Senaste teve-intervjun 2015

Här kan du se intervjun av SVT under bokmässan 2015 (Fotot ovanför är taget av Linda Lundquist)

fredag 8 januari 2010

Mördare lämnar alltid spår efter sig!


Oavsett om ett mord är planerat eller utförs i stundens hetta, kommer spåren att finnas där.

Allt handlar om hur duktiga brottsutredare, kriminaltekniker och poliser är som först kommer till brottsplatsen och tar vara på alla spår.

I Statens kriminaltekniska laboratorium, mer känt som SKL, har otroligt skickliga medarbetare tillgång till avancerad teknisk utrustning, som är fenomal.

Bara i en ynka lite hostning finns DNA, i händer finns fett som kan analyseras. Till och med när det gäller en sönderbränd kropp finns det lösningar.

En person som gärna vältrar sig i media med sina analyser är Leif GW Persson. Han flosklar ut sig det allmänt kända såsom att de första 48 timmarna är de viktigaste. Gamla nyheter GW!

I vilket fall som helst är mina tankar hos familjen i Hjällbo och alla Nancys kamrater som alldeles säkert är starkt frustrerade och vill att mordet helst skulle ha varit löst igår.

Att leta efter en mördare/mördarna är som ett gigantiskt pussel och tar tid, men ge inte upp, även när Leif GW och andra så kallade förståsigpåare uttalar sig i media. Chefredaktörerna i kvällsblaskorna vill nämligen sälja lösnummer och då ser det bra ut när ett bekant ansikte från till exempel TV3 Efterlyst pladdrar några meningslösa rader...

Till dig/er som utfört det råa och hänsynslösa mordet på Nancy och läser dessa rader ska du/ni veta att sanningen hinner ikapp och för var dag som du/ni, likt rädda harar håller er undan och inte går in på närmaste polisstation och anger dig/er, blir det bara värre...

Tro inte för en enda sekund att du/ni ska komma undan!


Hälsar icke-experten, men väl deckarförfattaren
Ramona FranssonHär kan du om du inte vill ha erbjudandet om fyra pockets för 119:- inkl.frakt också låna eller köpa mina böcker i e-boksformat:

Från Elib kan du klicka till dig ditt bibliotek var du än befinner dig och låna alla mina böcker som elektroniska (e-böcker). Ladda ner dem till din dator, mobil eller om du har en läsplatta, alldeles gratis!

Nedan kan du klicka dig fram till näthandlares erbjudande av mina samtliga böcker:

Adlibris
Bokia
Bokus
CDON

2 kommentarer:

Ann Helena Rudberg sa...

Jo och dom är duktiga i Göteborg för dom har löst 7 av 10 mord, som inträffade förra året. Men det här är extra viktigt eftersom det verkar, som om vem som helst kan råka illa ut. Någon som bara råkar befinna sig på fel ställe.

Påminner mig om mordet i Södertjälje när en 16-årig flicka dödades av en psyksjuk 39-åring, som inte alls kände henne. Det hände 2008.

Ramona Fransson sa...

Hej Ann Helena,

Ja, spaningsmorden, där förövaren är okänd, är inget hit. Men jag har stor tilltro till Göteborgs brottsutredare. De har mångårig erfarenhet,brett kontaktnät med människor som sitter inne med både det ena och det andra och gärna berättar i just ett sådant här fall.