Senaste teve-intervjun 2015

Här kan du se intervjun av SVT under bokmässan 2015 (Fotot ovanför är taget av Linda Lundquist)

söndag 3 januari 2010

Björn Ranelid, du är helt enkelt bäst!Tack Björn för att du kristallklart berättade om hur illa du och familjen mådde efter mediamobbingen.


Alla som inte såg Stjärnorna på Slottet i SVT 1 kan göra det här!


Jag rekommenderar varmt det här avsnittet där Björn är värd och öppenhjärtligt berättar om hur han upplevde kulturschef Per Svensson och Linda Skugges mobbing.


Frågan Björn ställde bland många andra var: Per Svensson av vilken anledning gav du min bok till Linda Skugge för en recension? Hon vet inget och kan inget om böcker och hade aldrig tidigare skrivit en recension, så varför gjorde du detta?


Bra fråga, nu väntar vi med spänning på ett svar!Jag älskar Björn Ranelids sätt att tala. Det är som att se hur en kase långsamt antänds. Hur enstaka gnistor flyger runt i luften för att avslutas i en flammande bål. Nu ska jag köpa hans böcker för jag vill lära känna hans unika svenska eldiga språk!

Nu har jag beställt följande böcker av Björn Ranelid,

Lustmördarna

Hjärtat som vapen

Till alla människor på jorden och i himlen

Ska bli jättekul att läsa dessa men jag måste försöka få tag på "Kvinnan det första könet" den verkar vara slut. Men tipsa mig gärna om ni vet hur jag ska få tag på den!


Från Elib kan du klicka till dig ditt bibliotek var du än befinner dig och låna alla mina böcker som elektroniska (e-böcker). Ladda ner dem till din dator, mobil eller om du har en läsplatta, alldeles gratis!

Nedan kan du klicka dig fram till näthandlares jul-erbjudande av mina samtliga böcker:

Adlibris
Bokia
Bokus
CDON

Ha de gott
Ramona

7 kommentarer:

carstoned sa...

Han är verkligen jättebra! Har hur stor respekt för honom som helst! =)

Ann Helena Rudberg sa...

Ja nu såg jag programmet (valde Monty Python igår fick skratta mycket) om belackarna och att han hade funderat så sent som för ett år sen på att ta livet av sig.

Det är alldeles sant som han säger att dom som ger sig på honom är hatiska, förgrämda och bittra. Och inte minst avundsjuka.

Fruktansvärd mobbning han har blivit utsatt för både som barn och vuxen.

Men det där som slank förbi fattade jag inte: att han hade hånats på Unicef-galor, låter inget vidare.

Och tinnitus, det har jag ibland, särskilt när jag ska sova och är trött och stressad, men att ha det hela tiden, varje sekund, måste vara ett helvete.

Leroy sa...

Håller med dig Ramona.

Björn är helt enkelt i en klass för sig.

LEroy

Ramona Fransson sa...

Svaret av Per Svensson fick mig inte ens att höja på ett ögonbryn.

Han tycker att det är fjompigt att komma efter sju år.'

Bäste lille Per Svensson, vilken tidning hade slagit upp Björn Ranelids monolog, som han fick i SVT? Expressen? Aftonbladet? SvD?
Hahahaha

Nu fick Björn Ranelid chansen att berätta för hela svenska hur lågt man kan sjunka (Linda Skugge & Per Svensson) för att få sålt lösnummer.

Och att slashasen Leif GW Persson återigen åberopar antalet sålda böcker och att Björn Ranelid är avundsjuk är så bottenlöst dåligt att jag bara garvar åt professorsskallen, där det sipprar ut sågspån.

Lelle Leif att du säljer mycket böcker har inte ett skit med att du skriver bra ( det gör du inte) utan det har att göra med ditt förlags dealande med andra utländska förlag och att de satsar på reklam. Att du är med i TV3:s Efterlyst får också antalet sålda böcker att öka, men det har att göra med att du är en kändis, inte att du är en bra skribent.Hahahah...

Björn Ranelid är tusenfalt bättre än du och många andra tillsammans.

Ingrid sa...

Ramona! Jag gjorde en omslagsintervju med Björn Ranelid till Villaliv och kunde absolut inte värja mig mot hans förödande charm! Karln är ett fenomen utan like och världen vore lite mindre rolig utan honom. Fast när det gäller hans böcker så är de i mastigaste laget för mig. En vän till mig uttryckte det så här: Man kan inte läsa hans romaner utan att bli "adjektivförgiftad"! Dock tycker jag mycket om hans aforismer som nu finns samlade i den tjusiga boken: Jag skänker dig mina vackraste ord.

celine sa...

har du läst "bär ditt barn som om det vore den sista droppen vatten"? det är nog en av de böcker som berört mig mest öht..

Helena Palena sa...

Heja Ramona! Både jag och min man Björn älskar Björn. Ja, han talar så fint. Bra att han tröck till PK-nissen nummer ett Per Svensson. Wojne! Wojne!