Senaste teve-intervjun 2015

Här kan du se intervjun av SVT under bokmässan 2015 (Fotot ovanför är taget av Linda Lundquist)

måndag 5 april 2010

Jag hatar också män som hatar kvinnor och älskar män som älskar kvinnor!


Jag har inte läst böckerna, men sett avsnitten som visas på SVT.

Ja, jag hatar också män som hatar kvinnor och älskar män som älskar kvinnor.

Fotot är taget från Nordisk Film

Det är svårt att se filmen, av skäl som jag inte tänker gå in närmare på, och jag förstår att vissa av rollerna är ohyggligt svåra att spela, ändå görs de med bravur!


Jag är i alla fall glad att SVT beslutade att visa filmerna, tydligen också en förlängd version i jämförelse med dem som gick upp på biograferna. Själv klarar jag inte av att sitta i en biosalong i mer än fyrtio till femtio minuter, sedan måste jag resa mig upp och skaka på lederna.

Därför är jag tacksam för kunna ha en TV som ger mig möjligheten att titta, även om jag inte är stillasittande.

Att vara i underläge, oavsett om man är kvinna eller man, är en psykisk nedbrytning av sällan skådat mått. Då pratar jag inte om att man är lite sur på chefen, eller på sin äkta hälft för bagateller. Jag menar när man är totalt kontrollerad, utan möjlighet till flyktväg. Instängd i ett hörn. Det är då man börjar utveckla vissa sinnen, som en vaksam hörsel, allt som inte tillhör den naturliga rytmen gör att man vaknar, lyssnar och lyssnar noga.

När man är instängd och bevakad kommer skyddsinstinkten fram. Vart kan jag ta vägen för att få vara i fred? Hur kan jag ta mig igenom den här dagen? Många tankar få svar...
Jag vet att jag favoriserar hämnd, antagligen är det därför skriver jag om den...

Godnatt
Sov gott och var glad över att du kan sova gott!
Ramona

Vill du lägga in en bevakning på min senaste deckare Mord under Tjörn Runt kan du göra det på
Adlibris
Bokia
Bokus
CDON

Här kan du låna/köpa beställa mina böcker som e-böcker. Elib

Här finns mina redan utgivna titlar på nätet.

Adlibris
Bokia
Bokus
CDON 

4 kommentarer:

valens sa...

Tack snälla Ramona! Jag känner mig hedrat!

Jag själv älskar kvinnor som älskar män... och gör mitt bästa för att försöka nå det utopiska målet där alla kvinnor älskar män och alla män älskar kvinnor...

Vi måste sätta barns bästa i första rummet!
Det är först och främst anledningen att vi måste visa lika respekt för både kvinnor och män, för både män och kvinnor!

Ramona Fransson sa...

Hej Valen

Vad bra! Visst vore det underbart om män och kvinnor alltid mådde bra och aldrig blev nedtrampade av varann.

Helt klart är det barnen som ska sättas främst, barnen växer upp en dag och det är då de antingen blir bra och glada vuxna, beroende på hur de hade det under sin barndom.

Självklart kan man bli en bra vuxen trots ett ungdomligt helvete men det kan ha kostat på...

Mia sa...

Efter att ha tittat på Dokument inifrån igår kunde man snabbt konstatera att barnens tillvaro i juridiska sammanhang inte är särskilt trygg här i Sverige.

Trots strängare lagstiftningar mot barnmisshandel följer inte domstolarna lagarna utan förmildrar domarna när vuxna misshandlar barn. Verkar som om agan snart är tillbaka i Sverige...

Hur ska man få harmoniska människor när tom domstolarna tydligt markerar att det är helt OK att slå de som är mindre och värnlösa? Mitt hjärta gråter...

Ramona Fransson sa...

Hej Mia,

Jag tänker på låten "In the getto" med Elvis Presley. Den säger en hel del i texten.

Barn är inte ting, saker som förhöjer ens status som en del tycks tro. Ingen handelsvara. Barn är ett livslångt ansvar och alltför många har inte den erfarenheten när de får barn.

Förr i tiden, innan p-piller, innan kondomens inträde var det naturligt att få barn eller inte kunna. Idag är det fri abort och det ska ingen tafsa på, men alltför många "skaffar" barn innan de tänker efter före.

Barn är jättegullliga, men de blir större och större och större, och under tiden behövs mer än vad många ger barnen i dag. Mycket mer! Och då menar jag inte prylar!