Senaste teve-intervjun 2015

Här kan du se intervjun av SVT under bokmässan 2015 (Fotot ovanför är taget av Linda Lundquist)

onsdag 15 juli 2009

Förespråkar Mohamed Omar stening som straff?Mohamed Omar, en gång hyllad poet i Sverige, hyllar inte Sverige och inte heller svenska lagar och i synnerhet inte svensk media.

Mohamed Omar hyllar ayatollah Khomeini och tycker att presidenten i Iran vann ett rättvist val.

Jag tycker att alla ska läsa intervjun som Mohamed Omar har gjort den 2 juni i år med Mahmoud Aldebe här


Mahmoud Adelbe kom till Sverige på 70-talet och är ordförande Sveriges Muslimska Förbund (SMF).


Mahmoud Aldebe förespråkar muslimska skolor och anser att blygsamhet är en dygd. Enligt min åsikt verkar den blygsamheten enbart ha tapetserats på kvinnor.

Idag finns redan ett tiotal muslimska skolor. Men Mahmoud anser att om en muslim vill vara muslim och ska få vara troende i sin religion behöver muslimer ett eget samhälle, helst ska hela Sverige bli muslimskt, för det är den bästa tron för människor enligt Mahmoud och även Mohamed Omar.Nu vill jag ha svaret på en viktig fråga.

Vad är det som gör att judarna inte kräver samma särbehandling i samhällen över hela Europa? Varför kräver inte judarna synagogor, egna skolor och propsar på att ha ett judiskt samhälle?

Varför har inte judarna byggt egna sjukhus och startat egna partier?


Mahmoud Aldebe tänker starta ett eget parti i Sverige. Eftersom de flesta muslimer har samma syn på judar i allmänhet och Israel i synnerhet kommer det inte bli några problem för det nya muslimska partiet att samarbeta med Sverige Demokraterna eller varför inte vänsterpartiet som upplever Israel som ett stort rött skynke?


Mahmoud Aldebe uttryckte följande i artikeln som du kan läsa i sin helhet ovan:

"Helvetets portar öppnades när jag sade att det behövs särlagstiftning att skydda alla religiösa minoriteter när det gäller till exempel halal-slakt, skilsmässa, omhändertagande av minderåriga barn och så vidare. "Vadå alla religiösa minoriteter? Judarna som numera är en religiös minoritet, eftersom endast ett fåtal judar i Sverige utövar ortodox religiositet och dessa behöver ingen särbehandling och har heller aldrig krävt någon.


De enda som hela tiden vill ställa svenska samhället på ända och som kräver ditten och datten är muslimer och jag undrar varför? Vad är det som är fel i Sverige? Bidrag får alla föreningar! Även SMF på c:a 5 miljoner kronor om året. Alla barn går gratis i skola, har gratis sjuk-och tandvård. Man kan leva på det sociala hela sitt liv om man är handikappad eller av annan anledning inte kan klara sitt och sina barns uppehälle.

Är det stening av kvinnor som saknas? Ska alla svenska kvinnor tvingas att bära burka för att blyghet är en dygd?


Är jag den ende som är dödstrött på detta mjäkande med islam i allmänhet och en del muslimer i synnerhet?
Nu säger jag det som få vågar:
Om man inte trivs i det land man bor finns det andra länder man kan flytta till! Ingen ska känna sig tvingad och må dåligt i ett demokratiskt land. Ingen är tvingad att bo i Sverige. Man får faktiskt lov att emigrera från Sverige om man vill!
Men vad man inte ska göra och som egentligen inte ens borde vara tillåtet är att tvinga på andra människor sin syn på ett leverne och en religion som inte främjar jämlikhet, jämställdhet och ger homo-trans- och bisexuella samma stämpel som pest.


