Senaste teve-intervjun 2015

Här kan du se intervjun av SVT under bokmässan 2015 (Fotot ovanför är taget av Linda Lundquist)

lördag 9 januari 2010

Nalin Pekgul hade rätt och har rätt! Men vad hjälper det Sverige nu?


Se på det lilla oskyldiga barnet på bilden. Har inte alla barn som växer upp i Sverige samma möjligheter?

Nej, och det har barnet/barnen aldrig haft, även om sossarna, vänstern och miljöpartiet, centern, kristdemokraterna, folkpartiet och moderaterna gärna vill hävda motsatsen.

Men de senaste femton åren har det tillkommit ytterligare ett hinder och då speciellt för flickorna. Extrema muslimer gör vad de kan för att knuffa flickorna längst ner i kön.

Nalin Pekgul bor i Tensta, en förort till Stockholm. I Tensta finns det bland annat ett ungdomsförbund för unga muslimer. Ordföranden för detta ungdomsförbund är sur och grinig på att Nalin Pekgul uppmanar unga flickor/kvinnor som är muslimer att ta på sig "vanliga västerländska kvinnokläder" gå ut på stan i grupper och visa att det är helt okej som tjej vara ute på kvällarna!

Nalin Pekgul står ensam på barrikaderna och är modig som debatterar den extrema islamismen, varför är hon ensam? Nalin Pekgul står ensam på barrikaderna och slåss för att kvinnor och då speciellt de kvinnor som redan är i underläge på grund av extrema muslimer, varför står hon där alldeles själv? Var är alla de muslimer som håller med Nalin Pekgul?

Varför samlas inte alla hundratusentals muslimer som "HÅLLER MED" Nalin Pekgul i stora demonstrationståg? Eller är det så, hemska tanke, att de flesta muslimer i Sverige INTE håller med Nalin Pekgul om att både kvinnor och män skall ha samma skyldigheter och rättigheter?
Varför diskuterar inte svenska politiker i samtliga partier om det här? Kallas detta en integritetsfråga? Smiter våra politiker från århundradets svåraste fråga?

JA DET GÖR DE! Det är därför som jag anser att frågor om anledningen till varför Sverige Demokraterna kommer att braka in i riksdagen är rent löjeväckande!

Vågar man inte prata om det här, vad har vi då för nytta av 349 riksdagsledamöter som sitter och hukar i bänkarna?

Muhammad Kharraki är ordförande för unga muslimer och enligt honom själv vet han ingenting om någonting. Då undrar jag: Vad vet Muhammad Kharraki egentligen?

Som Nalin Pekgul säger till sin mamma: Mamma, jag ska slåss för din rätt att bära sjal, men då måste du också slåss för min rätt att inte bära sjal!


Här kan du om du inte vill ha erbjudandet om fyra pockets för 119:- inkl.frakt också låna eller köpa mina böcker i e-boksformat:

Från Elib kan du klicka till dig ditt bibliotek var du än befinner dig och låna alla mina böcker som elektroniska (e-böcker). Ladda ner dem till din dator, mobil eller om du har en läsplatta, alldeles gratis!

Nedan kan du klicka dig fram till näthandlares erbjudande av mina samtliga böcker:

Adlibris
Bokia
Bokus
CDON

5 kommentarer:

Anonym sa...

Alla barn har inte samma möjligheter eller förutsättningar, det är ingen nyhet.
Inte alla vuxna heller.

Jag vill kommentera den kommentar du skrev till "Vargen" men som man inte vet om han kommer att godkänna. Oavsett så kommer jag inte att läsa ett wventuellt svar eftersom jag inte läser på AB-bloggen.

Det var en bra fråga du ställde till honom om hans engagemang men ffa om vad han gör rent praktiskt för sina medmänniskor.
Det fick mig att undra lite vad du gör själv rent praktiskt för att hjälpa de människor, och då ffa barn, som du värnar om.
Jobbar du ideellt för BRIS och svarar i barnens hjälptelefon? Engagerar du dig politiskt för att driva dina frågor? Hjälper du den ensamstående mamman när du ser att hon har det jobbigt?
Eller nöjer du dig med att betala för ett fadderbarn långt borta i nåt avlägset land?

Det vore intressant att få veta vad du gör själv eftersom du anser att andra ska bidra med mer än att blogga om eländet. Kanske andra bloggare kan få tips från dig genaom att ta del av dina engagemang i olika sammanhang.

Ramona Fransson sa...

Hej Anonym,

Jag ställer upp för alla i min närhet, närhelst de har problem. Jag skickar inte en enda krona till Fadderbarn, eller andra stora organisationer.

Jag stöttar Nordens Ark med 300:- per år, ger pengar till Frälsningsarmén och köper Faktum när jag är i Göteborg.

Anledningen till att jag inte ger en spänn till stora organisationer är att det har bevisligen framkommit alldeles för mycket fuffens. De som arbetar ideellt på RK borde ha de miljonlöner som till exempel Bengt Westerberg kapar åt sig.

Som sagt alla som finns i min närhet,närhelst de behöver min hjälp ställer jag upp för!

Anonym sa...

Ok. du hjälper dina släktingar och vänner när och om de behöver din hjälp.
Jag fick intrycket av att du var väldigt engagerad i människors livsomständigheter men det gller bara dina närmastes alltså.
Det är förstås bra men ganska självklart för människor med normal anständighet.

Ger du aldrig pengar till hemlösa förutom att du köper Faktum? Hjälper du aldrig helt främmande människor som du ser har det besvärligt? Som en som blivit sexuellt utnyttjad som barn ligger det väl nära till hands att stötta andra som har samma erfarenheter, men du är inte engagerad i nåt sånt sammanhnag?
Du skriver ofta om barns utsatthet och det finns möjligheter att lägga lite tid och energi för dem barnen också på ideell basis, men det gör du inte alltså?

Ramona Fransson sa...

Hej igen anonym,

De jag hjälper hänger jag inte ut med namn och adress. Finns liksom inte anledning att visa när jag hänger på mig mina vita vingar...

Det är privat.

Men precis som jag sa tidigare, stora organisationer göre sig icke besvär, av mig får de inte en spänn!

Catweazle sa...

Ja, Ramona, man kan inte ta politikernas och massmedias fagra tal om engagemang för demokratiska friheter, rättigheter och skyldigheter på allvar när de inte reagerar på detta.