Senaste teve-intervjun 2015

Här kan du se intervjun av SVT under bokmässan 2015 (Fotot ovanför är taget av Linda Lundquist)

torsdag 18 mars 2010

Jan "Sverre" Guillou letar efter "guldspaden" som han grävt ner.


Nu är det full rulle på kvällstidningarnas redaktioner, detta efter att det kommit ut att Sverre anmält Expressen till PO Pressombudsmannen, Yrsa Stenius, för att som det heter: Expressen åsamkat Sverre publicitetsskada.

Att jag inte skrattade på mig! Till saken är att PO:s rapport kommit ut i , ja just det, Aftonbladet, innan den blev offentlig, undra just hur det kunde gå till? Även före detta PO Pär Arne Jigenius skriver och anser att Sverre klivit över gränsen.

Sverre tycker att eftersom Expressen avslöjade hans samrörighet med KGB, som han ursäktar i DN på ett sätt som gör att jag undrar om det är Sverre som har en skruv lös, eller vem det är han försöker lura? Men den publicitet som Expressens artikel fick har skadat honom, enligt Sverre. Den enda som skadar Sverre är nog Sverre själv.

Guillou skrev en självbiografi, Ordets makt och vanmakt,  på sitt vanliga pompösa vis, och i denna  475 sidor tjocka bok, glömde, eller varför uteslöt han sitt samröre med KGB? Enligt honom själv, vilket återigen får mig att skratta, är detta inte något som man ska göra stor sak utav, det var ett ungdomligt brist på hjärntänk, ungefär så.

Åh, denna karl, med ett helt eget sätt att vara journalist. När Monica Antonsson hade skrivit sanningen om vad Trixa Marklund hade haft för sig under sin karriär, som Monica gjorde genom att skriva boken, Mia sanningen om Gömda, kröp Sverre ut under en sten och försvarade sin kollega och partner, detta utan att ens ha läst, varken Trixas två böcker Gömda och Asyl, som påstods sanna, tagna direkt ur verkligheten och inte heller hade Sverre läst Monica Antonssons bok. Är inte den grann!

Jag har aldrig varit med om en journalist med större ego än denne man. Han tror att han kan och vet allt! Så fånigt! Guillou talar skämtsamt om att det är han själv som borde vara nominerad för Guldspaden och inte reportern från Expressen som avslöjade KGB- affären. Är han go eller?

Jag har en bättre idé Sverre, leta rätt på en spade och gräv ner dina uttalanden så vi slipper höra dig, ta med dig Trixa och Yrsa, så ni får det lite trevligt tillsammans!
Ramona 

Har du en läsplatta? Då kan du låna eller köpa mina e-böcker, som har börjat bli riktigt poppis. Jätttekul! här på Elib.se

Nedan kan du klicka dig fram till näthandlares erbjudande av mina samtliga böcker:

Adlibris
Bokia
Bokus
CDON

8 kommentarer:

lenas viktigheter och oviktigheter sa...

Hej Ramona.
Ja, visst är han lustig LilleJan på sitt eget lilla sätt.

Förra året då det storma som värst så var jag riktigt förbannad på karln, men nu så roar han mej bara.

Ramona Fransson sa...

Hej Lena,

Ja, samma här:))

Daniel Johansson sa...

Det finns andra som skulle nomineras för sin kamp för dom utsatta.

http://www.youtube.com/watch?v=uCOvH08MY_Y

Leroy sa...

Monica Antonsson borde fått en hel grävmaskin för den omvälvning hon bidrog till, Joakim -Daddy borde fått kredit för sin belysning av sånt som media inte tordats skriva om. Du borde fått bra betalt för din rakhet och ditt mod.

Leroy

Ramona Fransson sa...

hej Daniel Johansson,

Det var en mycket skrämmande och underlig filmsnutt. Vad hade den 22 åriga Birgitta drabbats av och hur dog hon?

Varför vill inte de inblandade berätta om historian? Varför var det viktigt att som du säger, ( eller Mikael som gjort filmen) att dölja?

Berätta mera!

Detta är ju värsta deckaren direkt ur verkligheten!

Ramona Fransson sa...

Hej Leroy,

Javisst är Monica bäst!

Nettan sa...

Hej Ramona
Jag har följt din blogg sedan debatten om gömda och tycker att du skriver mycket klokt om många saker. Jag är intresserad av vad du tänker nu när Daddy har gått med i debatten om Bjästa Oscar och Linnéa på det sätt som han gör på sin blogg. Du har ju stöttat Daddy, gör du det även i detta sammanhang?

Ramona Fransson sa...

Hej Nettan,

Jag förmodar att du inte läst detta:
http://ramona-fransson.blogspot.com/2010/03/neutral-valdtakt-i-bjasta.html

och för mig är det solklart att vara på flickornas sida, men däremot avråder jag bestämt att driva hatkampanj mot pojken Oskar.

Jag vet inte vad Daddy anser mer än att han tycker att Uppdrag granskning inte gjort ett bra jobb i fallet Bjästa, vilket jag tycker att de gjorde.

Daddy har sin uppfattning och jag min, den här gången är de på kollisionskurs.