I ett muslimskt samhälle finns inte utrymme för oliktänkande, homo-tran-och bisexuella och framförallt är det ett samhälle där det som betygsätts och omhuldas som ett kassaskåp inte är kvinnors hjärnor utan deras underliv! Här finns en artikel om av vilken anledning en kvinna kan stenas till döds i Iran.


Behöver jag påpeka att jag inte vill leva i ett land där religionen bestämmer över människan och i synnerhet inte islam?


Varsågod att kommentera och försvara, jag svarar så gärna!


Dyrbar kärlek finns förutom som de andra titlarna pocket/inbunden också som E-bok. Iskall hämnd, Mord i Skärhamn, Lyckohjulet och Älskling, vi blir... kommer som e-böcker inom kort.


Ha en fri och demokratisk dag i vårt härliga och vackra land!

Ramona


12 kommentarer:

Sune Olsson sa...

Har du någonsin bjudits hem till en judisk familj?

Känner du någon som blivit hembjuden till en judisk familj? Som inte själv är jude?

Judar är det utvalda folket. De som Gud älskar mer än andra. Läs i Gamla Testamentet om hur judarna "fick" sitt land av Gud.

Med jude avser jag troende judar.
Judarnas Gud är en Gud som hämnas oförätter. Därav den massiva hämnd Israel utsätter sina grannar för. Där gäller inte öga för öga och tand för tand. Där gäller 100 ögon för öga och 100 tänder för tand. Minst.

Fråga aldrig en jude om han tror han är något. Han vet att han är något. Han tillhör den mänskliga eliten.

Sorry, jag skulle nog aldrig ha läst judendommens bibel. Gamla testamentet. Förr var jag bara negativ till staten Israel nu är jag negativ till de mesta inom judendomen och Guds utvalda folk.

valens sa...

Man tar seden dit man kommer... Det är en förutsättning för att bli respekterad som person.
When in Rome, do as the Romans do

Lite svårare med dagens internet...
Men skriver man på en svensk blogg (Ramonas)... Då bör man respektera den...

Ramona Fransson sa...

Hej Sune,

Synd för att det är bara de ortodoxa judarna som är korkade. Vanliga judar lever som alla andra västeuropeer. I Israel är det ständiga bråk mellan de ortodoxa och vanliga. De ortodoxa är tjurskalliga och totalt omedgörliga precis som de som kallar sig rättstrogna islamister.

Det som är märkligt vad det gäller judarna är att de under andra världskriget buntades ihop i en enda hög och enbart för att de var judar väntade döden bakom hörnet.

Judarna har alltid förföljts inte bara i några decennier utan i tusentals år. Varför? Inte vet jag men liksom romerna hade inte de någon egen stat. Genom slakten av judar under andra världskriget lyckades de att få en egen stat. Britterna ville inte ha problemet med judarna på halsen efter att det Ottomanska riket fallit i deras händer.

Idag finns alla nationaliteter i Israel ungefär som i USA när landet kom till. Det finns rika araber, ryssar, polacker, och fattiga.

Det finns vältubildade ungrare, araber, greker och turkar och lågutbildade.

Men att ortodoxa judar slåss med katoliker,muslimer om vems Gud som är bäst är som alltid idiotiskt!

Ramona Fransson sa...

Glömde svara på din första fråga:

Ja, jag blev som barn hembjuden till en judisk familj. Min pappa var jude.

Sämre behandling än den jag fick tror jag inte man kan uppleva som barn. Anledning?

Antagligen för att min pappa var gift med en tysk, icke judinna.

Ann Helena Rudberg sa...

Religion handlar bara om makt över andra människor. Andlighet däremot är något privat, som angår den enskilde individen... religioner över hela världen i alla former har inneburit att det är vissa (präster) som kan uttolka den store Gudens budskap... den allra värsta avarten är sekter, vilket finns både i politik och i religion.

