Senaste teve-intervjun 2015

söndag 13 september 2009

Stieg Larsson och Eva Gabrielsson= SANT

Från början hade jag tänkt att någon gång, bara jag får tid över ska jag på ett eller annat sätt skaffa mig trilogin skriven av Stieg Larsson.

Nu mår jag illa varje gång jag ser böckerna, hör talas om filmerna och att TV-radio, tidningar tar upp dem i reklamsyfte.

Jag mår illa och blir så förbannad att jag får ont i magen.


Bilden på Eva Gabrielsson kommer från
Expressen och tagen av Thomas Engström. Klicka på bilden och du kommer till intervjun med Eva Gabrielsson.


Att som Eva Gabrielsson som var Stieg Larsson älskarinna, livskamrat och bollplank och detta i 32 år, inte får ta del av sin älskades och även sitt eget verk är inte bara fruktansvärt kränkande gentemot Eva utan också omänskligt hänsynslöst.

Pappan till Stieg Larsson, Erland Larsson och brodern Joachim, har laglig rätt till arvet på grund av att Eva och Stieg aldrig var gifta. Anledningen var att Stieg stod på nazisternas dödslista. Vid ett tillfälle 1999 sprängdes en bil i den satt
journalisterna Peter Karlssons och Katarina Larssons bil i Nacka.
Peter Karlsson fick svåra ryggskador och men för livet...

Norstedts som ägs av KF (Kooperativa förbundet, (gamla Konsum) hade kontrakt med Stieg om böckerna och där kan det inte ens ha varit på tapeten att dela Stiegs arv med Eva. Där är det dollartecken som råder...

Vad förvandlade pappa Erland och brodern Joachim till pengakåta vildsvin? Om det finns en fjärde bok, som Eva har i sin ägo behöver hon inte ge ifrån sig den. Den är hennes. Kontraktet med Norstedts kan knappast gälla en ofärdig bok som de inte ens visste fanns.

Så Eva läser du detta, tillåt mitt förlag ge ut den fjärde boken och du ska bestämma om allt! Det är din mänskliga rättighet efter att ha levt 32 år tillsammans med Stieg, där ni har varit varandras stöttepelare och älskande.

Till den dagen kommer där Eva Gabrielsson får ta del av arvet efter sin livskamrat Stieg Larsson, fram till den dagen kommer jag inte lägga ut en enda krona som går ner i fickorna på pappa Erland, Joachim, Norstedts och filmbolaget Yellow birds! Jag klarar inte av att se ett sådant komplett avsaknande av empati och medmänsklighet. Jag klarar det bara inte!


Nu har Mord i Skärhamn gått förbi Iskall hämnd och ligger på en 4:e plats på tio i topplistan som mest lånade e-bok på Sveriges bibliotek. Elib.se Tusen miljoners tack till alla som puttade in mig där.

Även Iskall hämnd är utlagd på TPB och allt tack vare en omtänksam och fantastiskt personlighet som heter Magnus Engblom som är ett geni. Tusen och åter tusen tack!


Här kan du ladda ner Första boken i serien om Greger Thulin. Den boken heter Dyrbar kärlek

Du som inte vill ladda ner via The Pirate Bay kan ladda ner HÄR istället.


Vill du veta mer om i vilken form böckerna finns och vad de handlar om klicka på varje titel eller också kan du gå upp på höger sida av bloggen och provläsa : Dyrbar kärlek, Iskall hämnd, Mord i Skärhamn, Lyckohjulet och självbiografin Älskling, vi blir...


Är girighet att betraktas som sjukdom? Nej, som vansinne!

Ramona

12 kommentarer:

Ann Helena Rudberg sa...

Ja varför tror människor att dom ska leva i evighet? Varför hade dom inte ett testamente? Men jag vet att Stieg Larsson tyckte att hans böcker skulle hjälpa honom med pensionen och så blir han bara 50. Han måste ha bannat sig själv i himlen... inte hade han väl tänkt sig att Eva skulle lämnas med bara en halv lägenhet i sin ägo efter hans död.

Och han måste ha tyckt att hans bror och pappa var ena riktiga skitstövlar, som inte kunde komma överens med Eva om att dela tillgångarna. Åtminstone. Det skulle Stieg ha velat. Naturligtvis.

Ramona Fransson sa...

När man är mitt uppe i sitt liv är nog testamente det sista man tänker på, tyvärr. Egentligen borde det vara det första man skriver när man träffar någon.

Men det kostar ett antal tusenlappar och staten tycker väl att det är gott att få pengar till Allmänna arvsfonden, annars hade väl barnen redan i högstadiet fått lära sig de viktigaste sakerna som finns i livet?

Har man särkullsbarn är problemen oftast gigantiska när det finns pengar att hämta. Gamarnas sammanträde kanske är en bra titel på en sådan bok?

