Senaste teve-intervjun 2015

Här kan du se intervjun av SVT under bokmässan 2015 (Fotot ovanför är taget av Linda Lundquist)

måndag 19 april 2010

Lade mig i badet när jag kom hem! Helt slut!

Ja, då var första dagen avklarad. Av vadå? Jo, mammas hus, hyresrätt 3 rum och kök, där hon bott sedan 1968 skall ha stambyte och annan renovering. Därför måste hon flytta ur sin lägenhet under cirka sex veckor. Flytten går sidledes in till ettan på samma svale, så det är inte svårt, men det blir en del grejer. Mer hjälp av starka armar från fastighetsbolaget kommer på torsdag! Självklart är Thommy också med och hjälper till!

Eftersom min älskade lilla mamsen insjuknade i cancer i höstas ( är på bättringsvägen, redan på rehabiliteringsavdelning) och har genomgått 33 strålbehandlingar kan hon inte packa, och det är jag glad för. Så mycket som jag har slängt! Min mamma är krigsbarn och sparar på allt och då menar jag verkligen allt. Vilket jag kan förstå, men nu har jag i alla fall slängt med hennes godkännande.

Bilder på huset kommer i morgon, orkar inte idag! Helt slut.

Under tiden som jag låg i badet brukar jag ha hörlurar och koppla av med musik. Har en käck CD-spelare som laddas med 5 skivor, sedan trycker jag på randome och får en skön mix.

En av låtarna var Barbra Streisand och den låten tog fram en mängd minnen, och jag letade efter den på youtube, fann den och varsågoda, lyssna och njut om du gillar Streisand.
Låten heter " The summer knows" har inte haft mer än 7 921 visningar, men borde minst haft en etta framför.Ha de gott!
Ramona


Här kan du köpa Glenn Forrestgates bok När mardrömmen blev sann. Eller också gå in på bokhandel nära dig. Här kan du köpa/låna boken som e-bok.
Adlibris
Bokia
Bokus
CDON


Vill du lägga in en bevakning på min senaste deckare Mord under Tjörn Runt kan du göra det på

4 kommentarer:

Ann Helena Rudberg sa...

Det blir nog fint när det är klart... min äldste son bodde kvar när de gjorde stambyte,utan vatten någon månad eller så, men de hade toa och dusch på gården...det gick det också. Ha det gott! Så roligt att din mamma är på bättringsvägen :)

Blondies blogg sa...

Ramona, nu har jag lyssnat på Barbara Streisand. Hennes röst är helt fantastisk!
Men nu vill jag hellre höra en annan röst, nämligen Din. Nu har jag lyssnat klart på alla de ljudböcker Du har talat in. Satan, vad bra de är! Och de blev bara bättre och bätte.
Men nu får jag inte längre gå med hörlurarna för öronen och njuta av Din behagliga stämma. Känner abstinensen komma krypande.
Hoppas att Du snart hinner tala in Din senaste bok, och även Glenns.
Men jag vet att Du har mycket att göra nu. Omsorgen om Din mamma kräver säkert massor av tid, men jag förstår att det är någonting som Du gör med kärlek.
Sedan har Du ju problemen med Din stickning att brottas med. Släng garn och stickor och kila iväg och köp en läcker rosa top i stället!
Nej, skämt åtsido Du ska göra det Du trivs med. Det viktiga är att Du mår bra och att Du hinner njuta av livet!
Puss, puss!
Birgitta

Ramona Fransson sa...

Hej Ann Helena,

Ja, det går nog betydligt lättare i unga år, men är du gammal, har problem med blåsan är det ingen höjdare alls:))

Jag är jätteglad att mamma mår bättre. Underbart!

Ramona Fransson sa...

Hej Birgitta,

Tack! Jätteroligt att du gillar min göteborgska!

Ja, om sommaren blir regnig och någon låser in mig kanske jag orkar läsa in de resterande böckerna, men jag ska i alla fall försöka läsa in två före Bok & Biblioteksmässan i höst.

Jag hoppas att mamma blir bra snabbt och kan komma till oss och njuta av lugnet i stället för att bo i ett inferno.

Stickningen går som tåget nu! Tog bara lite tid innan hjärnkontoret sorterade ut vad ögonen såg och händerna inte ville göra.

P.K
Ramona