Senaste teve-intervjun 2015

Här kan du se intervjun av SVT under bokmässan 2015 (Fotot ovanför är taget av Linda Lundquist)

tisdag 16 februari 2010

Sex-slavhandel, trafficking, är helt okej med den danska regeringen!


Thailändska unga flickor lockas till Danmark med löfte om att de ska arbeta som sekreterare, eller inom restaurangbranschen.

På TV4 Fakta, en mycket bra dokumentärkanal, visade de igår ett program med titeln: Sold for nothing, och den stämde överens med innehållet.

Det var inte någon "ful" farbror som lockade dessa unga flickor till Danmark, utan en äldre thailändsk kvinna i deras egen hemstad. En respekterad och naturligtvis rik kvinna.

I Danmark blev de omhändertagna av, ja just det, en thailändska som låste in dem i källarskrubbar,där de dygnet runt tvingades att betjäna kåta och många gånger illaluktande, sadistiska och skitiga män.

De två flickorna,som programmet handlade om, lyckades rymma och gick till den danska polisen, som enligt lagar och föreskrifter behandlade flickorna som brottslingar! Ja, du läste rätt! Polisen tog deras vittnesmål och eskorterade dem därefter till flygplatsen för nästa flyg till Bangkok. Flickorna ansågs enligt dansk lag uppehålla sig illegalt i landet.

Kvinnan i Danmark, som hållit dessa unga kvinnor som sexslavar, fick sex månaders fängelse. Inte för att hon haft dem inlåsta, inte för att de varit sexslavar, utan för att hon tagit in dem illegalt.

Hemma i Thailand tilläts inte flickorna berätta vad de råkat ut för. Familjerna skämdes, vilket naturligtvis gör att det fortfarande finns förhoppningsfulla och drömmande unga flickor som luras att bli sex-slavar.

Jag anser att det bara finns en viss grupp av personer som ska skämmas och det är de mest korkade politiker jag någonsin hört talas om. Dessa danska politiker slår svenska politiker med hästlängder! Jösses, hur imbecill är egentligen den danska regeringen?

De människor som sysslsätter sig med människohandel, sex-slavhandel och trafficking, denna vedervärdiga omänskliga handling, ska inte ha sex månaders fängelse, utan SEXTIO ÅRS fängelse. Det är det minsta jag kan tänka mig!

Jag vet att det är världens fattigdom som skapar och lockar fram alla de jävla hyenorna, som mot betalning förstör unga människors liv. Fattigdomen och svälten är samtliga länders ledares problem! Trots att många länder har en befolkningen som svälter och är fattiga, är oftast landets militär mycket välutrustade. En stilla undran: Med vilka pengar köps vapnen, tanksen och den resterande militära utrustningen? Med Röda Korsets pengar, eller andra hjälporganisationers pengar? SIDA:s pengar kanske?


Har du en läsplatta? Då kan du låna eller köpa mina e-böcker, som har börjat bli riktigt poppis. Jätttekul! här på Elib.se

Nedan kan du klicka dig fram till näthandlares erbjudande av mina samtliga böcker:

Adlibris
Bokia
Bokus
CDON

5 kommentarer:

Carina Persson sa...

Hej finaste Ramona!

Ville bara titta in och säga godnatt. Ska lägga mig strax. Har gjort i ordning matsäckar till barnen som ska till badhuset och biblioteket med skolan i morgon.

Sen har vi varit hemma hos min bror ikväll. Hans dotter fyllde 16 i fredags så vi har gratulerat henne. Han är så ledsen, min bror. Han är helt förstörd. Jag gav honom ett guldhjärta med små diamanter runt om på en guldkedja. Jag har köpt det åt hans nyfödda dotter. Jag gav honom det med orden: Detta ska du ha och NÄR, inte om, Hanna kommer hem igen, då ska hon ha detta. Han blev rörd. Jag hoppas att lilla gumman snart är hemma hos sin pappa igen, för där hör hon hemma.

Hälsa Thommy! Hoppas allt är bra med er

KRAM!

Carina och barnen Markus, Emilia och Linnea

Ramona Fransson sa...

Hej Carina

I morgon har du antagligen paketet men jag vet inte om du får en talong för att hämta det. Det får inte plats i en brevlåda.;))

Kram och ha det så bra det går!

Carina Persson sa...

Älskade fina du!

Du anar inte hur tacksam och glad jag är för det ni gör för mig. Ska bli så spännande. Jag får åka bort till Kvantum och hämta paketet, för det är där jag får hämta. Men här får vi inte post förrän vid 15-tiden. Jag hör av mig när det kommit fram, så du vet.

Jag har varit inne på e-lib och tittat vad det finns att låna för e-böcker. Men först ska jag läsa dina. Har Mord i Skärhamn. Den har jag haft ganska länge. Och Älskling, vi blir inte med barn. Den håller jag på att läsa nu. Har haft den också länge men inte blivit färdig att läsa den förrän nu. Jag älskar att läsa men är så trött om kvällarna. Förr kunde jag läsa hur mycket som helst, men sedan jag blev ensam med barnen så finns det inte lika mycket tid och när det finns tid, då är jag trött. Men nu är barnen större och sitter mycket och spelar spel och leker med varandra. Över huvud taget så klarar de sig mer själva, och vill inte ha mamma med på rummen när de leker :) Så nu SKA jag börja läsa mer.

Nu kallar sängen på mig. Hoppas jag kan sova bara. Det är mitt stora problem. Att kunna somna om kvällarna. Grubblar nog för mycket....

MÅNGA KRAMAR!

Carina

Helena Palena sa...

Men gud så hemskt! Såg inte programmet. Men att kvinnor kan göra så här mot kvinnor. Stackars unga oskyldiga små flickor. Det är inte klokt. Men det stavas Pengar. Politikerna borde buntas ihop och .... ja, du vet.

Ramona Fransson sa...

Hej Helena Palena

Du får en ny chans om du kan och vill, de har tydligen bestämt sig för att visa inslaget från TV4 Fakta till TV4. Minns inte vilken dag men det bör bli inom de närmsta dagarna.

Det är ett mycket starkt program.
Starka tjejer, som för alltid kommer att bära ett ärr.