Senaste teve-intervjun 2015

Här kan du se intervjun av SVT under bokmässan 2015 (Fotot ovanför är taget av Linda Lundquist)

måndag 5 april 2010

TV4:s Johan Falk och Criminal justice, på samma kväll!.


Jag är stormförtjust i Johan Falk och har varit det sedan den första filmen" Nolltolerans".

Detta var den första filmen och det har blivit många fler. Det jag gillar bäst är att samtliga filmer av Anders Nilsson har verklighetsanknytning. Därefter tycker jag som gammal göteborgare att det är jättekul att känna igen miljöerna.

Göteborgare är inte bortskämda med att få deckare inspelade i stadsmiljö, om man bortser från kommissarie Winter, som jag tycker är dötråkiga! Intet ont sagt om Åke Edwardsson böcker, de har jag inte läst, men filmskapandet av böckerna är bottenlöst trista om jag jämför med Johan Falk!

Det ska bli roligt när mina deckare blir film för då skulle Sverige få se mycket av Tjörn, men också Göteborg, Kungälv, Strömstad, Luleå osv... eftersom jag gillar att resa runt. Inte för många mord på ett och samma ställe. Eller hur? Fast då ska jag bestämma om manusförfattare och filminspelningen, om det inte blir Anders Nilsson förstås, då lämnar jag över böckerna med ett leende och åker hem...

Criminal justice är oerhört spännande och välspelat. I kväll kommer den sista delen av fem i SVT1 och jag missade den första, men har sett de andra och ikväll blir det att spela in sista delen, eftersom den börjar 22.00 och Johan Falk klockan 21.00.  Min gissning om vad som hänt i Criminal justice är följande: Mamma dödar pappan med ett knivhugg, alltså inget raseri mera metodiskt eller snarare mord med rädsla. Varför mördar mamma Juliet sin make Joe? Joe, som var en tuff åklagare har haft Juliet under total kontroll och tagit sin tonåriga dotter Kathy till älskarinna och utnyttjat henne sexuellt. Detta fick Juliet reda på, trots att hon drogats av sin make med antidepressiva medel, som grannen och tillika läkaren skrivit ut. Nåja, jag vet att jag är yrkseskadad. Hahaha...

Ha en skön kväll oavsett vad du nu hittar på!
Ramona

Vill du lägga in en bevakning på min senaste deckare Mord under Tjörn Runt kan du göra det på
Adlibris
Bokia
Bokus
CDON

Här kan du låna/köpa beställa mina böcker som e-böcker. Elib

Här finns mina redan utgivna titlar på nätet.

Adlibris
Bokia
Bokus
CDON 

4 kommentarer:

Catrin, Borlänge sa...

Hej Ramona!!

Precis som du älskar jag Falk-filmerna.
Och vilken lycka det skulle vara om dina böcker också blev filmer.
Folk skulle älska dem. Och så skulle många få se hur vackert det är på bl a Tjörn. Jag älskar t ex att strosa i Skärhamn. Och Göteborg får man ju inte glömma, denna vackra stad.

Kram till dig!
PS. Jag tycker oxå att Kom Winterfilmerna är dåliga. Winter i sig är ju bara så tråkig som person.

Helena Palena sa...

Klart Greger Thulin förtjänar att bli stjärna. Så blir det nog en vacker dag om jag "känner" dig rätt. Eller hur?
Tänk dig samma dekor och skisser som introt till Millenium som går på TV nu. Den är bra. Mycket sevärd.

Ramona Fransson sa...

Hej Catrin,

Ja, jag bara väntar på att Anders Nilsson lyfter luren, då skulle jag med glatt hjärta överlämna mina böcker till att bli film.

Hej Helena Palena,

Hm, ja kanske det ja...:)))

Blondies blogg sa...

God morgon! Inget skulle göra mig mer glad än om Dina böcker blev film. Ännu gladare skulle jag bli om Du hade en av huvudrollerna i dem!
Amelia Adamo pryder ju omslaget på varje nummer av M-magasin, vilket har blivit succé. Kan tänka mig att Du skulle kunna överglänsa den bedriften.
Älskar Dina böcker - och Dig!
Ha en bra dag!
Birgitta