Senaste teve-intervjun 2015

Här kan du se intervjun av SVT under bokmässan 2015 (Fotot ovanför är taget av Linda Lundquist)

lördag 27 mars 2010

Professor Eva Lundgren, Carolina Gynning, Annika Lantz, och andra kvinnor, har problem med Fredrik Skavlan


Under den tiden som Fredrik Skavlan hade sitt program i Norge, Först & sist, döptes han till "kåte Fredrik".

Personligen har jag aldrig någonsin upplevt Fredrik Skavlan inta ett otillbörligt uppförande under alla de år jag sett programmet.

Både Annika Lantz och Eva Lundgren ( ingen av dem har varit gäst hos Skavlan) anser att hans beteende kränker kvinnor. Annika Lantz: -Det finns inget tänkande alls. Han har en så spänd relation med kvinnor: Och det händer vecka efter vecka i bästa sändningstid i SVT. (Aftonbladet 26 mars)

Personligen stänger jag av både P1 och P4 bara jag hör Annika Lantz. Även när hon var i SVT bytte jag omedelbart kanal. Hennes stämma och sätt att tala gör att det kryper i hela mig.

Carolina Gynning blev tydligen upprörd när Skavlan, efter att han lyssnat på Jens Lapidus berättelse: att på Sture Plan beställer männen drinkarna och kvinnorna står runt omkring och blir bjudna.
Skavlan: -Du har varit en sådan kvinna?
Gynning: -Nej, verklingen inte, vad är det för påstående? (Aftonbladet 26 mars)

Först och främst var det inte ett påstående, utan en fråga! Dessutom tycker jag att Carolina Gynning är hycklerska. Först var hon utvikningsmodell och därefter en av deltagarna i Big Brother, där halva Sverige redan visste vad det gick ut på. Opererade brösten, och tog ut implantaten i TV, med artiklar om den stora händelsen i Aftonbladet.

Allt Carolina Gynning har gjort för att bli den kändis hon är idag, har hyllats av media, bland annat fick

"Gynning Aftonbladets Tv - pris år 2007 för årets bästa kvinnliga personlighet. Priset utdelades av Wentworth Miller. I slutet av 2008 hamnade Carolina på listan av Sveriges mäktigaste människorna. Hon kom på 37:e platsen. Carolina hamnade även på Stureplans "Årets Innelista", här kom hon på 6:e plats. På "Stureplans 100 mäktigaste" hamnade hon på 21:a plats." Upgifterna kommer från Wikipedia.

Att i detta läge "bli kränkt" över en fråga om hon varit en sådan kvinna, är rena löjan.

Bästa Carolina Gynning, man väljer sina strider och sitt sätt att agera. Du valde att vika ut dig, idka samliv inför tusentals tv-tittare, och med ditt utseende och beteende blev du en kändis. I dag vill du bli betraktad som en seriös kvinna. Fine! Men det hade varit fan så mycket mer rakryggat om du inser hur du tog dig till det arbete du har idag och lär dig förstå frågor innan du svarar. Jag bryr mig inte om hur du blev kändis, det jag blir irriterad över är att du inte är ärlig mot dina tittare. Att anspela på sin sexighet är inte fel, men att låtsas att man inte gör det, är idiotiskt!

Skavlan ger sina gäster komplimanger på olika sätt. Han ger männen och kvinnorna komplimanger. Det kanske är dags att lära ut svenska kändiskvinnor hur de ska tackla detta fenomen, som de uppenbarligen inte har någon erfarenhet av.

Bara för att en karl skulle säga till mig att jag har snygga ben, behöver jag ju inte tänka: Det säger han bara för att han vill lägga dom åt sidan!

Det går att säga, tack så mycket!  

Ramona

Nu kan du också Lägga in om bevakning på min senaste deckare Mord under Tjörn Runt.

Har du en läsplatta? Då kan du låna eller köpa mina e-böcker, som har börjat bli riktigt Poppis. Jätttekul! här på Elib.se

Nedan kan du klicka dig fram till näthandlares erbjudande av mina Samtliga böcker:

AdLibris
Bokia
Bokus
CDON

  

12 kommentarer:

Mia sa...

Har fullkomligt missat detta att Skavlan skulle fått ett sånt rykte hos vissa. Jag tycker om hans program just för att de är så ärliga och jag tycker att han är seriös på ett lekfullt sätt. Han lyckas alltid få till en intressant grupp av människor i varje program, som har någon slags röd tråd gemensamt.

Hans frågor borde inte uppröra någon, men kanske de ligger precis på gränsen för hycklare, som vill dölja något. Vet man då med sig att det kan komma sådana frågor är det väl bara att tacka nej till medverkan... om nu dessa människor klarar av att göra det...

Ramona Fransson sa...

Kan ju också vara att många svenska kändiskvinnor drömmer att få ha ett eget talkshow program ,som Annika Lantz faktiskt fått prova på, men det blev ingen succé.

Nu är det en man, igen, som jag personligen tycker är bland de bättre jag sett någonsin, och gör succé, vad är då bättre än att hoppa på honom för sexsism? Verkar vara grejen för en del. Och i Carolina Gynnings fall är det löjeväckande med tanke på att allt hon gör och klär sig i anspelar på sex, vilket inte jag tycker är fel, men det är fånigt att hon själv inte ens erkänner det!

Till och med senaste reklamfilmen med Scorett, avslutas med Gynnings sugande blick, och vad har den med skor att göra?
Men detta är affärstrategi och spelar man med ska man vara ärlig nog att säga det!

