Senaste teve-intervjun 2015

Här kan du se intervjun av SVT under bokmässan 2015 (Fotot ovanför är taget av Linda Lundquist)

torsdag 28 januari 2010

Gå med i facket! Annars...


Måndagen den 25 januari hade Expressen/GT under Kultursidan en artikel av MarieLousie Samuelsson som handlade om att i sommar avskaffas kårobligatoriet på landets universitet och högskolor.

Det är säkert många som drar en lättnadens suck över att en onödig avgift försvinner samtidigt som en del är dösura! Alltså är allt som det ska vara.

Men i början av hennes artikel stod något som INTE är sant:
"Det sistnämnda en mindre lyckad analogi, eftersom ingen någonsin har tvingats vara med i LO, däremot har kårmedlemskap varit just obligatoriskt för studenter och medlemsavgifter har finansierat kårverksamheten." Slut citat

Jodå, jag blev faktiskt tvingad in i facket.
Året var 1976 och jag hade precis börjat arbeta som sjukvårdsbiträde, i poolen (betyder att du går på samma schema bredvid en fast anställd), på Vasa Sjukhus Medicin 3B. Ovanpå på min avdelning låg Medicin 3A, där arbetade en dito kille, som varje dag tjatade om att jag var osolidarisk, som inte ville gå med i facket. Jag snäste av honom med ord som: Har du inte jobb att göra? Jag har fullt upp som du kanske ser!

Men varje dag jag jobbade var han där och tjatade. En dag berättade mina arbetskamrater att det utlysts en ledig tjänst. Den vill vi att du ska söka, vilket jag gjorde. Vem kom på besök då tror du? Jodå, tjatige viktigpetter från facket som smilande berättade att: Den tjänsten kan du glömma! Men går du med i facket är det en annan sak. Mitt svar: Far åt helvete!

Mina arbetskamrater bad och bönade om att jag skulle ge mig. De ville ha mig kvar på avdelningen och till slut gav jag upp, gick med i facket, fick tjänsten och samtidigt blev jag av viktigpetter för gott!

Så kom inte och säg att man inte tvingades in i facket! Det är en lögn! Per automatik, på den tiden 1976, blev man också medlem i socialdemokratiska partiet. Inte att undra på att sossarna kunde kamma hem miljoner varje gång det var val. Facket öste ut pengar, mina pengar, och även statens pengar, mina pengar, östes ut till det socialdemokratiska partiet, efter antal medlemmar på listan och eftersom halva Sverige var tvångsanslutna blev det en jävla massa kosing till socialdemokraterna. Är det konstigt att jag inte röstar på dom?


REKLAM för mina böcker...

Här kan du köpa mina fyra pocket till ett pangerbjudande fyra pockets för 119:- inkl.frakt


Från Elib kan du klicka till dig ditt bibliotek var du än befinner dig och låna alla mina böcker som elektroniska (e-böcker). Ladda ner dem till din dator, mobil eller om du har en läsplatta, alldeles gratis!

Nedan kan du klicka dig fram till näthandlares erbjudande av mina samtliga böcker:

Adlibris
Bokia
Bokus
CDON

2 kommentarer:

sune sa...

Jo men alla pengar gick inte till Partiet, Ramona.

Mycket gick till fester, sprit och fylla också. På min tid rekryterade de medlemmar till ungdomsförbundet med fest och fylla.

Kanske är det samma sak i de andra partierna också. Det vet jag inte mycket om.

Jag skulle vilja se ett reportage om riksdagens män och kvinnor utanför kammaren. Hur mycket subventioner finns det på riksdagsrestaurangen?

Ramona Fransson sa...

Hej Sune,

Jag glömde partyna.Hahaha

Ja, det ser nog likadant ut för alla inom den högre politiska sfären. De är alla, likt gamar, bevakande och ser till att få den största biten.