Senaste teve-intervjun 2015

Här kan du se intervjun av SVT under bokmässan 2015 (Fotot ovanför är taget av Linda Lundquist)

måndag 15 februari 2010

Konstnärsknullandets maktmissbruk pågår och har pågått i decennier!

Igår presenterades den äldsta "nyheten" någonsin inom media.

Igår kom det: Skådespelare sextrakasseras!

Hej och hå, utan att ens ha varit skådespelare, visste jag att detta pågått i decennier. Fråga mig inte varför jag vet!

Solveig Tärnström, känner säkert de flesta igen som en av många duktiga skådespelare i bland annat, TV-serien Svenska Hjärtan av Carin Mannheimer. Solveig Tärnströms ord om sextrakasserierna var, när P1:s journalister intervjuade henne, angående att hon tackar för sig som riksdagsledmot för Centerpartiet, hahahaha, detta är en 40 år gammal nyhet...

I alla tider hyllades Ingmar Bergman för sina "fantastiska filmer" (i mina ögon, är de inte alls fantastiska, men det är min åsikt.) utan att Ingmar Bergmans kvinnohistorier kritiserades med ett enda ord. Varför inte det? Var det för att den ende som fick "ÖSA" pengar ur statskassan för sina filmprojekt var just Bergman. Hur många regissörer/kvinnor/män fick pengar till att göra film från 1950 talet fram till slutet av 1980?

Allt handlar till syvendes och sist om pengarna, the fucking money! Utan pengar, ingen film!

Kåta regissörer, skådespelare eller egentligen inom vilken bransch som helst förresten, men inom konsten, det vill säga skådespelaryrket, är det värre eftersom på teaterscenen/filmen ska det kyssas, smekas och då är det, utan kristallklara regler, inte svårt att se hur en del säkert passar på att kladda lite extra. Vill du ha en bra roll? Hej stumpan, sära på benen då! Eller är det en man: Ge mig årets orgasm och rollen är din!

Ingen vågar säga vem, var och hur, för det är lika med foten i aschelet.

Så vad ska man göra för att förändra?
Inte svårt alls faktiskt! Belöna den första som vågar anmäla, kvinna eller man, med att få göra en egen film, där kostnaderna blir våra, (skattebetalarnas), för om vi belönar ärlighet och straffar maktfullkomligheten, kan vi nå upp till det vi vill. Respekt för varandra! Lätt som en plätt faktiskt!Har du en läsplatta? Då kan du låna eller köpa mina e-böcker, som har börjat bli riktigt poppis. Jätttekul! här på Elib.se

Nedan kan du klicka dig fram till näthandlares erbjudande av mina samtliga böcker:

Adlibris
Bokia
Bokus
CDON

6 kommentarer:

Carina Persson sa...

Hej finaste!

Hoppas allt är bra med dig idag.

Här i Skåne snöar det, och snöar, och snöar..... börjar bli uppriktigt trött på det nu. Och när till och med barnen säger att de är trötta på snön, då är det nog.

I morgon ska jag till sjukhuset med min ena dotter. Hon ska göra en magnetröntgen av hjärnan nästa vecka och behöver ta blodprover innan dess. Stackaren, hon är så rädd för blodprovet. Röntgen är hon inte ett dugg rädd för, men blodprovet....

Hon har haft mycket huvudvärk som kommer oftare och oftare. Och flera gånger har hon haft så ont att hon gråter. Och sen klagar hon på att hon ser dubbelt med ena ögat, och hon blir yr och illamående. När jag sökte läkare för det, så fick vi direkt en remiss till röntgen. Är orolig, men hoppas på att det "bara" är synen eller nåt.

Många kramar till dig och Thommy.

Carina och barnen

Anonym sa...

Men är det inte konstigt att Bergmans kvinnor ställde upp? Har kvinnor i gemen ingen integritet?

Anonym sa...

Bergman utnyttjade väl inte sin ställning för att få omkull damer i logerna. Han inledde däremot relationer med de flesta skådespelerskor han jobbade med och var rätt ombytlig, om man säger så.
Men till de sextrakasserades skara tror jag inte man kan räkna honom. Vi har heller inte fått veta vilka som ägnar sig åt detta tyvärr.
Häng ut dom! Berätta vilka de är och låt dem stå för vilka avarter de är.
Det är ofta en viss typ av människor som väljer den här sortens jobb så de avslöjanden vi fått ta dela av nu är ingen nyhet egentligen.

Ramona Fransson sa...

Hej Carina

I morgon åker kartongen, Postens gröna skokartongsliknande låda, iväg med din adress på!

Jag är mycket glad att vi inte får mer snö. Efter att den här veckan är slut hoppas jag att allt töar bort, sakta men säkert, annars drunknar vi:)))

Håller tummarna för att din lilla dotter inte ska uppleva det alltför obehagligt. Personalen brukar för det mesta vara små änglar.

Kram

Ramona Fransson sa...

Hej Anonym,

Det handlar inte om integritet, det handlar om att betala sin hyra, telefonräkning, försäkring och maten för att leva.

Det är därför man ska belöna rikligt, den som är först med att berätta sanningen.

Idag blir den som "vågar" berätta, utfrusen, får en spark i aschlet och är rökt på teaterscenerna!

Inte bra, inte bra alls!

Ramona Fransson sa...

Hej anonym 2,

Vad vet vi om det? Hur vet vi att INTE Ingmar Bergman lockade in kvinnor på sin kammare och lovade dem berömmelse?

Bara för att ingen journalist skrivit om det, betyder det inte att det INTE har hänt. Journalister, särskilt de som har makt, vill sällan smutsa ner sina fina vita fingrar med snusk, som kanske när de vänder sig om ligger på deras egen dörrmatta.