Senaste teve-intervjun 2015

Här kan du se intervjun av SVT under bokmässan 2015 (Fotot ovanför är taget av Linda Lundquist)

torsdag 22 april 2010

Fega undanflykter och lögner är modellen.

Moderaterna är i blåsväder, igen... De har bluffat om medlemsregistret. Det är inte det enda de ljuger om.
Socialdemokraterna, miljöpartiet och vänstern kastar ut 25 miljoner kronor genom fönstret för att de inte vågar ta beslut. Vi låter stockholmarna välja i stället, säger de med en mun. Och för säkerhetsskull tillägger de att detta med en bindande omröstning är minsann demokratiskt! Kommer bara de som har bil att få lov att rösta om de vill ha en omfart in till Stockholm?

Ja, så tillbaka till moderaterna som jag själv en gång var medlem i. Detta var när Fredrik Reinfeldt skulle hålla hov i Örebro 2006. Jag hade berättat att det fanns en stor chans att jag skulle åka dit, bara för att lyssna. Till saken hör också att jag var ett av namnen med tänkbar chans att bli vald till listan inför valet.

Men jag ångrade mig. Min man och jag åkte istället till en golfbana och tävlade i vad som kallas äktenskapsmatch. Det är bara par som tävlar. ( man behöver naturligtvis inte vara gift) Några dagar senare efter att jag kommit hem fick jag samtal av en väninna, också moderat. Hon frågade hur jag hade haft det i Örebro. -Vi åkte aldrig dit, sa jag. Jaså, sa hon och berättade en helt vansinnig historia som spreds om mig.

En av de som arbetade på kansliet i Göteborg, som låtsats vara min vän, påstod till Tjörnmoderaterna att jag varit i Örebro och trängt mig fram till Fredrik Reinfeldt för att överräcka en bok, min senaste deckare Iskall hämnd. Jag hade blivit mer eller mindre utlyft av vakterna kring Reinfeldt.
När jag hörde detta av min väninna, undrade jag från vem hon hade hört den här vilda storyn. Till slut hittade jag källan. Jag berättade för källan att det var en lögn och att jag bevisligen varit på annan plats.

Så småningom fick jag reda på anledningen. Den så kallade "väninnan" på kansliet i Göteborg kandiderade till samma lista som jag och var rädd att jag skulle vara en konkurrent. Men jag hade redan lämnat partiet långt innan jag fick reda på sanningen. Efter detta bestämde jag mig för att skita i politiken och bara koncentrera mig på mitt skrivande.

Jag skrev också brev till Reinfeldt om den här händelsen. Men där fanns inget att hämta! Anledningen var att jag var dödsförbannad över att någon kunde ljuga ihop en så vansinnig historia enbart för egen vinnings skull. Nu vet jag bättre!

Som sagt för att bli en bra politiker gäller det att ljuga så att andra tror på vad du säger. Där har moderaterna i Göteborg i alla fall en mycket bra kandidat!


 
Ramona

   

Här kan du köpa Glenn Forrestgates bok När mardrömmen blev sann. Eller också gå in på bokhandel nära dig. Här kan du köpa/låna boken som e-bok.
Adlibris
Bokia
Bokus
CDON


Vill du lägga in en bevakning på min senaste deckare Mord under Tjörn Runt kan du göra det på

6 kommentarer:

Mia sa...

...vilket stärker min uppfattning om att politiker är helt skrupelfria och enbart tänker på sin egen maktposition...

Ann Helena Rudberg sa...

Jag skrattade gott Ramona... över denna historia, som om igen visar hur avundsjuka människor (mest kvinnor har jag märkt) kan vara. Så trist att vi inte har kommit längre, som mänsklighet. Jag väntar på 2012 för då måste väl allt förändras? ;)

What goes around comes around...

Ramona Fransson sa...

Hej Mia,

Ja, min med!

Ramona Fransson sa...

Hej Ann Helena

Jag blev faktiskt förvånad hur någon kunde "hitta" på en så trovärdig story enkom för att peta mig från listan.

Men som sagt därför förvånar mig ingenting längre när det gäller politiker, och det kvittar partifärg!

Blondies blogg sa...

Nu fick jag mig ett gott skratt! Kvinnans fantasi var det sannerligen inget fel på. Snarare på den politik som hon företräder.
I ärlighetens namn börjar jag bli trött på de flesta av partiernas utspel just nu.
Det enda som inte tröttar ut mig är att läsa Din blogg!
Kramis!
Din vän Birgitta

Ramona Fransson sa...

Hej Birgitta,

Det gläder mig att jag lyckas med att få dig att skratta.

När jag väl lugnat mig efter den här händelsen skrattade även jag. Det var så urbota korkat att man storknade!

Tack för att jag får vara din vän.
Kram
Ramona