Men som sagt jag mår illa av hur de behandlat Eva och att ingen kommer till hennes hjälp. Ingen med makt menar jag nu...

Jag föreställer mig att detta kan hända vem som helst var som helst i vårt avlånga land och därför är det högst märkligt att det är så TYST om detta!

Istället skrivs och pratas det bara om den stora kassasuccén som Stieg Larssons böcker inbringar, inte ETT ENDA ORD om Evas lidande att inte bara abrupt förlorat sin älskade man/sambo efter 32 år utan också delar av sitt livs inkomst.

Helena Palena sa...

Stackars Eva! Tänk om du fick ge ut fjärde boken. Vilken grej! Tycker verkligen pappan och brodern såg snikna ut i TV:n. Men lag är lag konstigt nog. Hur det kan bli.

Ramona Fransson sa...

Hej Helena Palena,

Ja, tänk om det skulle bli möjligt att få ge Eva det som rätteligen (utanför lagboken)tillhör henne. Det hade känts underbart!

Wagner sa...

"Men det kostar ett antal tusenlappar och staten tycker väl att det är gott att få pengar till Allmänna arvsfonden"

600 (engångsavgift) betalade jag Fonus för att förvara testamentet och då håller dom med blankett också. Går att komma undan mycket billigare än så om man vill. Men det kan vara värt några hundringar för att slippa bekymra sig om förvaltning och annat trassel som kan uppstå efter det att jorden är överskottad. Ett datorbehandlat testamente hos "Fonus Juridik" smäller trots allt högre än ett gulnat papper som hittas i en byrålåda.

Ramona Fransson sa...

Hej Wagner

Bra att du har info men tyvärr v erkar det som om många inte har denna enkla information.

KusinVitamin sa...

Tycker som du Ramona, hoppas verkligen hon håller på boken och ger ut den själv och får pengarna, men som vanligt visar sig de giriga asgamarna när det kommer till pengar. Tycker inte du ska strunta i att läsa böckerna låna av någon eller ladda ner dom, för det är något enastående han skrivit har själv läst och lyssnat på triologin 3 ggr,du har verkligen något att se framemot.S.L

Ramona Fransson sa...

Hej KusinPartiet,

Jag har förstått att de något alldeles extra och därför gör det mig än mer arg och frustrerad för jag är övertygad om att Eva också har en stor del i dem.

Man lever och arbetar tillsammans i 32 år då är det omöjligt att inte påverka varandras arbete.

Jag är också oerhört besviken på media som inte tagit upp detta och tjatat lika ihärdigt som de kan om de vill påverka.Annars brukar media alltid slå sig för bröstet och skrika efter rättvisa när det är påtagligt att det begåtts orättsvisor.

KusinVitamin sa...

Ja, alla som har något ovanför axlarna förstår att Eva haft väldigt stor del i böckerna.
Grävande journalister är en stor bristvara i Sverige. Journalisterna är nog också rädda att stöta sig med stora bokförlag många har nog författardrömmar, då kan man ju inte göra sig besvärlig, som man säger sköt dig själv och skit i andra, solidaritet är ett ord som inte finns längre. J.L

Ramona Fransson sa...

Hej KusinPartiet,

Hade varit lite kul att få fram statistik på hur många journalister som skrivit böcker och hur många av dem som fått sin bok utgiven via ett av de större förlagen.

Arne L sa...

Ruskigt vilken makt medierna har. Majoriteten av svenskarna - inklusive Fransson - sväljer med hull och hår Gabrielssons och mediernas vinklade snyfthistoria. Visst verkar pappan och brodern kantiga, arroganta och norrländskt tjurskalliga när de blir intervjuade i tv. Inga charmknuttar direkt. Men ska deras mediaklumpighet och Gabrielssons skickliga mediahantering betyda att lagarna åsidosätts. Då hamnar vi i ett mycket obehagligt samhälle. Det fanns säkert en anledning till att Larsson inte skrev testamente och inte gifte sig med henne. Han hade ju 30 år på sig. Man kan faktiskt gifta sig även om man är hotad. Det finns något som heter Skyddad identitet.

Ramona Fransson sa...

Hej Arne L.

Du har så rätt det heter" Skyddad identitet och finns i olika graderingar om du ni inte visste det, men du glömde en sak, det går att komma åt den man vill komma åt!

Och snacka inte skit! Det handlar om att Eva Gabrielsson blev blåst av pappa Erland och broder Joachim och var det någon som blev påverkad av MEDIA var det dem inte Eva Gabrielsson!

Eva Gabrielsson har gått efter lagen inte brutit mot den. Här handlar det om vad du som medmänniska vill dela med dig till en annan!

Ska det vara så jävla svårt att förstå?

Eller du kanske inte vad ordet medmänniska betyder?