kommer såklart också öppenheten i kläm. Om du bortser från de få som inte vill ha annat än svenskar som grannar är svaret på alla klyschor ett rungande JA.


Därför är det så högst märkligt att ingen av kandidaterna talar om "HUR" det ska gå till att få fler jobb, bättre betalt för kortare arbetstid, bättre klimat, mer frihet och öppenhet, bättre sjukvård osv... HUR? Att de flesta vill är vi överens om, men är vi överens om HUR?


Nej, det är just det! Vilket i klartext betyder att det även i fortsättningen kommer att kompromissas högt som lågt. Och vad är det man säger om kompromisser? Jo, ingen blir nöjd! Och då blir inte du nöjd och inte jag heller.


Därför ska det bli mig ett sant nöje att på valdagen den 7 juni när valvakan inleds lägga champagnen på is och skåla för att Pirat partiet har fått, ja, trot eller ej, minst 15 procent av rösterna. Kom ihåg var du läste det först!


Pocket från 39:- Dyrbar kärlek= Brutal deckare och om offrets familjs utsatthet.

Iskall hämnd
= Mord på politiker, men inte av samma partier men fel beslut kan göra människor desperata.
Mord i Skärhamn = Kvinnomisshandel, mobbing och inte lycka med pengar.

Älskling,vi blir...
= Självbiografi om svårigheten i att bli med barn, kärlek, sex, avund och vänskap.

Inbunden Lyckohjulet = Fjärde deckaren med Greger Thulin och nu om spelmissbruk, gängkriminalitet och våld. Familjerna Caling och Hildeng hade valt en annan väg om de fått chansen att välja.

Besök ditt bibliotek, bokhandlare eller näthandel:
Ha de gott den här tisdagen den 2 juni 2009
Ramona

7 kommentarer:

ann helena rudberg sa...

Jag tänker inte rösta... men i min släkt tänker dom rösta på piratpartiet har jag hört... det tycker jag är bra.

Ramona Fransson sa...

Hej Ann Helena

Min mamma, hennes väninna, jag själv, vi ska rösta på Pirat partiet, min make har jag inte lyckats övertyga ännu.:)))

Men som sagt jag tror att allas vår statsvetare Sören Holmberg kommer att trilla av stolen när resultatet väl blir synligt.

sune sa...

Får man rösta om man inte lämnat in sin deklaration och rymt till Portugal?

Ramona Fransson sa...

Hej Sune

Jajamensan i Sverige har alla rösträtt även de som korsat (gått över)gränsen. :))

Bitten sa...

Min son som "flytt" detta land och bor i Japan, och varit medlem i Piratpartiet i över 4 år, har röstat från "långtbortistan"!! :-) Och lyckats få både mig, sin brorsa och hans tjej (och Gud vet HUR många vänner & bekanta) att oxå rösta Pirat!! :-) Så du får förmodligen hur rätt som helst Ramona!! Man får nästan för sig att den där REVOLUTIONEN som vi i det här landet BORDE ställt till med för länge sen är på väg nu.. med mullrande Piratsteg!!! :-)

Ramona Fransson sa...

Hej Bitten

Ja, och det ordet (revolution) smakar för omväxlings skull riktigt gott i munnen, det rullar runt som en söt god karamell. :)))

Bitten sa...

Ingen som helst tvekan om den saken, Ramona!! :-)