Senaste teve-intervjun 2015

Här kan du se intervjun av SVT under bokmässan 2015 (Fotot ovanför är taget av Linda Lundquist)

måndag 14 september 2009

Tommy Berggren blev avbruten... av migTommy Berggren, skådespelare och regissör var en av föreläsarna på författarskolan på Marstrand i regi av Lars Hesslind.

Jag fick kursen av min man i present. Det var för tre år sedan.

Först och främst vill jag säga att det var en fantastiskt rolig upplevelse. Jag och flera med mig hade jättekul och jag lärde mig mycket.

Nu till Tommy Berggren. På sommaren bor han tydligen på Marstrand. Om han lånar, hyr eller äger minns jag inte.

Fotograf Mathias Nordgren

I vilket fall som helst skulle han föreläsa för oss en dag och tiden var satt till klockan 11.00 fram till 12.00, då var det dags för lunch. Klockan blev 11.00 och vi väntade och väntade och väntade...Kvart över elva kom Tommy Berggren släntrande in på salen med ett flin på läpparna. "Jaja, herregud nu är man här igen, jaja det blev lite sent jag var ute och sölade igårkväll, vi hade riktigt roligt, jaja så idag är jag faktiskt riktigt bakfull...

Inte ordagrant men så här lät det på ett ungefär när Tommy Berggren kom en kvart för sent.

Ingen sa ett ord utan vi lät honom fortsätta. Han hade med sig en CD-skiva och nu skulle tekniken fungera. Vilket tog en stund. Nåväl vad skulle vi lyssna på? Jo, på hans sommarprogram i P1. Särskilt skulle vi lyssna på när han och hans nuvarande fru stod i Central Park i NY och skrek i högtalarna under en direktupptagning av, vem det nu var... Vi skulle höra hur de skrek "Heja Blåvitt" eller något liknande.

Tommy Berggren var vansinnigt förtjust i just den frekvensen under sitt sommarprogram. Han berättade också om sin uppväxt i Göteborg, arbetarklass, och att han numera äter lunch med P G Gyllenhammar, om sin succé med Fröken Julie med Persbrandt i huvudrollen och tiden gick.

När klockan var kvart över tolv var jag inte bara jättehungrig utan också förbannad. Man kommer inte en kvart sent, ursäktar sig med att vara bakfull och har dessutom mage att minska min lunchtid med en kvart. Oförskämt!

Mitt i en av Tommy Berggrens haranger reste jag mig upp, och sa: Ursäkta men klockan är kvart över tolv, jag är hungrig och vi har lunch nu. Jag hoppas du ursäktar!

Alla andra reste sig upp och när vi var på väg ut genom dörren frågade jag mina kurskamrater om de tyckte det var fel gjort av mig och hoppades att de inte var förbannade på mig. Tvärtom sa de, vi är glada. Så gick det till när jag avbröt Tommy Berggren. Undra om han kommer ihåg den här händelsen? Jag kom ihåg den när jag tittade på premiären av : Här är ditt liv och Tommy Berggren var med i en snutt.

P.s Birgitta Stenberg var däremot skön och duktig som föreläsare.D.s

Nu har Mord i Skärhamn gått förbi Iskall hämnd och ligger på en 4:e plats på tio i topplistan som mest lånade e-bok på Sveriges bibliotek. Elib.se Tusen miljoners tack till alla som puttade in mig där.

Även Iskall hämnd är utlagd på TPB och allt tack vare en omtänksam och fantastiskt personlighet som heter Magnus Engblom som är ett geni. Tusen och åter tusen tack!


Här kan du ladda ner Första boken i serien om Greger Thulin. Den boken heter Dyrbar kärlek.


Vill du veta mer om i vilken form böckerna finns och vad de handlar om klicka på varje titel eller också kan du gå upp på höger sida av bloggen och provläsa : Dyrbar kärlek, Iskall hämnd, Mord i Skärhamn, Lyckohjulet och självbiografin Älskling, vi blir...


Ha respekt för din nästa borde vara självklart!

Ha de gott!
Ramona

8 kommentarer:

Ann Helena Rudberg sa...

Äsch va fasen det var rejält gjort av dig att avbryta honom.. han är lik min bror till utseendet Tommy.. så om du stöter på nån look-a-like i Göteborg, så fråga om han heter Thomas och är född -48 då är det med stor sannolikhet min bror... då kan du hälsa från mig! Jag ser honom så sällan ;)

Leroy sa...

AHR

Thomas kanske är Tommy B, Skådespelare och Regissör fast under pseudonym.

:-)

Roligt inlägg och helt rätt att avbryta Ramona.

Hoppas att fler står i Era montrar och diskuterar böcker än dricker bubbeldricka hos sjörövare inom media och förlagsvärlden.

Visa saker flyter väl till ytan fåår man hoppas då allt fler inte köper en bild av verkligheten utan man redan idag i skolan får lära sig ifrågasätta. Tur att kommande generationer läsr sig detta för en del tror på allt som skrivs.

Internet är fantastisk källa och möjlighet.

Även om det finns fallgropar här med.

Leroy

Leroy sa...

Ps, Jag undrar om dom bjuder på kyckling vingar till bubblet.

:-)Roy

Ramona Fransson sa...

hej Ann Helena

Ja, jag bara kände att det beteendet han gav inte imponerade, i alla fall inte på mig. Om någon kommer försent vilket är fullkomligt mänskligt och ber om ursäkt är en helt annan sak. Men jag kände inte att Tommy hade respekten för oss som vi skulle visa honom. Det gillar inte jag.

Om jag springer på din brorsa Thomas ska jag självklart hälsa honom.

Ramona Fransson sa...

Hej Leroy,

Ja vi har enbart prat (bubblor) i vår monter. Men bjuder man på något spelar det ingen roll vem bara han/hon är trevliga.

KusinVitamin sa...

Helt rätt att avbryta, även om man som han tror sig vara någon som gud skänkt till mänskligheten. Han är verkligen en som tar sig alldeles på för stort allvar,det visar han ju tydligt med att inte respektera dom som betalt för att höra honom föreläsa.J.L

Agneta Lindhag sa...

Ramona!
Nog är det så att många stora konstnärer är odrägliga när de ska tvingas umgås med oss vanliga dödliga. Såg Tommy B i Olsdbergs Här är ditt liv, och han var faktist det bästa inslaget, det andra var segt. Persbrandt var ju huvudpersonen, men Tommy B var så stor i orden om sig själv som skådis så han blev rolig. Och visst har han varit en fantastisk skådespelare. Kvarteret Korpen och Elvira Madigan. Han måtte ha blivit snopen där du avbröt honom som du gjorde. Bra gjort av dig!

Ramona Fransson sa...

Hej Agneta


Jag håller med om att det finns jätteduktiga skådespelare och jag tycker inte alls att det är fel att framhäva sig själv. Sedan är det upp till var och en hur man bröstar upp sig. Tommy B blev som du säger nästan komisk.

Däremot förväntar jag mig att bli behandlad med respekt oavsett vad de är eller vem de är. Personer som beter sig respektfullt trots att de är "stora" växer i mina ögon, de andra krymper...