Leroy sa...

Ser heldre på Skavlan än Eva Lundgren. Men det vore trevligt om hon och dom andra dök upp i hans Tv program. Vågade föra debatt i stället för att på håll sitta och påstå.

Leroy

Ramona Fransson sa...

Hej Leroy,

Som alltid är det svårt att få till en debatt om brinnande ämnen, någon ska våga hålla i facklan.

Anonym sa...

Jag gillar absolut inte Gynning. Jag tycker ändå att hon har rätt att reagera på det övertramp som Skavlan gjorde i sitt program.
Men du menar alltså att hennes framtoning tar ifrån henne rätten att reagera på det hon uppfattar som ett oförsämt påstående.
Jo det var ett ett påstående i den formulering som Skavlan använde. När man pratar hörs inte det frågetecken du skrivit dit och då är meningen utformad som ett påstående.
Precis som mina påståenden här.

Dina fantasier om Annika Lantz avundsjuka säger mer om dig än om Lantz.
Vi som inte är avundsjuka tänker öht inte den tanken. Förstår du skillnaden?
En som själv använder sig av ett visst beteenden eller tankemönster tror ofta att alla andra gör samma sak.

Ramona Fransson sa...

Hej anonym,

Först och främst var det inte jag som satte frågetecken, utan Aftonbladet, därför har jag också skrivit ut deras namn och datum.

Var i artikeln är jag avundsjuk eller har fantasier om Annika Lantz?

Jag bryr mig inte om när kvinnor framställer sin egen sexapeall och tjänar pengar på det, tvärtom!Däremot tycker jag att man kan vara ärlig och säga som det är, inte köra ett annat race, det kallar jag hyckleri.

Jag är inte avundsjuk på någon av damerna i fråga. Varför skulle jag vara det? Jag har själv varit ung, sexig och utnyttjade det när jag var ung, inget fel i det! Men jag låtsades inte bli förnärmad och rynkade på näsan när en kille kom fram och gav mig komplimanger för att jag såg sexig ut. Utan jag sa "tack ska du ha"!

Inget märkvärdigt alls faktiskt!

Anonym sa...

Ramona, om du läser ditt svar till Mia här i kommentarfältet så ser du var du skriver om avundsjukan.


Jag skiter i Gynnings agerande men jag gillar henne inte. Min åsikt har ingenting med hennes anspelan på sex att göra, det har enbart med hennes prestationer i tv att göra.

Jag upprepar: Gynnings framtoning (=anspelan på sex) tar inte bort hennes rätt att reagera på övertrampet i Skavlans påstående.
Det är inte enbart sympatiska personer som vi gillar som har lov att reagera på oförskämdheter.

Helena Palena sa...

Lantz i ettan! Herregud kan hon inte häcka i trean. Stänger också av direkt.

Ramona Fransson sa...

Hej igen anonym.

Jag skriver inte ett ord som stavas avundsjuka och jag är inte heller avundsjuk.

Jag tycker INTE att det är fel att spela på sin sexighet, bara fel om man låtsas som att man INTE gör det. Kallar jag hyckleri! Och det som du tycker är ett påhopp, vilket du naturligtvis får ha din uppfattning om, anser jag vara en fråga, vilket jag naturligtvis också får lov att tycka.

Där kommer vi nog inte längre!

Anonym sa...

Jag instämmer med dig Ramona, vi kommer inte längre.
Du tror jag skriver om Gynning sexiga framtoning medan jag skriver om hennes rätt att reagera på förolämpningar. OBS att förolämpningen hon med rätta reagerade på inte hade med hennes sexiga framtoning att göra.
Den var en attack på hennes beteende i krogsammanhang. Inte på hennes kädsel eller annat.
Du får fundera vidare så kanske du förstår skillnaden.

Ramona Fransson sa...

Hej igen Anonym.

Om så Gynning suttit naken eller nunneklädd, hade inte spelat roll för mig. För mig spelar roll om du som person är ärlig eller inte. I mina ögon är inte Gynning ärlig.

Och i det sammanhanget behöver jag inte fundera.

Anonym sa...

Hej Ramona!
När jag läste det om Skavlan så undrade jag vad det var Lantz, Gynning med flera hänger upp sig på?

Gynning säger: "Vissa män känner att de har någon sorts rätt att trampa på en".

Lantz säger: "Han är fantastisk på att äta upp kvinnorna med sin Kalles kaviar-blick. Och precis som Kalles kaviar dröjer sig den där doften av övergrepp kvar efter programmet".

Båda dessa uttalanden är för mig helt obegribliga. Ang. Gynning så förklarar du det bra i dina ord. Alla gör vi det vi vill, kan o är bäst på, men våga stå för det också!

Ang. Lantz så undrar jag hur hon ens kan uttala sig om detta?? Och med dessa orden!

Skavlan är en absolut favorit för mig också. Han ställer precis samma sorts frågar till både män och kvinnor. Är det någon man som reagerat?? Och de som kommer till programmet vet mycket väl hur och på ett ungefär vilken sorts frågor Skavlan ställer. Alla dessa vet vad som komma skall. Sen komma och prata om sexistiska påhopp mm, är rent skitsnack.

Som sagt, Gynning är ett bra exempel ang. detta! Inget illa menat, men hon blev känd 2004 genom Big Brother, varför inte våga stå för det??

Ha en fin dag!
Ewa Sundell