Jag såg en bra film i går kväll. Den heter One The Movie och handlar om att allt är ett. En av alla de som framträdde där sa: först handlar det om att begripa Gud/Den Andre och sedan att du vet att du är Gud och Den Andre ocj sedan om att det inte finns någon skillnad mellan dig och Gud/Den Andre. Gud är alla andra. Det finns ingen skillnad mellan oss och andra. Vi är alla ett... nästa steg för mänskligheten är att inse detta djupt inom var och en av oss...

Anonym sa...

Jättebra och modigt skrivet, Ramona!
Håller med dig helt och fullt!

Åsapåsa

Ramona Fransson sa...

Hej Ann Helena,

Visst är det så att vissa präster, imamer, rabbiner och pastorer gärna vill påstå sig vara Guds förlängda arm.

Men andlighet som utövas där du kan älska alla människor oavsett hudfärg eller sexuell läggning, där kvinnor ges samma rättigheter som män, ja det är helt okej!

Sune Olsson sa...

Man ska aldrig generalisera. Det ligger mycket i vad du skriver Ramona.

Jag undrar ändå över det där ortodoxa. Består alla Israeliska regeringar av ortodoxa judar?

Läste du gårdagens tidningar om soldaterna som uppmanades skjuta alla i sin väg? Mörda hellre en oskyldig än missa en skyldig.

Nåväl, jag tar inte Hamas i försvar. Inte någon gruppering som tar till vapen. Att bunta ihop och slå ihjäl alla araber, om även verbalt, är dock inte rätt det heller.

Anonym sa...

Vill tillägga att jag tycker precis lika illa om kristendomen när den utövas på ett fanatiskt sätt.

Jag tror inte att Kristendomen egentligen skiljer sig så mycket från Islam, följer du Bibeln lika rättroget som Koranen blir det väldigt mycket samma tokigheter.

Skillnaden tror jag är att fler muslimer är mer bokstavs trogna i sin utövning än vad kristna är.
Följer alltså Koranen exakt för varje stavelse.

Kristna samhällen är ju oftast sekulära och då får de troende inblick i andra åsikter och värderingar än religionens, vilket nog kan vara ett "vaccin" mot religiös fanatism.

Naturligtvis inte att förglömma alla fanatiska kristna i USA som kan vara fruktansvärt enögda i sin tro fastän de lever i ett sekulärt samhälle.

Att vara ateist i USA idag är ju i vissa områden lika illa som att vara landsförrädare.
De som öppet vågar tala om sin ateistiska ståndpunkt har det inte så lätt.
Barn till ateister blir mobbade i skolan och familjer kan bli ut frysta ur samhällsgemenskapen.
Detta naturligtvis inte överallt men är absolut inte helt ovanligt.

Men håller fullständigt med dig om att ingen är tvingad att leva i just Sverige och det ska man nog tänka på om man är så olycklig över vårt sätt att leva och över våra värderingar!

Åsapåsa

Sune Olsson sa...

Nåja, beträffande att inte behöva leva i Sverige.

Så jävla lätt är det inte att bryta upp och dra iväg till andra länder.

Anonym sa...

Nej, självklart är det inte lätt.

Men ingen har väl sagt att livet alltid är lätt och i detta fallet väljer man ändå själv vilka svårigheter man vill utsätta sig för.

Välja att bryta upp med allt vad det innebär eller leva i ett samhälle som står för helt andra värderingar än man själv.

Åsapåsa

Ramona Fransson sa...

Nej, det är inte lätt.

Jag vet för att hela min släkt kom från olika delar av Europa.

Men vad som är viktigt är att om du som vuxen väljer att föda barn i det nya landet skall du jävlar i mig vara skyldig att ge barnet ett bra liv och det betyder att med allt vad som står i din makt ger barnet en möjlighet att få en bra start i det nya landet!

Allt annat borde vara brottsligt!

Mynigheternas skyldighet som tar emot dig i det nya landet ska göra klart för hela familjen vilka regler och lagar som gäller. Och om inte dessa lagar följs: Adjö!

Ett barn kan ALDRIG välja sina föräldrar!