Senaste teve-intervjun 2015

Här kan du se intervjun av SVT under bokmässan 2015 (Fotot ovanför är taget av Linda Lundquist)

tisdag 29 december 2009

Mia Eriksson blev Trixa Marklunds politiska projekt, därefter fick hon smak...för att ljuga och lögnerna fortsatte och fortsatte... Samtliga Mias böcker är byggda på ren lögn och att barnen växte upp i en djungel av lögner bekymrade henne föga.

Tack vare att svensk riksmedia i alla år höll Trixa bakom ryggen och fortsatte med det även efter att Monica Antonssons bok
Mia Sanningen om Gömda kom ut, efter Elisabeth Hermons: Vingklippt, den sanna historien om stiftelsen Paradiset , fortsatte Mia Eriksson att med hjälp av Aftonbladets journalist Kerstin Weigl att spotta ur sig Emma, Mias dotter, Mias Hemlighet och Mias systrar. Rena rama farsen!


Läs inte dessa vedervärdiga böcker! För varje gång du köper, eller lånar dessa böcker, inberäknat Gömda och Asyl, bidrar du till att ge två kvinnor mer uppmärksamhet och pengar än vad de någonsin borde ha förtjänat!Jag kallar inte Mia för en god mor, jag kallar henne för en elak häxa! För Trixa har jag inga ord som kan klä henne i den dräkt hon förtjänar.

Bara pengarna rullade in och Mia fick sitta med peruk och med ryggen mot kameran struntade hon fullständigt i konsekvenserna.


Om du tittar på filmen av som den fege och rövslickande Jonas Gummesson stoppade från att visas i TV4 inser du hur Mia sitter och ljuger som hästar skenar.
Vi är fortfarande mordhotade: säger fanskapet (ursäkta mitt hårda språk men jag är så arg på Trixa och Mia för dessa vedervärdiga lögner att jag gnisslar tänder) och mannen med de svarta ögonen (Osama från Oxelösund) är omgift och hans fru och barnen har också gömt sig för att de är rädda för honom.Om det hade funnits någon som helst ryggrad i TV4:s ledning skulle de omedelbart ha visat filmen nedan som bevisar att Trixa och Mia har ljugit ända sedan den första bokstaven trycktes i Gömda och även med den artikeln som Trixa fick sparken ( eller sa upp sig som Trixa själv påstår) i Expressen där hon hängde ut Elisabeth Hermons kvinnojour vid namn Trossen. Var det som tack för Mias hjälp i jobbet med att krossa Elisabeth Hermon som Trixa sedan tillsammans med Mia skrev ihop de lögnaktigaste böcker som någonsin legat på en bokhandels disk i Sverige och utomlands och påståtts vara sanning?

Dessutom anser sig TV4 att vara kanalen som bannlyser rasism det kan man inte tro på för en enda sekund när man ser på filmen och vet vad Trixa stått för i boken Gömda, ren rasism!

Jag känner en start vämjelse inför alla som ens kan komma att påstå att kvinnor alltigenom är goda och ömma mödrar! Hela Gömda-gate är mer bevis för att bevisa motsatsen än vad vilken åklagare som helst kan drömma om att få serverad!


Monica Antonssons bloggar berättar allt för den som vill veta! Filmen har redan klickats över 12 000 ggr.Mina deckare finns även som e-böcker på Sveriges samtliga bibliotek.

Näthandlarna med samtliga mina böcker:

Adlibris
Bokia
Bokus
CDON


Har du redan gett ut en bok/böcker? Letar du efter böcker som inte finns hos de vanliga näthandlarna eller i bokhandeln? Då tycker jag att du ska kika in på den här sidan!
www.wikibook.se


Snart ska jag ha filat klart min årskrönika...
Ramona

9 kommentarer:

Eveline sa...

"Var det som tack för Mias hjälp i jobbet med att krossa Elisabeth Hermon (...)?"

Ursäkta en fråga från en färsking i debatten:

Vad fanns det för motiv att vilja krossa EH och/eller hennes verksamhet? Hade stiftelsen Trossen "fel" ideologi, hade LM och EH en personlig vendetta eller vad var det fråga om egentligen?

Tack för en bra blogg! (Fast invektiven i inlägget känns lite överflödiga när fakta är såpass talande och förkrossande som i "Trixas" karriärs fall.)

Ramona Fransson sa...

Hej Evelina.

Jag tror att för att förstå måste man ha läst Gömda och följt med i vad som sedan hände på TV och i Radio. Man måste också ha följt Trixas karriär.

Men är man färsk i debatten och intresserad ska man läsa Monica Antonssons första blogg www.monicaantonsson.blogspot.com

Där följer man enkelt alla turer som varit.

Tyvärr står fortfarande Mia Erikssons böcker och Gömda i bokhandlares hyllor under "Fakta" vilket känns som ett hån mot hela mänsligheten. För om dessa böcker som bevisligen fortfarande säljs som "sanning" och bevisen är överväldigande att de är lögner, då vete fan vad man ska tro om människor!

Ann Helena Rudberg sa...

Eveline: Elisabeth Hermon har själv skrivit en bok Vingklippt där hon berättar vad som hände.

Vad gäller madame Marklund så har allt hon gör och har gjort haft med hennes karriär att göra. Här kan du läsa:

http://www.bokus.com/b/9789197738200.html

Eveline sa...

@Ramona.

Du svarar:

"Jag tror att för att förstå måste man ha läst Gömda (...)"

men i originalinlägget skrev du:

"Läs inte dessa vedervärdiga böcker! För varje gång du köper, eller lånar dessa böcker, inberäknat Gömda och Asyl, bidrar du till att ge två kvinnor mer uppmärksamhet och pengar än vad de någonsin borde ha förtjänat!"

