Senaste teve-intervjun 2015

Här kan du se intervjun av SVT under bokmässan 2015 (Fotot ovanför är taget av Linda Lundquist)

tisdag 20 april 2010

Byta bostad? Kolla husets rötter först!


Det heter stambyte och mer om detta kan du läsa här.

Ett hus rör och ledningar har en viss livslängd och de hyresvärdar som känner ansvar byter dessa inom rimlig tid och framförallt innan rören spricker och börjar läcka.

Men detta är något som du kanske inte vet när du bestämmer dig för att byta bostad. Därför vill jag ge dig rådet, som ska byta bostad, att ta reda på om huset dit du flyttar har gjort stambyten, om huset råkar vara från början av 1960-talet eller äldre.

En kvinna köpte en lägenhet på Hisingen och hade knappt hunnit packa upp flyttkartongerna, innan det var dags att packa ner allt igen. Och då blir man inte glad.

Framförallt är det nog viktigt att tänka på när man blir äldre och inte längre orkar bo i hus, om man har ett, för om man inte klarar av att packa och städa lägenheten själv tvingas man anlita hjälpen och det kan bli väldans dyrt.

Just nu finns det i Sverigs avlånga land hundratusentals lägenheter som är i behov av stambyten inom en snar framtid.  Så vill du inte där du just nu bor (eller är på väg att flytta till) ska se ut som bilden nedan, är det dags att ställa frågan: Har huset genomgått ett stambyte? Om inte, kommer det att vara på gång snart?Ramona

P.s Idag flyttar vi lite mera.D.s

Här kan du köpa Glenn Forrestgates bok När mardrömmen blev sann. Eller också gå in på bokhandel nära dig. Här kan du köpa/låna boken som e-bok.
Adlibris
Bokia
Bokus
CDON


Vill du lägga in en bevakning på min senaste deckare Mord under Tjörn Runt kan du göra det på

Inga kommentarer: