Senaste teve-intervjun 2015

Här kan du se intervjun av SVT under bokmässan 2015 (Fotot ovanför är taget av Linda Lundquist)

söndag 24 januari 2010

Kurdo Baksi vän till Stieg Larsson eller en golddigger?

Ja, vad vet man egentligen om sina "vänner"? Inom mediebranschen verkar det vara ont om äkta vänner.

Kurdo Baksi har skrivit en bok, som han själv säger, om sin vän Stieg Larsson. Vem har bett honom om det? Eller trånade Kurdo Baksi efter strålkastarna, som verkade ha slocknat efter att Stieg Larsson dog?

En del vill på fullt allvar påstå att Stieg Larsson inte själv skrev milleniumtrilogin.

Varför skrev Stieg Larsson artiklar till Kurdo Baksi som sedan togs emot av debattredaktören för publicering? Kan anledningen ha varit att Kurdo Baksi inte "kunde" uttrycka sig i skrift lika bra som Stieg? Ja, det skulle jag nog vilja tro!

Anledningen till att Kurdo Baksi fick utrymme i media berodde nog mer på att tidens anda krävde detta än att han var en duktig skribent. Sverige, som alltid varit ett homogent land även inräknat den stora invandringen efter andra världskriget, såg plötsligt annorlunda ut i början av 1990-talet. När 500 000 x-jugoslaver kom till Sverige efter kriget blev det tumult på alla sätt.

Ungefär samtidigt år 1991 blev det fastighetskrasch och ekonomisk katastrof. En gigantisk arbetslöshet och detta "bara" i Sverige. Jag skulle vilja säga att detta var omvälvningen och "brunskjortorna" poppade upp ur buskarna, där de antagligen legat och lurat en längre tid. Då var det akut att lyfta fram invandrare i media och visa att Sverige var ett land för det multikulturella. Kurdo Baksi var en av alla som fick chansen att visa framfötterna och då med hjälp av Stieg Larsson.

Detta berättar Baksi själv om i P1: s program här. Han kallar Stieg Larsson en medioker journalist. Undrar om han jämför med sig själv?

Jag vet inte varför vissa journalister är sådana svin, de är falska, maktgalna, lögnare och har ett begär som inte syns till i andra yrkesgrupper.

Men frågan kvarstår till Kurdo Baksi: Vem bad dig skriva en bok om Stieg Larsson? Du kallar honom din vän, jag skulle nog säga att du inte ens vet vad ordet vän betyder!

DET FINNS EN ENDA BIOGRAFI OM STIEG LARSSON SOM JAG SKULLE VILJA LÄSA OCH DET ÄR OM HANS LIVSKAMRAT EVA GABRIELSSON SKULLE SKRIVA DEN!

REKLAM för mina böcker...

Här kan du köpa mina fyra pocket till ett pangerbjudande fyra pockets för 119:- inkl.frakt


Från Elib kan du klicka till dig ditt bibliotek var du än befinner dig och låna alla mina böcker som elektroniska (e-böcker). Ladda ner dem till din dator, mobil eller om du har en läsplatta, alldeles gratis!

Nedan kan du klicka dig fram till näthandlares erbjudande av mina samtliga böcker:

Adlibris
Bokia
Bokus
CDON

Skön söndag önskar
Ramona

9 kommentarer:

Ann Helena Rudberg sa...

Håller med Ramona, men Eva Gabrielsson håller på och ger sin syn på saken om jag har förstått det rätt... så detta kommer att pågå ett tag...

Och nu satt James Patterson i TV4 och sa att dom som gillar Stieg Larsson kommer att gilla hans och Liza Marklunds nya bok. För den är skriven som Stieg Larssons böcker.

Alla vill dansa runt guldkalven.... en bok som jag är bergsäker på att jag inte vill köpa eller läsa är denna deckare av Marklund-Patterson.

Ramona Fransson sa...

Hej Ann Helena,

Fåglar viskar...

Ja, men jag stängde av ljudet under den stunden när jag hörde Trixas kraxiga stämma. TV:n stod på i bakgrunden och plötsligt så trängde orden: Jag hade egentligen tänkt att läsa spanska, och då stegade jag fram till ljudvolymsknappen och det sa klick, vips var Trixa borta. Skönt!

Jag har en av Trixas deckare i min bokhylla, den skänktes till mig av papsen och mamma på min födelsedag 2003, titeln: Paradiset. Hade det inte varit för den fina inskriptionen som papsen skrivit i boken hade jag eldat upp den!

Att jag skulle köpa en deckare av Trixa finns inte på kartan, ingen annan bok heller för den delen.

Tänk vad enkelt Trixa kunde ha förändrat situationen. Allt hon hade behövt göra hade varit att säga: Förlåt, jag var otroligt korkad som ljög ihop Gömda och Asyl. Jag ska ta kontakt med Osama och de andra inblandade i boken, och personligen be dem ursäkt och om de vill kan jag skänka dem en del av alla pengarna som kommit in på böckerna.

Om Trixa hade gjort detta vore situationen en helt annan. Då hade hon hyllats och man hade haft respekt. Nu känner jag bara ett djupt förakt!

Ann Helena Rudberg sa...

Nej en så storsint människa har hon aldrig varit - och vilket sammanträffande att jag råkade se Patterson på Östermalmstorg i veckan som gick - och att jag uppmärksammade honom (fast jag inte begrep att det var han förrän nu när jag såg honom i TV).

Han såg ut som en sjavig affärsman, lite beg bilhandlare, men det som var så märkligt var hans färgade hår... annars är han säkert helt vithårig. Jag vände mig om och glodde för han hade så konstig utstrålning.

Han kör med ett lika färgat fejkat hår som Liza Marklund. Vilket par!

lena sa...

hahaha....Ramona!
Fick frukost i soffan i morse, satt där med kaffet och myste.
Då får jag syn på Liza Mörklund och min stund i soffan var över.
For ut i köket och började sysselsätta mej med annat en stund så jag slapp höra och se eländet.

carstoned sa...

Håller med dig. Fattar inte ens varför han skriver en bok om stieg larsson. Känns som om han vill sätta "STIEG LARSSONS" namn på framsidan av en bok och tjäna pengar på honom.

Och vem är han att avgöra om stieg larsson är bra journalist eller ej.

Hela hans upplägg känns bara löjligt!

Ha det bra, och läs gärna mitt senaste blogginlägg och säg vad som tycks! Kram carstoned

Ramona Fransson sa...

Hej Lena,

Visst är det trist att få sin frukost störd! Speciellt när den blir störd av en än mer störd dam.

Ramona Fransson sa...

Hej Kerstin,

Vilket fantastiskt starkt inlägg du hade på din blogg.

Jag rekommenderar alla att läsa den. Berörande och mycket bra skrivet!
http://kulusoy.blogg.se/

Kram
Ramona

carstoned sa...

Tack så jätte mycket! =) =)

Kram kerstin

Ramona Fransson sa...

Hej igen Kerstin,

Nöjet är helt på min sida!

Kram
Ramona