Blir lite moment 22, eller hur?

Jag håller helt med om det du skrev i originalinlägget, jag behöver inte läsa mer Marklund än hennes tramsiga artiklar för att övertygas, och jag vill inte gynna henne ekonomiskt.

Jag är färsking i debatten men har följt den ett bra tag som åskådare.

Anledningen till att jag frågar just dej är att du den 19 januari i år i kommentarsfältet på Monica Antonssons första blogg intresserade dig för just samma fråga som jag gör nu, nämligen varför.

Du skrev:

"Jag väntar fortfarande på svaret om varför Liza sänkte Trossen och Elisabeth Hermon (...)"

Fann du något svar därefter?

Jag förstår om du inte har tid att svara, men jag tror att fler bloggföljare än jag tycker att det är en viktig fråga att belysa.

@Ann Helena.

OK, jag ska läsa den boken vid tillfälle, hoppas svaret finns där.

Ramona Fransson sa...

Hej Eveline,

Mia Eriksson nästlade sig in hos Elisabeth Hermons kvinnojour tillsammans med sin nye man Luise (mannen från Chile, som kallades norrländske blonde och blåögde Anders i Gömda)

Elisabeth ville inte ta emot dem eftersom alla som var på hennes boende hade först fått clear från det sociala. Elisabeth gjorde allt enligt gängse regler.

Trixa ville desperat ha uppmärksamhet kring kvinnomisshandelsfrågorna och hon klev över lik bokstavligt talat för att få den uppmärksamhet hon ville ha.Facit är att det gick överstyr på barnens bekostnad!

Mia tjatade och tjatade och bad och bönade och grät om hur hotad hon och Louis var och till slut föll Elisabeth till föga och dessutom tog hon pengar ur egna fickor för att betala Mias och barnens utgifter.

Under tiden ringde Mia till Trixa och ljög att Elisabeth tjänade grova pengar på att skydda pengar. Trixa och Mia sänkte sedan gemensamt Elisabeths kvinnoboende.

Bäst är som Ann Helena sa: Läs Elisabeth Hermons bok först därefter Mia sanningen om Gömda,de finns på nätet, genom Blue media eller alldeles säkert på biblioteket och även som e-bok via biblioteket.

Ann Helena Rudberg sa...

Eveline: Nej jag menade inte att du behövde läsa boken (fast det kan du också göra) utan att du skulle läsa dit adressen pekade, men okej då kopierar jag texten åt dig istället:

Elisabeth Hermons liv krossades 1992. Hennes livsverk gick i graven. Hennes anseende förstördes och hon fick ett psykiskt sammanbrott.
Dråpslaget mot henne utdelades av Liza Marklund som då var reporter på tidningen Expressen. Hennes källa var kvinnan som senare blev känd som Mia Eriksson i böckerna Gömda och Asyl.
Elisabeth Hermon anklagades i Expressen för att utnyttja kvinnor på flykt. Hon påstods lura kommuner på pengar som hon stoppade i egen ficka, samtidigt som kvinnorna lämnades åt sitt öde.
Hon polisanmäldes, men i den grundliga polisutredning som följde hittades inte minsta grund för anklagelserna. Trots detta har Expressen inte infört någon rättelse. Och Liza Marklund har fortsatt upprepa samma lögner i boken Asyl, som hon skrev tillsammans med Mia Eriksson. Hon har också använt samma berättelse i romanen Paradiset, som också filmatiserats.
- De har tjänat miljoner på en berättelse som de redan förstått är falsk i grunden, säger Stefan Lundström, medförfattare till boken.
I boken Vingklippt berättar Elisabeth Hermon om sitt liv, hur hon själv blev misshandlad, hotad och förföljd, men lyckades vända sin skräck till en positiv kraft. Hon byggde upp stiftelsen Trossen för att hjälpa människor i liknande situation.
Än idag lider Elisabeth av vad hon utsattes för för 17 år sedan. Hon har diagnosen ptsd, posttraumatiskt stressyndrom.
- Någon upprättelse för vad de gjort mot mig kan jag aldrig få, men jag tycker jag förtjänar en förklaring, säger hon
- Jag vill förhindra att andra råkar ut för samma sak. Och jag vill skapa debatt om hur långt man kan gå i yttrandefrihetens namn.

Eveline sa...

Tack för svaren, Ramona och Ann Helena!

Det Ramona skriver låter helt vansinnigt men ändå inte helt otroligt med tanke på vad jag har sett tidigare av denna historia.

Jag har tidigare tänkt läsa böckerna av EH och MA. Är ännu mer motiverad nu.

Monica Antonsson sa...

Eveline mfl
Svaret på din fråga är att det ännu inte är känt. Ingen utomstående vet med säkerhet varför Elisabeth utsattes för detta övergrepp. Hon har aldrig fått någon förklaring. Hon får inte ens ut handlingarna för att anmälarna, med LM i spetsen, hade skyddad identitet.
Det är hur snurrigt som helst.
Det enda vi vet är att Mia och Liza var i färd med att starta eget, dvs en egen stiftelse som skulle gömma kvinnor och barn.
Kanske var det därför de ville ha bort Elisabeth.
Varför deras egna planer gick i stöpet vet vi inte. Det kan emellertid ha berott på att Liza efter Trossen-skandalen fick sparken från Expressen.

Eveline sa...

Tack, Monica!

Det är verkligen fascinerande saker som grävs upp på era bloggar (och säkert även böcker...) om Gömda-frågan och annat. Gott nytt år till er alla tre!